maritbet girişmaritbet
İstanbul'un bu ilçeleri firmaların ilgi odağında!

İstanbul'un bu ilçeleri firmaların ilgi odağında!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki yeni çekim merkezlerini değerlendirdi.

İstanbul'da gerçekleşmeye devam eden büyük ulaşım projeleri hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda hareketliliği beraberinde getiriyor. Hem ticari hem de konut projelerinde yeni çekim merkezlerinin oluştuğu İstanbul'un bu bölgeleri inşaat firmalarının da ilgi odağında. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki yeni çekim merkezlerini şöyle değerlendiriyor:

Büyük İstanbul Tüneli'nin bağlantı noktası olacak İncirli, Havaalanı metrosu ve metrobüs hattının da tam ortasında kalıyor. Bakırköy'ün en nezih ve işlek noktası olan İncirli, E-5'e açılan lokasyonuyla da önümüzdeki dönemin köklü merkezler arasında en çok pirim yapacak noktalarından biri.

Kayaşehir'de Ticari Alanlar Daha Değerli

20.000 konutluk kapasitesiyle Başakşehir'in hemen arkasında yer alan Kayaşehir, emlak hareketlerinin borsa hızıyla gerçekleştiği noktaların başında geliyor. Öyle ki Kayaşehir - Sultangazi - Arnavutköy bağlantı yolunun başında inşa edilen Başakşehir Evleri ile başlayan gelişme Seyranşehir projesinin hızlı teslimi ile gözleri Kayaşehir'de AVM'nin olduğu güzergaha çevirdi. Kayaşehir'in ticari alanları konuttan çok daha değerli. Çünkü ticari alan sayısı çok az. Öyle ki 17. Bölgede yapılacak olan Arnavutköy bağlantı yolu kavşağı noktasında henüz bir ticari alan inşası bile başlamadı. İnşa edilecek ticari bölgede yer alan dükkan sayısı da oldukça sınırlı. Bu nedenle Kayaşehir giriş dükkanları ve projelerin ön cephedeki ticari alanları büyük ilgi görüyor.
 
Üçüncü köprü güzergahının sağladığı en büyük avantajlardan faydalanan Zekeriyaköy, Boyacıköy ve Uskumruköy artık bakir ve şehirden uzak görüntüsünü tamamen terk ederek şehrin yeni nabız noktalarından birini oluşturuyor. Bölgenin en önemli özelliği de toplu konut değil villa imarlı olması. Bölgede küçük metrekarede villa bulabilmek oldukça zor. Çünkü villalar ortalama 280 metrekare büyüklüğünde. Özellikle Zekeriyaköy çıkışının Maslak ve Sarıyer'e çok yakın olması nedeniyle arsa satış fiyatları bölgenin konumu ve doğal güzellikleri söz konusu.

İstanbul'un en gözde ve A plus nitelikli toplu konut bölgesi olan Bahçeşehir'de Ispartakule mevkii büyük önem taşıyor. Bahçeşehir girişinde Gölet'in karşısında teslime hazırlanan 4000 konutluk Vaditepe projesi ile bir kez daha değerlenen Bahçeşehir, asıl büyük evrimi 2017 ve 2018'de geçirecek. Çünkü Bahçeşehir girişindeki ana yol, gişe çıkışındaki Ispartakule ile birleştirildi. Arada kalan geniş araziye birbiri ardına proje inşa edilecek. 2017 yılında bölgeye gelecek olan metro da fiyatları tam anlamıyla katlayacak.
 
Büyük İstanbul Tüneli'nin Avrupa Yakası'ndaki ana hatlarından biri olan Edirnekapı ve Topkapı ise hem ticari emlakta hem de konutta oldukça değer kazanıyor.  TEM Otoyolu ve E-5 kesişiminin ana güzergahı olan bu iki köklü merkezde başlayan kentsel dönüşüm hareketleri de bölgenin değerine değer katıyor. Bölgede yaşanan son büyük hareketlilik de E-5 sınırında bulunan Kale Kilit Fabrikası'nın yerine inşa edilen Avrupa Konutları. 

Ticari ve Konutta Yeni Projelerin Çekim Merkezi ‘Samandıra'

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Anadolu Yakası'nda yer alan yeni çekim merkezlerini ise şöyle sıralıyor: “Anadolu Yakası'nın en değerli toplu konut bölgelerinden biri olan Çekmeköy'de proje yapılabilecek arsa – arazi üretimi yok denecek kadar az durumda. Özellikle metro durağının bulunduğu ana güzergahta olan ve merkeze göre çok daha ferah bir yapılaşma düzenine sahip olan Madenler bölgesinde ikinci el konut fiyatları da büyük artış gösteriyor. Örneğin Madenlerde, 6 ay öncesinde 230.000 TL'ye satılan 100 metrekare büyüklüğünde bir konut, bugün 290.000 TL'den alıcı buluyor. Bölgenin en önemli sıkıntısı yapılaşmaya uygun arsa bulunamaması. Gerek ticari gerekse konut anlamında yeni projelerin Anadolu Yakası'ndaki çekim merkezi Samandıra. Bir yönüyle Kartal'a, Sabiha Gökçen Havaalanı'na ve Yakacık'a diğer yönüyle de Sancaktepe üzerinden Şile Yolu'na ve Çekmeköy'e bağlantılı olması nedeniyle büyük değer kazanan Samandıra, imara elverişli bakir noktalarına sahip. Öyle ki 1+1'lerde 350.000 TL'ye çıkan daire fiyatları satış rakamı anlamında rekora koşuyor.

Göztepe, Ünalan Mahallesi, Büyük İstanbul Tüneli'nin geçiş güzergahında olması nedeniyle büyük önem kazanacak. Ayrıca Göztepe, Üsküdar ve Kadıköy'ün orta noktası olan bölgede metrekare birim fiyatları bir yılda % 28 oranında arttı ve 3.778 TL'ye çıktı. Bu bölgede artık konutların yanı sıra büyük iş merkezleri inşaatları da yoğunlaşmaya başlıyor. Ümraniye'nin gözde lokasyonlarından biri olan Küçüksu da Büyük İstanbul Tüneli'nin ana noktalarından biri olacak. Bu bölgede konut fiyatlarının metrekaresi 5.500 TL. Son altı aydaki artış oranı % 7. Bölge, yapılaşmaya uygun alanlarının yanı sıra Kentsel Dönüşüm ya da parsel birleştirme yoluyla da alan kazanımının mümkün olabildiği noktalardan biri. Bu bölgede tünel sonrasında fiyatların en az % 25 değerleneceği çok açık.

AVRUPA YAKASI FİYAT

Kayaşehir

Kayaşehir AVM'de Kiralar 4.500 – 7.500 TL arasında. Proje ticarilerinde m2 satış ortalama 11.000 TL.  Ticari kiralıklarda ise metrekare fiyatı ortalama 65 TL'dir.

Bakırköy/incirli

Satılık fiyatları şimdiden metrekare başına 5.200 TL'den başlıyor. Bölgedeki gayrimenkuller Eylül 2015 döneminden bu yana % 11 arttı.

Bahçeşehir / Ispartakule

Konut fiyatları son 6 ayda %  12 arttı. Ispartakule'de konut fiyatlarının metrekaresi ortalama 3.100 TL.

Zekeriyaköy / Uskumruköy

Zekeriyaköy'de villaların metrekare satış fiyatları 6.000 TL'den başlıyor. Kiralıklarda ise ortalama metrekare fiyatı 20 TL. Arsaların metrekare satışları 2.000 TL'den başlıyor.

Topkapı / Edirnekapı

Temmuz 2016'da teslim edilecek olan Avrupa Konutları'nda fiyatlar bu nedenle şimdiden tavan seviyesinde. Satışların neredeyse tamamlandığı 500 konutluk projede en düşük konut fiyatı (1+1) 800.000 TL.

ANADOLU YAKASI FİYAT

Çekmeköy

Madenler bölgesinde ikinci el konut fiyatlarında büyük artış.  6 ay öncesinde 230.000 TL'ye satılan 100 metrekare büyüklüğünde bir konut bugün 290.000 TL'den alıcı buluyor.

Üsküdar

Metrekare birim fiyatları bir yılda % 28 oranında arttı ve 3.778 TL'ye çıktı.

Küçüksu

Konut fiyatlarının metrekaresi 5.500 TL. Son 6 aydaki artış oranı % 7. Büyük İstanbul Tünel'inden sonra fiyatlarda en az  %25 artış bekleniyor.

Samandıra

1+1'lerde 350.000 TL'ye çıkan daire fiyatları satış rakamı anlamında rekora koşuyor.

Yorum Yaz