maritbet girişmaritbet
İzmir Narlıdere'de Babil'in Asma Bahçeleri yükseliyor!

İzmir Narlıdere'de Babil'in Asma Bahçeleri yükseliyor!

Tanyer İnşaat'ın, dağ ve deniz manzarasına sahip ve dünyanın 7 harikasından biri olan Babil'in Asma Bahçeleri'nden esinlenerek Narlıdere'de tasarladığı Asma Bahçeler projesi hız kazandı. 18 bin metrekare alan üzerinde 92 evden oluşan Asma Bahçeler projesinde, evler 2015 yılında sahiplerine kavuşacak; örnek daire ise birkaç ay içinde gezilebilecek

 

Projenin gerek mimari yapısı gerekse doğayla iç içe konumuyla İzmir'de benzerine rastlanılması zor uygulamalardan biri olduğuna dikkat çeken Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, evlerin hem kent merkezinin tüm olanaklarını, hem de doğanın güzelliklerini bir arada sunacağını; adeta kent merkezinde yazlık keyfi yaşatacağını söyledi.
 
Projenin hız kazandığını ve örnek dairenin de kısa zaman içinde tamamlanacağını dile getiren Tanyer, "Bir yamaç üzerine inşa edilen ve bahçeli evlerden oluşan proje bir evin terasının diğerinin bahçesi olması mantığıyla aşağı doğru inecek. Tüm evlerin önü açık olacak; ev sahipleri eşsiz dağ ve deniz manzarasıyla iç içe yaşayacak. Projenin tanıtımı için inşa ettiğimiz satış ofisi de farklı mimarisiyle İstanbul'da düzenlenen bir yarışmada aday oldu. Örnek dairemizin inşaatını da hızla tamamlıyoruz" dedi.
 
Sadece konut değil bir yaşam şekli inşa ettiklerini söyleyen Tanyer, hazırladıkları projelerde gelişen teknolojinin getirdiği bütün avantajları kullandıklarını anlattı. Bir binanın tamamlanması için 100'e yakın farklı malzemenin kullanıldığını ve bunların doğru şekilde bir araya getirilmesi gerektiğini anlatan Münir Tanyer, deprem bölgesi olan İzmir'deki konutların, doğru proje ve kaliteli malzemeyle inşa edilmesinin yaşamsal öneme sahip olduğunu vurguladı.
 
Sayı olarak çok konut üretmektense nitelik olarak yüksek kaliteye sahip ve insanlara çağdaş bir yaşamın anahtarını sunan evler yaptıklarını söyleyen Tanyer, "Günümüzde apartman ve site hayatıyla birlikte komşuluk ilişkilerinde de azalma görüyoruz. Bunun önüne geçmek için çocukların ve ailelerin beraber hoşça vakit geçirebilecekleri yeşil bir peyzaj içindeki spor alanları, yüzme havuzu, yürüyüş yolları gibi sosyal yaşam alanlarıyla da konut sahiplerine çeşitli olanaklar sunuyoruz" diye konuştu. 
 
Projenin satırbaşları 
 
•Asma bahçeler'de 1+1, 2+1, 3+1 ve dubleks villalardan oluşan 4 farklı tipte toplam 92 konut bulunuyor. •Tüm evlerin önü açık olacak bir evin terasının diğerinin bahçesi olması mantığıyla evler aşağı doğru inecek. 
• Projede ısı, su, ses ve yangına karşı özel yalıtım sistemi var. 
•Asma bahçelerde 120 araçlık kapalı otopark, açık havuz, çocuk havuzu, çocuk oyun alanı, özel peyzaj, yürüyüş ve bisiklet parkurları, doğalgaz, 24 saat kameralı güvenlik, yatay asansör, sığınak, artezyen ve hidrofor sistemi, jeneratör, fitness salonu, sauna, elektrikli araçlar için şarj ünitesi, etkinlik salonları yer alacak. 
 
Dünya

Yorum Yaz