maritbet girişmaritbet
İzmir-İstanbul Otoyolu projesi hızla bitecek

İzmir-İstanbul Otoyolu projesi hızla bitecek

Asrın projesi olarak tarif edilen İzmir-İstanbul Otoyolu projesi hızla tamamlanacak

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu'nun şantiyesini ziyaret etti. Burada açıklama yapan Yıldırım, otoyol inşaatının İzmir ve İstanbul'dan eş zamanlı başlayıp eş zamanlı bitirileceğini söyledi. Dünyanın ekonomik krizle boğuştuğu dönemde dev projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Yıldırım, "Bu proje asrm projesidir. Dünyada bu büyüklükte 3 proje var.
Avrupa'da ise en büyük proje.
Birçok ülke böyle projeleri başlatamıyor bile" diye konuştu.


EN UZUN 2. KÖPRÜ
Hedefin otoyolu 5.5 yılda tamamlamak olduğunu belirten Yıldırım, "Projenin bir özelliği de dünyanın en uzun ikinci köprüsünün İzmit Körfezi'ne yapılacak olması" dedi. Proje ile 377 kilometre otoyol ve 44 kilometre bağlantı yolu, 30 viyadük, 4 tünel, 209 köprü yapılacak. 3 kilometre asma köprünün bulunacağı proje, yolu 140 kilometre kısaltıp İzmir-İstanbul arası ulaşımını 3.54 saate, Körfez geçişini 6 dakikaya indirecek. Taşıtların yakıt ve bakım giderleri 870 milyon lira azalacak.
 

İzmir'de otoyol şantiyesini ziyaret eden eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kamulaştırma problemi olmayan yerlere öncelik verilerek yapım süresinin kısaltılacağını söyledi.

  • Etiketler:

Yorum Yaz