maritbet girişmaritbet
İstanbul'un bu semtleri cep yakıyor!

İstanbul'un bu semtleri cep yakıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin "2014 İstanbul Markalı Konut Araştırması’na göre markalı konut sayısının 430 bine ulaştığı belirlendi.

ESD - EVA Gayrimenkul Değerleme'nin "2014 İstanbul Markalı Konut Araştırması", şehrin 34 bölgesinde 1007 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koyuyor. 2013 yılında 855 markalı konut projesinde 395 bin konut olduğunu belirten uzmanlar, raporun 2014 yılında İstanbul'da markalı konut projesinde %18 artış yaşandığını gözler önüne serdiğini söylüyor.

Bağdat Caddesi, Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı birim satış değerleri en yüksek bölgeler

Araştırmaya göre Anadolu Yakası'nda en yüksek ağırlıklı ortalama birim konut satış fiyatına sahip olan bölgenin Bağdat Caddesi olduğu, en düşük birim satış değerine sahip olan bölgenin ise Tuzla olduğu belirleniyor. Bağdat Caddesi'nde konut ortalama birim metrekare satış fiyatı 16.300 TL/metrekare iken, Tuzla bölgesinde bu değerin 2.800 TL/metrekare'ye kadar düştüğü gözleniyor.

Avrupa Yakası'nda en yüksek birim konut satış fiyatına sahip olan bölgenin Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksı olduğu, en düşük birim satış değerine sahip olan bölgenin ise Esenyurt olduğu dikkat çekiyor. Fulya-Bomonti-Şişli-Büyükdere aksındaki markalı konutların ortalama birim satış değerleri 15.500 TL/metrekare iken, en düşük birim satış değerine sahip bölgedeki ortalama birim metrekare satış fiyatının 2.370 TL/metrekare olduğu görülüyor.

Markalı konut oranı toplam konut stokunun %7,7'sini oluşturuyor

EVA Gayrimenkul Değerleme uzmanları, İstanbul genelinde istatistiklere göre yaklaşık 5,3 milyon adet konut bulunduğunu, tespitlerine göre bu konutların yaklaşık 430 bin adetinin markalı konut projelerinden oluştuğunu kaydediyorlar. Buna göre markalı konut oranı toplam konut stokunun sadece % 7,7'sini oluşturuyor.

İstanbul Anadolu Yakası'nda Çekmeköy, Tuzla, Sancaktepe ve Ataşehir ilçelerindeki markalı konut projelerinin, Anadolu yakasının tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip olduğu görülüyor.

İstanbul Avrupa Yakası'nda ise Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Şişli, Başakşehir, Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerindeki markalı konut projelerinin, Avrupa Yakası'nın tamamındaki toplam markalı konut projelerinin içindeki en büyük paya sahip olduğu ortaya çıkıyor.

Buna göre Anadolu Yakası'nda Sultanbeyli'de markalı konutların toplamdaki payı % 0,49 iken, Ataşehir'de % 22,32'e ulaşıyor. Avrupa Yakası'nda ise, Sultangazi'de markalı konutların toplamdaki payı % 0,16 iken, Beylikdüzü'nde % 29,37'ye çıkıyor.

İstanbul'da En çok 3+1 Tipinde Daire Var

Araştırmaya göre İstanbul'da bulunan markalı konutların %28,81'i 3+1 tipi, %27,24'ü 1+1 tipi ve %26,65'i 2+1 tipi dairelerden oluşmaktadır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor
  • 24.01.2022 15:30

Adana’da en çok Seyhan, Çukurova ve Sarıçam ilçeleri tercih ediliyor

Türkiye’de yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve pandeminin etkisiyle pe ...

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor
  • 04.03.2021 10:48

Sur Yapı Antalya sakinleri yeni evlerine taşınmaya başlıyor

Sur Yapı Antalya projesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle iskan i ...

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!
  • 15.01.2021 09:27

İstanbul'da sarnıç zorunlu hale geldi!

İBB Meclisi’nde kabul edilen İstanbul İmar Yönetmeliği Taslağı’na göre 1000 metr ...

Starbucks ürünleri ilk kez Hepsiburada’da satışta
  • 14.01.2021 16:25

Starbucks ürünleri ilk kez Hepsiburada’da satışta

Starbucks termos ve kupaları, kahve keyfiniz her anınıza eşlik etsin diye artık ...