maritbet girişmaritbet
İşte konut sektöründe pazarlama trendleri!

İşte konut sektöründe pazarlama trendleri!

Artı Deneyim pazarlama yöneticisi Ufuk Kayador, yeni dönem konut pazarlama trendleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Artı Deneyim pazarlama yöneticisi Kayador, yoğun rekabet koşullarının yaşandığı konut sektöründe gayrimenkul firmalarının varlıklarını sürdürebilmeleri için en önemli kriterin müşteriyi her aşamada memnun edebilme olduğunu belirtti. 

Yeni dönem konut pazarlama trendlerinin başında, müşteri kazanmaya çalışmaktan çok, var olan müşteriyi sadık bir marka elçisi haline getirmek geliyor. Artı Deneyim pazarlama yöneticisi Ufuk Kayador, gayrimenkul sektöründe tek seferlik müşterilere ulaşmaya çalışmak yerine var olan müşterileri sadık birer marka elçisine dönüştürmeyi öneriyor. Bunu sağlamanın en önemli yolu ise müşteriyle kurulacak doğru iletişim.

Konut satın almanın hızlı tüketim ürünlerini satın almak gibi kolay verilen bir karar olmadığının altını çizen Kayador, “Tüketicinin gayrimenkul almaya karar vermesi çok daha uzun ve karmaşık bir süreç. İnsanların güvenebileceği bir markayı inşa etmek uzun bir maraton ve inşaat firmalarının da bunun farkında olması ve sabırlı olması gerekiyor” dedi. 

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE MAKSİMUM ÖNEM

Kayador sözlerine şöyle devam etti: “Yoğun rekabet koşullarının yaşandığı sektörümüzde yaptım-sattım yaklaşımı hâkim. Bu sebeple ‘Müşteriyi Kesinlikle Kaybetmeme' felsefesinin uygulanmasında önemli sıkıntıların yaşandığını söyleyebiliriz. Oysa, günümüzde gayrimenkul firmalarının varlıklarını sürdürebilmeleri için en önemli kriter, projesinden konut alan müşteriyi her aşamada memnun edebilme, hatta bunu daha da ileriye götürerek onların bir nevi ‘Marka Elçisi' olmalarını sağlamaya çalışmalarıdır. ‘Marka Elçisi' olan müşteriler, markanın daha geniş kitlelere yayılmasını sağlayacaklardır.”

Bu noktada pazarlama bütçelerinin iç iletişim, satış süreci ve saha ekiplerinin kalitesine yöneleceğini öngörmenin yanlış olmayacağını belirten Artı Deneyim yönetici ortağı Sevgi Uyanık ise, kolay gibi görünen bu sürecin aslında çok büyük çaba, emek ve bilimsel çalışmalarla gerçekleşebilecek bir süreç olduğunu, bu yeni pazarlama konseptinin sistematik ve kurumsal bir şekilde yönetilmesi gerektiğini; böylelikle çok yoğun rekabet ortamının yaşandığı gayrimenkul sektöründe, müşteri memnuniyetine maksimum düzeyde önem verildiği ölçüde firmaların algıda farklılık oluşturabileceklerini belirtti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!
  • 17.05.2022 09:15

Konut sektörü, Bakan Nebati ile yapılan görüşmeyi değerlendirdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" prog ...

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor
  • 01.12.2021 09:24

Kur dalgalanıyor, ev satış işlemleri son dakika tapudan dönüyor

Posta'dan Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; 'Zam gelecek’ beklentisiyl ...

KONUT FİYATLARI ARTACAK!
  • 05.01.2012 17:30

KONUT FİYATLARI ARTACAK!

Konut piyasası hareketlendi. Fiyatlar % 10-15 artacak. ...

Konut arzı azaldı! Kiralık ve satılık fiyatları yükseliyor
  • 25.05.2021 10:39

Konut arzı azaldı! Kiralık ve satılık fiyatları yükseliyor

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, "Konutta talep azal ...

Tam kapanmada THY biniş kartları nasıl alınacak?
  • 30.04.2021 10:26

Tam kapanmada THY biniş kartları nasıl alınacak?

THY, tam kapanma sürecinde biniş kartlarının havaalanlarından alınacağını duyurd ...

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!
  • 25.04.2021 07:45

Fawori Boya'dan boya ustalarına hediye yağmuru!

Fawori Dünyam 16 ilde 5.000 ustaya Bi’ Dünya Sürpriz Bi’ Dünya Fırsat’la ulaştı. ...