maritbet girişmaritbet
İstanbul'un bu ilçeleri hiç görülmediği kadar değerlendi!

İstanbul'un bu ilçeleri hiç görülmediği kadar değerlendi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Fatih Doğan, Kadıköy-Kartal Metrosu'nun geçtiği semtlerde saha araştırması gerçekleştirdi.

Kadıköy-Kartal Metrosu'nun geçtiği semtlerde saha araştırması gerçekleştiren EVA Gayrimenkul Değerleme, 2011 yılı ile kıyaslandığında gayrimenkul fiyatlarının zirveye koştuğunu belirliyor. Araştırmaya göre Kartal'da D-100 Karayolu ile Tem Otoyolu arasında daire birim metrekare fiyatları 1.500-4.450 TL arasında iken, günümüzde 3.000-6.800 TL  seviyesine yükseldi. Kartal'da D 100 Karayolu ile sahil yolu arasında daire birim metrekare satış rakamları ise 1.600-5.700 TL arasında iken, 2016 yılı itibariyle bu değerler 5.000-12.500 TL düzeyine çıktı.

EVA Gayrimenkul Değerleme Proje Koordinatörü Fatih Doğan, İstanbul'da ulaşımı kolaylaştırmak ve hızlandırmak amacıyla hayata geçirilen metro, tramvay ve Marmaray  gibi raylı sistemlerin konut fiyatlarını doğrudan etkilediğini belirtiyor. Doğan, bunun en açık örneği olan Kadıköy-Kartal Metrosu üstündeki güzergahlar olan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy çevresinin geçmişte hiç görülmediğini kadar değer kazandığını kaydediyor.

Hattın önümüzdeki dönemde yeni ulaşım projeleriyle entegre edilmesine paralel olarak gayrimenkulde değer artışının devam edeceğini söyleyen Doğan, hattın Kaynarca'ya kadar uzatılması için inşaat çalışmaları devam ettiğini, inşaatı devam Üsküdar-Çekmeköy Metro hattı ile Kadıköy-Kartal Metro hattını birleştirecek Bostancı İDO-Kozyatağı-Küçükbakkalköy-İçerenköy-Dudullu metro hattında ise inşaat çalışmalarının başladığını dile getiriyor.

Metro ağı genişliyor, değer artışı sürüyor

Kadıköy-Kartal Metrosu üstündeki güzergahlar olan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy semtleri arasında değer ve nitelik olarak en çok değişime uğrayan bölgenin Kartal olduğunu ifade eden Doğan, son zamanlarda güzergah boyunca en yoğun kentsel dönüşüm geçiren bölgelerin ise Kadıköy ve Kartal olduğunu belirtiyor.

Doğan, D-100 ve TEM otoyolları, Sabiha Gökçen Havalimanı, Marmaray ve hızlı trenin getirdiği ulaşım avantajının, Kartal bölgesinin hem üretim hem de talep açısından iyi bir alternatif olmasını sağladığını dile getiriyor. Üst ölçekli yatırımların tamamlandığı Kartal'da, mülkiyet yapısı temiz büyük parsellerde konut ve ofis yatırımlarının dengeli şekilde arttığına dikkat çeken Doğan, ilçede sanayi alanları ve eski sitelerin yerini sosyal donatı alanları fazla markalı projelere bıraktığını söylüyor. Doğan, ilçedeki deniz ve Adalar manzaralı projelere bakıldığında, D-100 Karayolu üzerinde ofis ve home-ofis projelerinin, Yakacık mevkii ve sahil şeridine doğru ise genellikle konut projelerin yoğunluk kazandığını kaydediyor.

Metro Kartal ve Fikirtepe'de konut fiyatları katladı

Metronun Kartal'a gelmesi ve Adliye Sarayı'nın açılmasından önce 2011 yılında D-100 Karayolu ile Tem Otoyolu arasında daire birim metrekare fiyatlarının 1.500-4.450 TL arasında değiştiğini ifade eden Doğan, bu fiyatların günümüzde 3.000-6.800 TL  seviyesine yükseldiğini belirtiyor. Sahile yakın bölgedeki projelerde manzara faktörünün öne çıktığını belirten Doğan, 2011 yılında D 100 Karayolu ile sahil yolu arasında daire birim metrekare satış rakamları 1.600-5.700 TL arasında değişirken, 2016 yılı itibariyle bu değerlerin 5.000-12.500 TL düzeyine çıktığını söylüyor. 

Kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Fikirtepe'de ise bölgenin ulaşım bağlantıları bakımından güçlü bir konumda olmasının gelişim sürecine olumlu yansıdığını belirten Doğan, halihazırda yüksek katlı rezidans ve konut bloklarının yükseldiği Fikirtepe'de 2016 itibariyle birim metrekare fiyatlarının 8.000- 10.000 TL seviyesine ulaştığına dikkat çekiyor.

Doğan, Kadıköy-Kartal Metrosu üstündeki güzergahlar olan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy semtlerindeki projelerin 2011 yılı satışlarıyla günümüzdeki satış fiyatları kıyaslandığında %60'lara varan artışlar yaşandığını vurgulayarak, metro hattına entegre olacak diğer ulaşım bağlantılarıyla artışın devam edeceğinin altını çiziyor.

Yorum Yaz