maritbet girişmaritbet
İstanbul’un parlayan yıldızı: Sultangazi

İstanbul’un parlayan yıldızı: Sultangazi

Gayrimenkul sektörü için başarılı çalışmalara imzalar atan Emlaktasondakika.com olarak bu hafta dev projelere komşu Sultangazi ilçesini ele aldık.

İstanbul'da önemi her geçen gün artan ve yeni projelerle adından söz ettiren Sultangazi ilçesi, 2008 yılında Gaziosmanpaşa'dan ayrılarak toplam 16 mahallenin katılımıyla kuruldu.

Denizden 50 metre yükseklikte olan ilçe doğuda Eyüp, batıda Esenler, güneyde Gaziosmanpaşa, kuzeybatıda Başakşehir ilçeleriyle sınır oluşturmakta olup sahip olduğu 36 kilometrelik yüzölçümüyle İstanbul ilçeleri arasında 19. sırada bulunuyor.

Konut sektörü için büyük bir pazar olan İstanbul'da yeni projeler merkezden iç kesimlere doğru ilerlerken Sultangazi ilçesi de bu gelişimden payını alıyor. Yakın bir döneme kadar neredeyse adı bile bilinmeyen ya da adından olumsuz söz ettiren Sultangazi bu algıdan yavaş yavaş uzaklaşmaya başlıyor.

sultangazi cumhuriyet mahallesi'nin havadan görünümü

Nasıl mı? Ulaşımdan markalı projelere ev sahipliği yapmasına, sağlık yatırımından eğlence alanlarına kadar daha birçok gelişme ile yıldızı parlayan ilçeler arasına giriyor.     

Markalı projeler bölgede fiyatları yükseltecek

Son dönemlerde konut sektöründe yaşanan hareketlenmenin yanı sıra bölgedeki markalı konut projeleri de dikkat çekiyor. Bölgenin değeri ve kaliteli yapıların sayısı artıyor. Artan ihtyaç bölgeye yeni bir vizyon getiriyor. 

Altunhan Residence komşuları kıskandıracak  

Sultangazi'de markalı konut projesi olarak Eski Habipler Mahallesi'nde Altunhan İnşaat tarafından inşa edilen 125 konutluk Altunhan Residence bulunuyor. 

Altunhan Residence

3. köprü bağlantı yolları ve 3. havalimanı geçiş yollarının üzerinde yükselerek İstanbul'un hem kuzeyi hem de güneyi ile bağını kurarak değerini artıran projede metrekare birim fiyatı 3 bin liradan başlıyor. 2+1 dairelerin 405 bin liradan başladığı projede 3+1 daireler ise 470 bin liradan alıcı buluyor. 

İstanbul'un ‘Vitrin'e çıkaracak

Sultangazi Yunus Emre Mahallesi'nde, TEM otoyolu üzerinde inşa edilen Sur Yapı TEM Vitrin, 20 bin metrekare büyüklüğündeki dev şehir parkının yanında yükseliyor. 

Sur Yapı Tem Vitrin

Sur Yapı tarafından hayata geçirilen 239 konutluk proje, 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekler sunuyor.

TEM otoyolu Gaziosmanpaşa Kavşağı'ndan giriş yapılarak proje lokasyonuna ulaşım sağlayan Sur Yapı Vitrin, Hasdal Kavşağı'na 7, Türk Telekom Arena'ya 13, Maslak'a sadece 14 kilometre mesafede yer alıyor.  

Projede fiyatlar ise 1+1 daireler için 340 bin liradan başlangıç gösteriyor.

İnşaat halinde bekleyen TEM Point projesi!  

Çarpık yapılaşmaların ilçe genelinde hakim olduğu ve kentsel dönüşümün yavaş ilerlediği Sultangazi ilçesinde markalı konut projeleri adından söz ettirmeye başladı. 

Yetersiz seviyede olsa da 2-3 nitelikli konut projesinin olması bölgenin başta yatırım değerini, konut fiyatlarını arttırmakta olup ulaşım sorununa yeni çözümler getiriyor. 

Söz konusu markalı konut projelerine ek olarak bölgede Nata Holding ve Gül Proje tarafından geliştirilen TEM Point projesi bulunuyor. 

75 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselecek olan proje 5 blokta konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje olarak inşa edilecek. Yaklaşık 8 yıldır kaba inşaat halinde bekleyen ve tamamlanamayan projede 780 daire ve kiralanabilir ticari alanlar olacak. 

Gaziosmanpaşa'nın Venedik Sarayları, Sultangazi'ye de yaradı 

Via Properties&Gürsoy Ortak Girişimi ile konut, AVM konseptinde geliştirilen Venedik Sarayları, Sultangazi güzergahındaki Eski Edirne Asfaltı'nda hayata geçiriliyor. 

Daha şimdiden ihtişamıyla dikkat çeken Venedik Sarayları, Habipler-Topkapı tramvay hattının yanı başında konumlandırılıyor. Projenin geçtiğimiz günlerde açılan ve bölgeye büyük bir hareketlilik getiren AVM'si yaklaşık 200 mağazası ile bölgenin ihtiyaçlarına cevap veriyor. 

Venedik Sarayları

Ayrıca daha önce güvenlik açısından yeterli olmayan Metris Cezaevi bölgesinde de AVM yönüne insan trafiği sağlanıyor. Bu da daha önceleri durgun olan ve neredeyse tek başına gidilmesi mümkün olmayan geçitte büyük bir kolaylık sunuyor. 

Yeni komşu ilçe Gaziosmanpaşa ilçe sınırları içerisinde olan Venedik Sarayları, sosyo-ekonomik anlamda pek fazla hareketliliği bulunmayan Sultangazililer'e istihdam olanağı sağlıyor.  

Sağlıklı bir ilçe yolunda ilerliyor

İlçe küçük bir ilçe olsa da sağlık kurumlarının sayısına bakıldığında yetersiz kaldığı görülüyor. Bölgede devlet hastanesi olarak sadece Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi hizmet veriyor. 

Sağlık konusunda yetersiz bir izlenim oluşturan Sultangazi'de vatandaşlar özel hastaneler sayesinde birçok ihtiyacını daha kolay karşılayabiliyor. 

Devlet hastanesinin dışında Özel Bahat Hastanesi, Sultangazi Medical Park, Medigold Tıp Merkezi, Özel Gazi Hastanesi, Özel Safir Sağlık Tıp Merkezi, Özel Toplum Tıp Merkezi, Özel Esnan Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özel Sultançiftliği Şifa Diyaliz Merkezi, Özel Sultangazi Cerrahi Tıp Merkezi gibi sağlık merkezleri yer alıyor. 

50. Yıl Mahallesi'nde ise projesi Sultangazi Belediyesi ve İl Özel idaresi tarafından yürütülen bir diş hastanesi bulunuyor.

Sultangazi ilçesinin çehresini değiştirecek olan ve inşaat çalışmaları süren Sultangazi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi tamamlandığında 6 kat olacak. Tesiste 50 sağlık ünitesi yer alacak.  

Sultangazi diş hastanesi

Ağız cerrahisine yönelik tüm operasyonların yapılabileceği hastanede;  poliklinik ve ameliyathanelerin yanı sıra konferans salonu, kütüphane, çocuk oyun parkı gibi fonksiyon alanları da yer alacak. 

Söz konusu diş hastanesi 2016'da açılacak. 

Bir devlet hastanesi daha yolda!

Sultançiftliği'nde diş hastanesine ek olarak yapımı devam eden Sultangazi Devlet Hastenesi'nde çalışmalar sürüyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin sayılı “Akıllı Hastane”lerinden birisinin yapımı süren Sultangazi'ye bu hastane ile 200'ü kadın doğum olmak üzere toplam 600 yataklı hastane kazandırılacak.

Sultangazi devlet hastanesi
Uğur Mumcu Mahallesi'nde toplam 46 bin 500 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek olan hastanede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2016'da ise hizmete açılması planlanıyor. 

Sultangazi devlet hastanesi

Sultangazi'ye Neva Outlet geliyor

Sosyal olanaklar açısından yetersiz kalan Sultangazi ilçesi özellikle son dönemlerde değerlenmeye başladı. Bunda altyapı çalışmaları, markalı konut projelerinin ilçeye yakınlaşması, sağlık hizmetlerinin artması, eğitim seviyesinin her geçen gün ilerlemesi gibi faktörler etkili oldu.    

Bölgede AVM yatırımı konusunda şimdiye kadar bir gelişme yaşanmazken son dönemde AVM yatırımları dikkat çekiyor. Bölge Neva Outlet'e kavuşmayı bekliyor. 

Neva Outlet

Sultangazi'nin ilk alışveriş ve yaşam merkezi olarak yükselecek olan Neva Outlet, Markam AVM Yatırım İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. AVM'nin Haziran-Eylül 2015 gibi açılması planlanıyor.

650 Yataklı Akıllı Hastane, Cebeci Spor Kompleksi, Sultangazi Belediyesi, Nikah Salonları ve Yeni Kent Meydanı Projesi'nin yakınında inşa edilen AVM'de 22 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. Projede 1.350 araçlık otopark yapılması düşünülüyor.  

Sultangazi Neva Outlet

Ayrıca 5 blokta konut, otel ve alışveriş merkezinden meydana gelecek olan TEM Point projesi AVM'si ile de bölge için sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak. 

Huzurevi ile yaşlılar unutulmadı 

Yeni yatırımlar kapsamında yaşlıları da unutmayan Sultangazi Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi'ne Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi inşa etti. 

Sultangazi yaşlı bakım merkezi

Proje ile ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ya da hayatta kimsesi olmayan yaşlılara sıcak bir yuva kuruldu. 

Eylül 2014'te tamamlanan huzurevi projesi kapsamında 660 metrekare otopark, 160 kişi kapasiteli çok amaçlı salon, yaşlı hizmet merkezi, 6 odaya sahip ilk adım ünitesi, aktivite odaları, atölyeler, spor salonu, yemekhane ve 50 adet tek kişilik, 18 adet çift kişilik oda inşa edildi. 

Sultangazi huzurevi

Sultangazi'nin eğitim durumu

Reidin'den alınan bilgilere göre eğitim seviyesine bakıldığında ortalama yaş oranı 25 olan Sultangazi'de okuma-yazma bilen 103 bin 577kişi, okuma-yazma bilmeyen 14 bin 604 kişi, ilkokul mezunu 108 bin 347 kişi, ilköğretim mezunu 102 bin 457 kişi, ortaokul mezunu 102 bin 457 kişi, lise mezunu 55 bin 386 kişi, yüksekokul mezunu ise 20 bin 963 kişi olarak dikkat çekiyor. 

Reidin Sultangazi eğitim durum

Bu çerçevede nüfusu 515 bin civarında ilçede eğitim düzeyinin düşük kaldığı görülüyor. 

Eğitim-öğretim ihtiyacını devlet okulu olarak toplam 86 ilk-orta-lise dengindeki okulların karşıladığı Sultangazi'de ayrıca İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Anadolu Lisesi, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Anaokulu, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Fen Lisesi, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut İlkokulu, İstek Özel Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu, Özel Asya İlkokulu, Özel Asya Ortaokulu, Özel Asya Lisesi, Özel Tem Kardelenler İlkokulu, Özel Tem Kardelenler Ortaokulu ve Özel Recep Tayyip Erdoğan Spor Lisesi bulunuyor.

Okul dışı eğitim ihtiyacının dershaneler ile karşılandığı ilçede devlet okullarına ek olarak birçok özel anaokulu ailelerin ihtiyacına cevap veriyor. Toplam 8 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi ise özel eğitim alması gereken öğrencilere gerekli eğitimi sunuyor.

‘Kim demiş üniversite yok diye!'

Bölgenin ilk üniversitesi; Murat Hüdavendigar Üniversitesi 

Üniversite sayısı oldukça yetersiz olan ilçede sadece bir üniversite bulunuyor.

Üniversite eğitimi alacak öğrencilerin ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşadığı ilçenin merkeze uzaklığı düşünüldüğünde bu konudaki yatırımın eksikliği dikkat çekiyor. 

Murat Hüdavendigar Üniversitesi

Bölgede, inşaatına 2012'de başlanan ve 2014'te tamamlanan Murat Hüdavendigar Üniversitesi'nin Sultangazi Yerleşkesi bulunuyor. 

Üniversite, Sultangazi'nin yoğun şehir dokusu içinde ilçenin 2 ana arteri olan Eski Edirne Asfaltı ile M Caddesi arasında konumlanıyor.

Ulaşım ise Topkapı Habipler metrosu, otobüs, minibüs gibi araçlarla sağlanabiliyor. 

Üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce Tercümanlık, İngilizce Uluslararası İlişkiler ve Psikoloji gibi bölümler yer alıyor. 

Sultangazi'de daire fiyatları el yakıyor!

Sultangazi ilçesi gelişmişlik bakımından çevre ilçelere göre bir hayli geride kalmış olmasına rağmen daire fiyatları ile el yakıyor. 

16 mahalleyi kapsayan bir ilçe olan Sultangazi, Zübeyde Hanım, Yunus Emre, Yayla, Uğur Mumcu, Sultançiftliği, Malkoçoğlu, İsmetpaşa, Gazi, Habibler, Eski Habibler, Cumhuriyet, Cebeci, 75.Yıl, 50.Yıl mahallelerinden oluşuyor.  

Genel itibari ile bakıldığında düzensiz yapılaşmalar ve merkeze olan uzaklık göz önünde bulundurulduğunda gayrimenkul fiyatları düşündürüyor. Bu duruma, bölge emlakçıları ile yapılan görüşmelere bakıldığında yeni ulaşım projelerinin yolda olması, kentsel dönüşüm, yeni yapılaşmaların artması gibi faktörlerin etkili olduğu görülüyor. 

190 bin TL'ye ev bulmak mümkün

İlçedeki bazı semtlerde konut fiyatları arasında farklılıklar bulunuyor. Sakin ve diğer mahallelere göre güvenilir bir yapıda olan Cumhuriyet Mahallesi'nde 10-15 yıllık eski bir binada daire düşünenler 190 bin liraya ev alabiliyor.

Yeni yapılmış bir binada daire sahibi olmak isteyenler ise 300 bin liradan başlayan fiyatlarla ev alabiliyor. 
Kiralara bakıldığında ise satılık daire fiyatlarındaki artışa paralel olarak kiraların yüksek seviyede olması birçok vatandaşı kredi ile ev almaya yönlendiriyor. Eski bir binada kiralık ev fiyatları 650-700 seviyelerinden başlarken yeni bir binada kiralık daireler ise 1000 liradan başlangıç gösteriyor. 

Kentsel dönüşüm kavramı ile hızla artan yeni yapılaşmalar ile ayrıca arsa stoğununda azaldığı görülüyor.

Suriyeli göçmenler ev fiyatlarını arttırdı

Suriyeli vatandaşların akın akın İstanbul'a gelmesi ile bazı bölgelerdeki ev fiyatları uçtu. Ağırlıklı olarak İstanbul'un Bağcılar, Güngören, Aksaray, Esenler, Fatih, Sultangazi bölgelerinde dikkat çeken Suriyeli göçmenler, bu semtlerin diğer birçok semte göre çok daha ucuz olması nedeniyle tercih ediliyor.

7-8 ay öncesine kadar bu semtlerde 600 lira olan daire kiraları şimdi 900 liraya kadar çıkıyor. 

Ayrıca Sultangazi'nin bazı bölgelerinde göçmenlerin yollarda, boş buldukları dükkan ve arsalarda kalması halkı tedirgin ediyor.       

Öğretmenler Sitesi dönüşecek mi? 

Sultangazi'de tartışmalı kentsel dönüşüm alanlarından olan Cumhuriyet Mahallesi, mahalle genelinde ev sahibi olan vatandaşları tedirgin etti. Kimi evlerini uygun fiyatlarla satarken kimi bekledi ve bu dönüşümden payını alma kararı verdi. 

Kentsel dönüşüm kavramı ile ayrıca Öğretmenler Sitesi'nin dışındaki alanlarda kiralık ve satılık daire fiyatları yükseldi. 

öğretmenler sitesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 9 Aralık 2014 tarihinde Sultangazi ilçesindeki 50. Yıl Mahallesi, Yunus Emre Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'nin büyük bir bölümünü kentsel dönüşüm ve gelişim alanı içine aldı. Komisyon raporu karara bağlandı.

2013 yılında Bakanlar Kurulu'nun aldığı riskli alan kararıyla kentsel dönüşümün ilk olarak başladığı Cumhuriyet Mahallesi Siteler Mevkii'ndeki çalışmalar tartışmalara yol açmıştı. Zemini sağlam raporu olan ilçede problemli birçok alan varken 5 katlı ve bahçeli evlerin yer aldığı kooperatif sitesinde yapılmak istenen kentsel dönüşüm konusu Danıştay'a taşınmıştı.

Sultangazi öğretmenler sitesi

Mahalleliyi yerlerinden etmeyeceklerinin, borçlu çıkarmayacaklarının ve aynı metrekarede ev vereceklerinin bildirilmesine rağmen mahalle halkı tepkisini sürdürdü.

Şimdilik dönüşümün başlamadığı mahallede sakinlik hakim bulunuyor.   

Gazi Mahallesi ve Esentepe ev alacaklara güven vermiyor

Sultangazi ilçesinin içinde yer alan Gazi ve Esentepe Mahallesi, provokatif olayların sıkça yaşandığı mahalleler olması sebebi ile konut alacakları düşündürüyor. 

İstanbul'da Alevi vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Gazi Mahallesi'nde daire fiyatlarının diğer mahallelere göre düşük olması dikkat çekiyor. 

Zaman zaman siyasi olayların ortaya çıktığı ve evlerin zarar gördüğü bölgede sıfır bir daire 200 bin liraya alınabiliyor. Krediye uygun, tapulu bir eski daireye ise 140-150 bin liraya sahip olunabiliyor. Kiralık dairelerin fiyatı ise 650-700 liradan başlıyor. 

Esentepe'de ise 5-10 yıllık bir binadan 70-80 bin liraya 2+1 daire alınabiliyor. 

Sultangazi ulaşım konusunda atağa geçti

İstanbul'un merkezi noktalarına ulaşım konusunda yakın bir zamana kadar sıkıntılar yaşayan Sultangazi halkı özellikle 2007'de Topkapı-Habipler metro hattı hizmete açıldıktan sonra büyük bir kolaylık sunuyor.

Topkapı-Habipler metro durakları,

Ayrıca T4 Topkapı - Habibler tramvay hattı ile Aksaray-Havalimanı hattına ve Bağcılar-Kabataş hattına aktarma yapan T4 hattı önemli lokasyonlara kısa sürede ulaşım fırsatı veriyor. 

metro hattı

Günlük ortalama 95 bin yolcu taşıyan metro hattı günde 165 sefer yapıyor. 

Altyapı yatırımları tam gaz!

Altyapı yatırımlarının yanı sıra TEM Otoyolu ve çevre yollara bağlayan yolların revize edilmesiyle büyük bir ulaşım hamlesi yaşayan Sultangazi ilçesi yeni güzergahlarla ulaşım süresini azalttı. İlçede kavşak, üst geçit ve yayalaştırma çalışmalarıyla trafik rahat bir nefes aldı.

Sultangazi'de ulaşım hamlesi… 

İlçede son dönemlerde ulaşım projelerine hız veren ilçede şu çalışmalar hayata geçirildi:  

- Atatürk Bulvarı- Osman Gazi Katlı Kavşağı projesi tamamlandı.

-Sultançiftliği meydan düzenleme çalışması yapılarak, araç trafiğine kapatıldı. İlçe 12 dönümlük yeni bir meydan kazandı.

- Mevlana Caddesi kavşak düzenleme çalışmaları tamamlandı. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri artık TEM'e daha kolay ulaşıyor.

-Topkapı- Habipler arasında işleyen Tramvayla vatandaşlar rahat ve hızlı bir şekilde ulaşım hizmeti alıyor.

- İstanbul trafiğini rahatlatmak  amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Mahmutbey- Habipler Karayolu törenle hizmete açıldı. Yeni yolun hizmete girmesiyle birlikte ulaşımı 1.5 saat süren Mahmutbey ile Habipler arasındaki yol 8 dakikaya indi.

Çevre ve bağlantı yollarının tamamlanmasıyla İETT tarafından yeni hatlar işletmeye alınırken yeşil otobüsler hizmet vermeye başladı. 

Eski olan araçların tamamı yenilenirken, Sultangazi'de 102 sarı renkli otobüsü,92 halk otobüsü, 18 çift katlı otobüs, 23 erguvan renkli otobüs hizmet vermeye başladı.

Tramvay, otobüs, çift katlı otobüs, minibüs seferlerinin olduğu ilçede trafik yoğunluğundan dolayı vatandaşların geneli tramvay ile ulaşımı tercih ediyor. Edirnekapı metro durağında inerek metrobüse aktarma yapılabiliyor.  

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu uzağı yakın yapacak

Birçok vizyon ve dönüşüm projelerinin temelleri atılırken ilçeye yönelik yatırımların da hız kazanmasıyla bölgenin değeri hızla artıyor. 

‘Her Yere Metro, Her Yerde Metro' hedefine bir büyük adım daha atan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mecidiyeköy-Mahmutbey hattına imza atacak. 

Toplu ulaşımda önemli bir hat olan ve saatte 70 bin vatandaşa hizmet edecek olan 18 km uzunluğundaki Şişli-Kağıthane-Eyüp-Gaziosmanpaşa-Esenler-Bağcılar ilçelerini kapsayan Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu, 15 adet istasyon ile hizmet verecek. 

Mecidiyeköy Mahmutbey metro çalışması

2 Ocak 2014 tarihinde yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan metro hattı; Mecidiyeköy İstasyonu, Çağlayan İstasyonu, Kağıthane İstasyonu, Nurtepe İstasyonu, Alibeyköy İstasyonu, Yeşilpınar İstasyonu, Veysel Karani İstasyonu, Akşemsettin İstasyonu, Kazım Karabekir İstasyonu, Yeni Mahalle İstasyonu, Karadeniz Mahallesi İstasyonu, Tekstilkent İstasyonu, Yüzyıl İstasyonu, Göztepe Mahallesi İstasyonu, Mahmutbey İstasyonundan oluşacak. 

Sultangazi metro çalışmaları

Cumhuriyet Mahallesi, en gözde bölgelerden…

Mahmutbey – Mecidiyeköy arasını 26 dakikaya indirecek olan hat ile Topkapı-Habipler metro hattını kullanan Sultangazi ilçesindeki vatandaşlar rahatlıkla merkezi noktalara ulaşabilecek.

Topkapı-Habipler metrosunun yanı başında yer alacak olan Mahmutbey – Mecidiyeköy hattı ile hızlı ve konforlu bir ulaşım sağlanacak. 

Evi olan şimdiden prim yaptı

Özellikle Sultangazi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'ne büyük ölçüde rant getiren metro hattı, daha inşaat halindeyken yatırımcılara kazanç sağlıyor. 

Konut ve dükkan fiyatlarını yükselişe geçiren söz konusu hat ve bölgede inşa edilen, Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı ancak Cumhuriyet Mahallesi'nin yanı başında bulunan Viaport Venezia, yatırımcıları bu lokasyona yönlendiriyor. 

Kent Ormanları, şehre nefes aldırıyor

Kent Ormanı

Grileşen şehir yaşamına yeni bir renk katan Sultangazi Kent Ormanları, İstanbullular'a mavi ve yeşilin tüm tonlarını sunuyor. Dört mevsimin tüm güzelliklerini cömertçe sergileyen kent ormanları arasında Alibey Havzası'ndaki Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanı ve Mimar Sinan Kent Ormanı yer alıyor.

Futbol, basketbol, tenis, voleybol gibi sporlara ve daha birçok aktiviteye fırsat veren kent ormanlarının yanı sıra Sultangazililer'in sebze ve meyve yetiştirmenin keyfini yaşayabildiği hobi bahçeleri bulunuyor. 

Ayrıca bölgede çocukların rahatlıkla koşup oynayabileceği, tiyatro aktiviltelerine katılabileceği, masal kahramanları ile tanışabileceği bir 'Masal Kahramanları Parkı' yer alıyor.

Masal Kahramanları Parkı   

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz