maritbet girişmaritbet
İstanbul Park'ta Mayıs'tan itibaren parayı veren gaza basacak!

İstanbul Park'ta Mayıs'tan itibaren parayı veren gaza basacak!

İstanbul Park'ta büyük açılış 'halk'la olacak. Mayıs ayında yeniden hayatın başlayacağı İstanbul Park'ta hız tutkunların sembolik bir ücret vererek kendi araçlarıyla piste çıkacak

Formula 1'e veda eden İstanbul Park'ı yeniden yarış heyecanı sardı. Ama bu sefer milyon dolarlık özel yarış arabaları değil, piste trafikteki araçlar çıkacak. 

Yeni sahibi İntercity ile yarışlara dönmek için geri sayıma geçen İstanbul Park'ta start 'halk' ile verilecek. Mayıs ayından itibaren, otomobil ve yarış tutkunları dünyanın en iyi pistleri arasında gösterilen İstanbul Park'ta kendi araçlarını kullanabilecek. Üstelik daha önce sadece kurumsal kiralamalara yüksek ücretler karşılığında kullandırılan pist için 'cüzi bir halk tarifesi' geliyor. 
 
Pistin adı da değişiyor 
 
Eylül Tarım Oto Kiralama (Intercity), Formula 1'in Türkiye ayağının gerçekleştiği İstanbul Park'ın 10 yıl 9 aylık işletme hakkını geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ihalede 9 milyon lira + KDV ile kazanmıştı.

Uzun bir aradan sonra pist yeniden hareketli günlere dönüyor. Intercity CEO'su Vural Ak, İstanbul Park'ta Mayıs ayı birlikte hayatın başlayacağını açıkladı. 

İstanbul Park'ın Türkiye'nin otomotiv ve eğlence merkezi haline gelmesini amaçladıklarını dile getiren Vural Ak, bunun için ilk olarak Intercity'nin İstanbul Park'a taşınacağını ve adının da Intercity İstanbul Park olarak değiştirileceğini söyledi. 
 
İlk halk günü 12 Mayıs'ta 
 
İstanbul Park'ta performanslı bir şekilde araç kullanm isteyenleri de piste çekeceklerini belirten Ak, bunun için de her ay belli dönemlerde halk günleri düzenleyeceklerini açıkladı. Ak, ilk halk gününün 12 Mayıs'ta olacağını söyledi. Otomobil meraklılarının cüzi rakamlar ödeyerek dünyanın en iyi pistleri arasında gösterilen İstanbul Park'ta kendi araçlarını kullanabilecekleri bilgisini veren Vural Ak, "Intercity İstanbul Park pist günleri her ay belirli sıklıklarla yapılacak ve insanların otomobillerini güvenli bir ortamda performanslı bir şekilde kullanabilecekler. Dolayısıyla trafikte süratli araç kullanımının da bir nebze önüne geçeceğimize inanıyoruz. 26 Mayıs'ta da İstanbul Park'ta 3 ayaktan oluşacak drag şampiyonasının ilk ayağı gerçekleştirilecek. İstanbul Park'in start/finish düzlüğü ilk defa bir drag şampiyonasına ev sahipliği yapacak" diye konuştu. 
 
Balkanlar'ın en büyüğü olacak 
 
Vural Ak, şirketin İstanbul Park'a taşınması ile ilgili şunları söyledi: "Intercity İstanbul Park'ı canlandırmak ve yılın 365 günü yaşayan ve yaşatan bir tesis haline getirmek istiyoruz. Intercity Türkiye'nin en büyük kiralık araç şirketi olduğundan her yıl çok sayıda kullanılmış araç satmakta; kirası biten araçlar ikinci el araç olarak satılmakta. Yıllık 12 bin  adet kullanılmış araç satıyoruz. Bu araçları İstanbul Park ta oluşturacağımız 2.el satış merkezinde sergileyerek satacağız. Bu her an için minimum 3 bin 500 - 4 bin adet ikinci el aracın aynı alanda sergilenmesi ve satışa sunulması demektir. Bu alanın yanına insanların kendi araçlarını da getirip sergileyerek satmaları için herkese açık bir başka açık Pazar yeri daha ayarladık. Buraya da yaklaşık her hafta sonu 4 bin adet aracın gelmesini bekliyoruz. Böylece yaklaşık 8 bin adet her marka ve modelden oluşan dev bir ikinci el satış merkezi oluşmuş olacak. Bu alanları çevresinde de sıfır ve yeni araçların sergileneceği açık-kapalı sergi yerleri olacak ve yeni araç almak isteyeceklere de bu araçlar gösterilip test etmeleri ve almaları mümkün kılınacak. Türkiye'nin ve Balkanlar'ın en büyük otomobil satış merkezi burası olacak."
 
Sürüş okulu kuruluyor
 
Intercity İstanbul Park içinde, Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı yol ve sürüş okulunu kurmak için de çalışmalara devam eden Intercity, harıl harıl ileri teknik sürüş uzmanları arıyor. Vurak Ak, yaklaşık 120 dönümlük bir alan üzerinde, yılda 50 bin kişinin eğitim alabileceği bir akademi kuracaklarını söyledi. Avrupa Birliği ülkelerinde yol güvenliğinden sorumlu olan Alman Kamu kuruluşu DVR ile eğitim parkurlarının ve müfredatının oluşturulması konusunda iş birliği yaptıklarını dile getiren Vural Ak, "Haziran ayında Intercity Sürücü Eğitim Merkezi teorik ve pratik eğitimlere başlayarak Türkiye'deki büyük bir boşluğu dolduruyor olacak. Okul çağındaki çocuklara da ön trafik eğitimi vererek bu konuda erken bilinçlendirme ve anne babayı kontrol etme yeteneklerini geliştirmeye çalışacağız. Trafik terörüne dur demenin yolu eğitimden ve sıkı kontrolden geçmektedir.Bu okul kendini bu önemli sosyal yaraya çare olmaya adadı. Intercity Sürücü Eğitim Merkezi 50 kadar eğitmenimizle faaliyete geçiyor olacak" diye konuştu. 
 
İstanbul Park Takvimi 

Halk günü: Halk kendi araçları ile pistte performanslı araç kullanabilecek. 
 
Drag Şampiyonası: İstanbul Park'in start/finish düzlüğü ilk defa bir drag şampiyonasına ev sahipliği yapacak. İlk ayak 26 Mayıs. 
 
Sürüş okulu: Yılda 50 bin kişinin eğitim alabileceği bir akademi kurulacak. Akademi eğitimler Haziran ayında başlıyor. 
 
Açık oto pazarı: Türkiye'nin en büyük kiralık araç şirketi olan Intercity, her yıl ortalama 12 bin  adet ikinci el araç satıyor. Bu araçlar bundan böyle İstanbul Park'ta oluşturulacak 2.el satış merkezinde sergilenerek satılacak. 
 
Yarış Akademisi: Geleceğin yarış pilotlarını yetiştirmek için kurulacak olan akademinin kapasitesi 400 kişilik olacak.  
 
World Super Bike: Kenan Sofuoğlu'nun yarıştığı ve 3 yıl üst üste birinci olduğu, World Super Bike şampiyonası İstanbul Park ile ilk defa İstanbul'a gelecek. Yarış tarihi 15 Eylül 2013. 
 
F1 tutkunları bir yarışta 100 milyon dolar bırakıyor
 
F1'in yeniden Türkiye'ye gelmesi ile ilgili de tüm ülkelerde bunu devletin kendi kasasından karşıladığını dile getiren Vural Ak, F1 için gelen  turistlerin toplam harcamalarından alınan KDV'nin bile devletin harcamasını amorti ettiğini söyledi. Vural Ak, şöyle konuştu: "Ülkemiz açısından bir yarışın maliyeti de çok basit hesaplanabilir aslında; Formula 1'i tüm dünyada takip eden elit bir kitle var, yaklaşıl 15 bin kişi, yarış başlamadan yaklaşık 1 hafta önce Türkiye'ye geliyorlar ve ortalamada 10 gün kalıyorlar. Uçak, otel ve diğer harcamalarla beraber yaklaşık 100 milyon dolarlık bir ekonomi yaratıyorlar. Sadece bu grubun yapacağı harcamaların KDV'si bile devletin/milletin kasasına 18 milyon dolar bırakıyor olacak. Gereken bedelin neredeyse çoğu zaten hemen geri alınıyor aslında. F1'in Türkiye'ye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz."
 
Le mans yarışları için görüşüyoruz 
 
Vural Ak, Türkiye de motor sporlarının neredeyse öldüğüne dikkat çekerek buna dur demek için en büyük 8 otomobil markası ile anlaştıklarını söyledi. Her markadan 25 adet yarış arabası temin edeceklerini söyleyen Ak, Intercity Yarış Akademisi adı altında daha önce hiç yarışmamış gençlerden oluşan 400 kişilik yarışçı yetiştirme bölümünde detaylı eğitimlerden geçirerek hazırlanmış olan 200 adet yarış arabasını kullanmaları için pisti açacaklarını söyledi. Ak, "Hafta sonları "Intercity Super Weekends" projemiz kapsamında, ziyaretçilerimiz, 8 marka yarışını üst üste izleme fırsatı yakalayacaklar. 

Ak, bunun dışında, DTM, WRCC,FIA GT ve Le mans series ile Kamyon yarışları gibi diğer uluslararası organizasyonlarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

Yener KARADENİZ/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TOGG, İstanbul Park’ta piste çıktı
  • 02.11.2021 10:54

TOGG, İstanbul Park’ta piste çıktı

TOGG’un sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda, Türkiye'nin Otomobili'nin ...

Intercity İstanbul Park, Formula 1'e hazır!
  • 07.10.2021 11:48

Intercity İstanbul Park, Formula 1'e hazır!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nı ...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Formula 1 rüzgarı
  • 11.11.2020 17:57

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Formula 1 rüzgarı

13-14-15 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan F1 Türkiye Grand Prix ...

Intercity İstanbul Park havadan görüntülendi
  • 07.11.2020 17:30

Intercity İstanbul Park havadan görüntülendi

Formula 1 Türkiye Grand Prix, Intercity İstanbul Park'ta 13-15 Kasım tarihlerind ...

F1 Türkiye Grand Prix'ne doğru
  • 11.11.2020 15:40

F1 Türkiye Grand Prix'ne doğru

İstanbul'da düzenlenecek olan F1 Türkiye Grand Prix öncesi 15 Temmuz Şehitler Kö ...