maritbet girişmaritbet
İstanbul'da her semtin ayrı bir sokak lezzeti var!

İstanbul'da her semtin ayrı bir sokak lezzeti var!

Üsküdar’da, Antikacılar Çarşısı’nın hemen yanında... Dışarıda iki küçük masa... Her yer mis gibi Türk kahvesi kokuyor. Galata Kulesi’nin yakınında bir kafe

Üsküdar'da, Antikacılar Çarşısı'nın hemen yanında... Dışarıda iki küçük masa... Her yer mis gibi Türk kahvesi kokuyor. Galata Kulesi'nin yakınında bir kafe... Çiçeklerle adeta bahçeye dönüşmüş, geniş balkonunda oturmak çok keyifli... Hamak bile var.

MAYASIZ EV BÖREĞİ
 
Kıymalı, peynirli su böreği... Ispanaklı, patatesli... Mayasız ev poğaçaları: Kıymalı, peynirli, sade, biberli, sebzeli vs. Kurabiye ve tatlılar, hatta kır pidesi de var. Mekan hijyenik. Altı masa, 26 sandalyeli. Ana caddede... Adı: Şişli Börek ve Pide. Tel: (0212) 247 18 27, Şişli.
 
BALIK DÖNER
 
Mücahit Bey, Karadeniz somonundan balık döner yapıyor. Her gün taze... Soğan ve rokayla beraber sunuyor. Adı: Köşk Balık Evi. Tel: (0212) 571 15 16. Taş Mektep'in yanı, Bakırköy.
 
UCUZ EŞYALAR
 
Kadıköy'den Tuzla, Pendik istikametine giden otobüs ya da minibüsten Kadir Has Lisesi otobüs durağında indikten sonra denize doğru yürüdüğünüzde karşınıza bir camii inşaatı çıkıyor. Buradan sağa dönüp 200 metre yürüdüğünüzde bir ikinci el pazarına ulaşıyorsunuz. 82 dükkan var. Beyaz eşya, yatak odası takımı... Ayrıca spotçular ve ucuz mobilyalar da bulabilirsiniz. İçlerinden iyi bir tanesi de Muhittin Bey'in sahibi olduğu Furkan Spot. Tel: (0216) 388 25 52, Küçükyalı.
 
DONDURULMUŞ ÇİĞ BÖREK
 
Ev yapımı günlük zeytinyağlı ve etli yaprak sarma, biber ve lahana dolması, mantı, içli köfte kadınbudu köfte, mücver mevcut. Mekanın sahibi Dilek Hanım kendisi yapıyor yemeklerini. Küçük, dört masası var. Dondurulmuş çiğ börek fiyatı 1.50 TL... Satın alıp evde kendiniz kızartabilirsiniz. Sosisleri kendisine ait özel soslarla yapıyor. Dondurmacı Ali Usta'yı geçince soldaki ilk sokak, Balkaymak'ın tam karşısı. Adı: Moda Hot Dog ve Meze Evi. Tel: (0216) 347 20 56. Moda, Kadıköy.
 
FAYDALI BİR SİTE
 
Süheyla Hanım'ın kurduğu bir site... Sadakat-ihanet, eril-dişil enerjiler, bağımlılıklar, hastalıkların ruhsal kökenleri, rüyalarda gördüğümüz semboller, Pluto transitinin neden olduğu zorluklara dair farklı bir pencereden yazılmış ilginç yazılar var.  www.margagelisim.com
 
TÜRK KAHVESİ
 
Belediyenin arkasında, muhtarlığın karşısında... Antikacılar Çarşısı girişi yanında... Çok küçük bir dükkan. Taze kahve çekiliyor, Hacı Bekir'in mamulleri de satılıyor, akide gibi... Duvarda Mevlana'nın yedi öğüdü... Dışarıda iki küçük masa. Yeni çekilmiş kahveyi yudumlama keyfi... Çaprazınızda iki çam, bir ıhlamur ağacı... Dört yıldır Osman Bey ve eşi burada hizmet veriyor. Turgan Kurukahve. Tel: (0216) 334 67 15, Üsküdar.
 
GÜZEL ÇANTALAR
 
Her cumartesi kurulan Beşiktaş Pazarı'ndan son fiyatlar:  Penyeler 5-7.5, deri çanta 20 (çok güzel olanları da var), pijama 10, kot pantolon 20-25, kenarları lastikli çarşaflar 10 TL.
 
GALATA'DAKİ HAMAK
 
Galata Kulesi'ne çok yakın... Geniş bir mekan, uzun bir balkonu var. Molly Hanım özenle seçtiği çiçekleriyle bu balkonu bahçeye dönüştürmüş. Hamak bile var. Vejetaryen lazanya gibi lezzetli yemekleri olan bir mutfağa sahip. Banyoyla ilgili çeşitli tekstil ürünleri satılıyor. Mekanın üç güzel kedisinin adları şöyle: Mr. Kovboy, Black ve Suzi. Kulenin bulunduğu meydandan sağa, aşağıya doğru inen dar sokakta hemen sağda köşede
 
HAYAT BİLGİSİ
 
Müzik
 
Ekmeğin kızarmasını, yumurtanın pişmesini beklerken Bill Evans'dan What Are You Doing the Rest of Your Life?
 
Edebiyat
 
Yazarı Peter McHoy. Adı: Bahçıvanın Elkitabı. Sayfa 322: “Pek çok bahçıvan için ilkbahar ortası yılın en yoğun dönemidir.”
 
Sokak
 
Sahilden Haliç'e doğru balıkçıları geçince deniz kıyısında iki iğde ağacı ve pek çok çınar ağaçlarıyla geniş bir bahçe gibi alanda düzenlenmemiş toprak ve çimenlerin üzerinde masalar, sandalyeler, balık ekmek, çay, kahve ve karşınızda suyun öte yanındaki İstanbul silueti.
 
Park
 
Kuruçeşme Parkı'nda gürül gürül akan büyük iki havuz bulunuyor. Fıstıkağacı, Üsküdar.
 
Tarık Sipahi /Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!
  • 23.06.2022 11:06

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!

Galatasaray Adası Ne Oldu, Galatasaray Adası Ne Zaman Açılacak? Galatasaray Kulü ...

FSM Köprüsü ile Galata Kulesi, Engelliler Haftası'nda maviye büründü
  • 11.05.2022 10:09

FSM Köprüsü ile Galata Kulesi, Engelliler Haftası'nda maviye büründü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü ile Galata Kulesi, "10-16 Mayıs Engelliler Haf ...

Şehit öğretmenlerin isimleri Galata Kulesi'ne yansıtıldı
  • 25.11.2021 10:14

Şehit öğretmenlerin isimleri Galata Kulesi'ne yansıtıldı

Galata Kulesi'nde 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel video mapping gösterisi gerç ...

Galata Kulesi'nde görsel şölen!
  • 30.10.2021 10:43

Galata Kulesi'nde görsel şölen!

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Galata Kulesi'ne yansıtılan görsellerle kutlandı. ...

İstanbul'un köprüleri ve Galata Kulesi kırmızı beyaza bürünecek
  • 14.09.2021 11:03

İstanbul'un köprüleri ve Galata Kulesi kırmızı beyaza bürünecek

Galata Kulesi, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Ahilik Haftası ...

Galata Kulesi'ne çıkan Büyük Hendek Caddesi yayalaştırıldı
  • 09.07.2021 16:22

Galata Kulesi'ne çıkan Büyük Hendek Caddesi yayalaştırıldı

Beyoğlu'nda, Galata Kulesi'ne çıkan Büyük Hendek Caddesi'nin bir bölümü araç tra ...