maritbet girişmaritbet
İstanbul Fuar Merkezi’ne otel ve AVM yapılacak!

İstanbul Fuar Merkezi’ne otel ve AVM yapılacak!

İstanbul Fuar Merkezi’nin 65.000 metrekare olan alanının yeni düzenlemelerle 700 bin metrekareye ulaştırılması ile ilgili bilgilendirilme yapıldı.

Yapılan toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Çok çalışmalıyız. İstanbulumuz için daha yapacak çok işimiz var. Bugün burada ilk defa açıklıyorum. İstanbul'un 2016 yatırım bütçesi 16 Milyar lira olacak” dedi.

Son yıllarda fuarcılık alanında adından sıkça bahsettiren İstanbul, bugün atılan önemli bir adımla fuarcılığın başkenti olma yolunda ki iddiasını bir kez daha ortaya koydu.

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin yanında yer alan İstanbul Fuar Merkezi'nin var olan 65.000 metrekare alanı yapılan çalışmalarla 700 bin metrekareye ulaştırılacak. Konuyla ilgili olarak yapılan basın bilgilendirme toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yanı sıra İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar ile birlikte çok sayıda işadamı ve fuar yetkilisi katıldı.

kadir topbaş

Toplantıda konuşan Başkan Kadir Topbaş, göreve geldiği zaman ilk toplantısını turizmcilerle yaptığını hatırlatarak, “O günden bu güne İstanbul'da çok şey değişti. İstanbul dünya tarafından gıpta ile izlenen bir şehir haline geldi. Daha yapacak çok işimiz var” diye konuştu.

İBB'nin 2016 yatırım bütçesi 16 milyar lira!

Şehirlerin gelişmesinde fuarcılığın çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Başkan Topbaş şöyle devam etti: “Biz İstanbul için her alanda yatırımlar yapmaya çalışıyoruz. Ama bu yatırımlar arasında en önemlisi kuşkusuz turizm ve fuarcılık alanında yaptıklarımız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım bütçesi 2015 yılında 12,5 milyar liraydı. Burada ilk defa açıklayacağım. İlk defa sizlerle paylaşıyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2016 yatırım bütçesi 16 milyar lira olacak. Bu ne demek biliyor musunuz? Her ay çalışanın cebine 450 Milyon lira girecek. Bunun önemini anlayabiliyor musunuz? Bizler yerel yöneticiler olarak bir şirket CEO'su gibi hareket ediyoruz.”

Bir ülkenin gelişmesinde piyasa hareketinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, yatırım yaparak piyasayı hareketli tutmanın da ekonomiye önemli katkısı olacağını vurguladı. Başkan Kadir Topbaş şöyle devam etti: “ Hız kesemeden yatırımlarımıza devam etmeliyiz. Daha fazla istihdam sağlayacağız. Yerel yönetimler olarak bu konuda kendimizi sorumlu hissediyoruz. Piyasaları hareketli tutmak zorundayız. Piyasalara çıkmamazlık yaparak sıkıntı yaşayan ülkeler gibi olmamalıyız. İş dünyasının da böyle olmasını istiyoruz. Sakın ola ki tedirgin olmayalım. Piyasalara çıkmamazlık yapmayalım.”

Otel ve alışveriş merkezi olacak

İstanbul Fuar Merkezi'nin yeni düzenlemeyle 700 bin metrekare alana sahip olacağını ifade eden Başkan Topbaş yeni fuar alanıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “İstanbul Fuar Merkezi'nin yeni hali 500 Milyon dolara mal olacak. 700 bin metrekare alana sahip olacak fuar merkezinin 130 bin metrekare alanı 2017 Eylül'de bitmiş olacak. Bu alanın 35 bin metre karesinde yurtdışından fuar için gelenler aileleriyle birlikte konaklayabilecek. Bankalar, alışveriş merkezleri olacak. Metro bağlantısı ile de İstanbul trafiğinde bu alana gelip gidenler bir yoğunluk oluşturmayacak.”

Toplantıda konuşan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar'da, “Eminim yeni fuar alanımızla birlikte dünyada İstanbul'dan daha da çok bahsedilecek. İstanbul'un fuarcılığın başkenti olması konusunda göreve geldiği günden bu güne özveriyle çalışan Kadir Abimize teşekkür ediyorum. Biz ne zaman kapısını çalsak bizi geri çevirmedi ve her türlü desteği bize verdi” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Kadir Topbaş'ın da katılımıyla sahnede fuar alanının maketini yansıtan pasta kesildi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak
  • 03.01.2023 11:04

İFM'nin toplam kapalı fuar alanı 225 bin metrekareye çıkacak

İstanbul Yeşilköy'de 11 salonun bulunduğu İstanbul Fuar Merkezi (İFM), kapalı fu ...

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!
  • 16.08.2021 10:34

İstanbul Fuar Merkezi'nin akıbeti belli oldu!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, 'İstanbul Dünya Ticaret Merk ...

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!
  • 17.04.2017 14:54

ICCI enerji fuarına geri sayım başladı!

ICCI-Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, 03-05 Mayıs tarihleri ara ...

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor
  • 24.08.2016 15:17

TUNNEL EXPO Fuarı 1 Eylül'de başlıyor

Türkiye’nin Tünel ve Tünel Yapım kavramlarını tanımasını sağlayan TUNNEL EXPO, 2 ...

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!
  • 16.03.2016 14:12

Dev fuar projesinin maketi MIPIM'de sergilendi!

İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek ve 700 bin metrekar ...

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!
  • 21.10.2015 16:03

İstanbul'a 500 milyon dolarlık fuar yatırımı!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, yeni yatırımıyla Türkiye'nin en büyük fuar alanı ...