maritbet girişmaritbet
İstanbul'da öne çıkan 5 gelişme bölgesi

İstanbul'da öne çıkan 5 gelişme bölgesi

İstanbul’da Anadolu Yakası’nda Pendik, Şerifali, Çekmeköy, Avrupa yakasında Bayrampaşa ve Silivri ön plana çıkıyor


TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanan çalışmaya göre, Pendik ilçesi, yeni konut bölgeleri, marina, teknopark, alışveriş merkezleri ve fuar alanı gibi yatırımlar ile Anadolu Yakası'nın hızla dönüşen ve gelişen merkezlerinden biri.

İlçede son yıllarda gerçekleşen büyük çaplı yatırımların başında en son açılan alışveriş merkezi Pendorya, Neomarin Alışveriş Merkezi, Viaport Alışveriş Merkezi ve Divan Otel gibi projeler yer alıyor.

Bununla beraber 2010 yılı içinde 3.000 araçlık yer altı otoparkı, 3.000 kişilik kongre sarayı, açık ve kapalı otoparklar, restoranlar, kapalı çarşı tarzında dükkanlar barındıran fuar merkezi gibi projelerin inşasına başlanacak.

Ayrıca, yine Viaport AVM'nin bitişiğinde inşası devam etmekte olan Hilton Oteli ve 2010 Nisan ayında açılacak olan "The Green Park Pendik Hotel & Convention Center"a ek olarak, 540 yataklı devlet hastanesinin de 2010'da tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor.

Pendik'te konut projeleri olarak Gözdağ Evleri, Aşiyan Evleri, Atria Konutları, Dragos Konakları, Mozaik Park Evleri ve Dragos Residence ön plana çıkıyor. Bu yeni konut projelerinde daire satış fiyatları metre kare başına ortalama 1.500 -4.000 lira arasında değişiklik gösterebiliyor.

30 YIL ÖNCE TARLA VASIFLI ŞERİFALİ

Çalışmaya göre, Anadolu Yakası'nın gelişmekte olan diğer bir semti de Ümraniye Belediyesi'ne bağlı, 30 yıl önce tarla vasıflı, Ataşehir'in hemen yanında bulunan semt Şerifali.

Semtte ilk inşa edilen konut projelerinde birisi olan Acarlar sitesini Türk-İş blokları takip etti ve zamanla konut yoğunluklu ciddi bir yapılaşma yaşandı. Son yıllarda göz önüne çıkan konut projeleri arasında Lavella Konutları, Canan Residance, Twins Residence, Quartet Garden City, Elite Life, Tekin Home, Magic Town gibi projeler bulunuyor. Şerifali'de bu yeni konut projelerinde daire satış fiyatları metre kare başına ortalama 1.500 lira ile 3.000 lira arasında değişiklik gösteriyor.

Daha önceden Ümraniye ilçesine bağlıyken 2009 yılında ilçe olan Çekmeköy'ün ise özellikle 1999 Marmara depreminden sonra cazibesi arttı. Çok sayıda piknik ve gezi alanlarını barındırması ve Şile, Ağva gibi İstanbullular için günübirlik şehrin gürültüsünden uzaklaşma alanlarına yakınlığı, ilçeye değer katıyor.

2010 yılı içinde yeni belediye binasının hizmete girecek olması ve tiyatro gösterileri, konserler ve çeşitli kültürel etkinlikleri bünyesinde barındıracak olan kültür merkezi projesinin hayata geçirilmesi, Çekmeköy Devlet Hastanesinin artık tam kapasite ile çalışıyor olması ilçeye farklı bir soluk getirecek.

Ayrıca, ilçede Sardunya Konutları, Şelale Space Center, Lidyaflats, Meritlife Kent, Aqua City 2010 gibi dikkat çeken konut projeleri bulunuyor. Bölgede yaklaşık daire satış fiyatları metrekare başına ortalama 1.500 - 3.500 lira arasında değişiyor.

BAYRAMPAŞA CEZAEVİ

Avrupa Yakası'nda Bayrampaşa ilçesine bakıldığında ise, Multi Turkmall'un Forum İstanbul projesi bulunuyor. İnşaatı dünyayı sarsan küresel kriz döneminde 750 milyon avroluk yatırım değeriyle tamamlanan Forum İstanbul, 5.000 kişiye istihdam sağlıyor ve yılda 25 milyon ziyaretçi çekerek, 500 milyon avro ciro elde etmeyi hedefliyor.

Bayrampaşa Cezaevi'nin, kültür, sanat, alışveriş ve eğlence merkezleri ile anılması planlanıyor. Multi TurkMall, Ora İstanbul Gayrimenkul, Ağaçkakan İnşaat gibi şirketlerin başlattığı eğlence, alışveriş merkezi, otel yatırımlarının ardından, Bayrampaşa Cezaevi'nin yerine de kültür ve sanat aktiviteleri için bir mekan yapılması planlanıyor. Alanın bir bölümünün dönüşüm amaçlı konut alanı olarak ayrılması da görüşülüyor.

Çalışmaya göre, Mega Center, Bauhaus, CarrefourSa, Aquarium Alışveriş Merkezi ile İstanbul'un iş merkezlerinin ve ticaret hayatının en hareketli bölgelerinden biri olan Bayrampaşa, Forum İstanbul, Kentsel Eğlence Merkezi, 4 yıldızlı Crowne Plaza ile 3 yıldızlı Holiday Inn Express otelleri ve Miyensera evleri gibi projelerin tamamlanmasıyla İstanbul'un kültür sanat ve eğlence merkezine dönüşecek.

HAL KONUT ALANI OLACAK

Semt sınırları içinde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nin de taşınması düşünülüyor. Bu alanın Bayrampaşa'da gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalarında konut alanı olarak kullanılması planlanıyor.

Ora İstanbul Gayrimenkul, Bayrampaşa'da içinde alışveriş merkezinin de bulunduğu 275 milyon avroluk Kentsel Eğlence Merkezi projesine başladı. Projede bir outlet alışveriş merkezi, 2 otel, çocuk eğlence parkı ve çok amaçlı gösteri merkezi yer alacak. Ora İstanbul, Kentsel Eğlence Merkezi ile en az 2.500 kişiye sürekli istihdam sağlanacağı ve yıllık ziyaretçi sayısının da 12 milyonu aşması bekleniyor. Ora İstanbul'un toplam yıllık cirosunun 550 milyon avronun üstünde olması ve Türkiye ekonomisine de, yılda toplam 1 milyar avro civarında katkı sağlaması bekleniyor.

Bayrampaşa Belediyesi'nin hayata geçireceği Balkan Kültür Merkezi, Lütfi Kırdar'dan sonra ikinci büyük kültür kompleksi olacak. Balkan Kültür Merkezi, 10 bin metre karelik alan üzerine bin 500 kişi kapasiteli konser ve kongre salonu, 200 kişilik sinema salonu, lokanta, barkovizyon salonu, sergi ve seminer salonları, 300 kişilik tiyatro salonu, açık otopark, dükkanlar ve gezi alanından oluşacak.

5 yıldızlı Caprice Gold Otel'in ise her şey dahil olarak 2012 yılında hizmet vermeye başlaması planlanıyor. Otel bünyesinde devremülk olarak kullanılabilecek ve 15'er günlük devreler halinde kullandırılabilecek alanların da yapımı planlanıyor. Anadolu'daki termal turizm kaynaklarına ve tatil alışkanlıklarına alternatif oluşturabilecek bir otel konsepti oluşturulacak.

SİLİVRİ METRO İLE İSTANBUL'A BAĞLANACAK

Silivri'nin Gazitepe köyünde önümüzdeki 5 yıl içerisinde hayata geçirilmesi planlanan havaalanı projesi, şimdiden bölgeye büyük bir hareketlilik getirdi.

Silivri'nin, havaalanı tamamlandıktan sonra metro ile İstanbul'a bağlanması planlanıyor. Sahildeki Çanta ve Gümüşyaka köyleri arasına yapılacak olan liman, bölgenin gelişmesine büyük katkı sağlayacak. İhalesi tamamlanan marinanın, 350 yata ev sahipliği yapacağı söyleniyor. Türk ve Alman hükümetlerinin desteğiyle kurulacak olan bir üniversite için de Silivri ismi geçiyor.

Ayrıca Silivri'de birçok yeni konut projesi de üretiliyor. Silivri yeni bir yaşam merkezi olmaya hazırlanıyor.
 

  • Etiketler:

Yorum Yaz