maritbet girişmaritbet
İstanbul'da hangi ilçenin çehresi değişecek?

İstanbul'da hangi ilçenin çehresi değişecek?

Başakşehir'in çehresini değiştirecek dev projenin imar planı askıya çıktı. Detaylar emlaktasondakika.com'da.

Başakşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan 568 hektarlık alanı da kapsayan 775 hektarlık özel proje alanının imar planı askıya çıktı. Mevcut plana göre 76 hektarlık alan konut için ayrıldı. Yükseklik sınırlarının 13,5 metre, 20,5 metre ve 24 metre olarak belirlendiği konut alanlarında alanda ayrık, bitişik, blok, ikiz ev, sıra ev ve teras ev mantığında yapılar inşa edilen yapılar bulunuyor.

Özel proje alanı içerisinde yer alan gelişme konut alanı 168 hektar olarak belirlendi. Toplam alanının yüzde 30'unu kapsayan bu bölgede 13,5 metre, 20,5 metre, 24 metre ve 38 metre uzunluğa sahip yapılar inşa edilebilecek.

başakşehir özel proje

Özel proje alanı içerisinde bulunan ticaret bölgeleri ise 18,23 hektar büyüklüğe sahip. Bu rakam, toplam proje büyüklüğünün yüzde 3'üne denk gelmekte. Maksimum yükseklik sınırının 15,5 metre olarak açıklandığı ticaret alanında alışveriş birimleri bulunacak.

Ticaret+konut alanı olarak belirlenen alanlar 4,66 hektar büyüklüğe sahip. Toplam projenin yüzde 7'sine denk gelen bu alanda inşa edilecek yapılarda maksimum yükseklik 79 metre olarak açıklandı. Ancak yapılacak tasarıma göre yükseklik sınırı 33 ve 60 metrede olabilir.

Başakşehir Özel Proje Alanı- Konut Alanları

başakşehir konut projesi

Özel proje alanında iki adet akaryakıt ve servis istasyonu imarlı arsa bulunuyor. Bu alanların toplam büyüklüğü ise 8 bin 261 metrekare olarak açıklandı.

Anaokulu, kreş, ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim alanının da yer aldığı özel projede toplam 5 adet sağlık tesisi yer alacak. Sosyal ve kültürel tesis alanlarının da yer alacağı proje kapsamında 83 bin 676 metrekarelik 2 adet açık spor tesisi bulunacak.

Başakşehir Özel Proje Alanı- Ticaret Alanları

başakşehir özel proje alanı ticaret alanları

Tüm yapılara 400 metre mesafede olacak 9 ibadet alanının bulunacağı camilerin toplam büyüklüğü 51 bin 579 metrekare olarak belirlendi. Ayrıca proje bünyesinde çok geniş yeşil ve park alanları bulunacak.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul'da hangi ilçenin çehresi değişecek?
  • 21.05.2015 15:31

İstanbul'da hangi ilçenin çehresi değişecek?

Başakşehir'in çehresini değiştirecek dev projenin imar planı askıya çıktı. Detay ...