maritbet girişmaritbet
İsmail Hakkı Altun: Bin konutluk yeni proje açıklayacağız

İsmail Hakkı Altun: Bin konutluk yeni proje açıklayacağız

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun ile 15 Temmuz darbe girişiminden yeni projelerine kadar pek çok konuda konuştuk.

Türkiye ekonomisine güvendiklerini belirten İsmail Hakkı Altun, "Önümüzdeki yıl itibariyle bir kaç tane projemiz gelecek. Bir tanesi büyük ölçekli olacak yani bin konutun üzerinde. Biz hiç ara vermeden darbe marbe dinlemeden, Türkiye'nin ekonomisine güvenerek yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Altun, "İnşaat sektörünün Türkiye için özellikle bu dönemde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir çok sektörü tetikliyor dolayısıyla devletimizin özellikle inşaat sektörüne desteğini vermesi ve bürokrasiyi rahatlatması lazım." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz darbe girişimi inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Darbe girişimi bütün sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de kısmen etkiledi. Çok daha taze ama bence rayına oturdu. Özellikle de Körfez bölgesinden insanların  bizim projelerimize gelip darbe girişiminden bir kaç gün sonra alım yaptıklarını gördük. Hatta şu an da bizim ofislerimize insanlar geliyor daire almak istediklerini söylüyorlar ve alıyorlar. Dolayısıyla 15 Temmuz darbe girişimi sektörü çok çok fazla etkilemedi biz yolumuza devam ediyoruz. 

Bodrum projelerinizden bahsedebilir misiniz?

Bodrum'da devam etmeyi düşünüyoruz. Orada bizim kendimize ait bir ofisimiz var. Dolayısıyla Bodrum'a yerleştik ve deniz kenarı ağırlıklı olarak burada projelerimiz devam edecek. Bodrum'da 1 projemiz teslim aşamasında, 8 tane büyük köşkten oluşan 2. projemiz de bitmek üzere.

Ofton İnşaat kentsel dönüşümle ilgili neler yapıyor?

Türk insanının sağlıklı, güvenilir konutlarda oturması ve hayat standartlarının yükselmesi lazım. Kentsel dönüşüm biraz ağır aksak gidiyor belki yeni düzenlemelerle daha kolay bir hala getirilir. Bizim Ofton olarak kentsel dönüşümde ciddi çalışmalarımız var. Özellikle Beykoz, Üsküdar bölgesinde ve karşıda ilgilendiğimiz, mesafe aldığımız ve anlaşmalarını yaptığımız yerler var. İnşallah önümüzdeki yıl itibariyle ve planların netleşmesiyle ciddi projelere başlayacağız. 

Devletin kentsel dönüşüm konusunda bir desteği var mı?

Kentsel dönüşüme ilk defa adım atacağız. Anlaşmalarımızı tamamladıktan sonra onu da göreceğiz. Ama devletin bu işi biraz kolaylaştırması ve firmaların önünü açması lazım. Özellikle İstanbul çok da zamanı yok çünkü deprem bekliyoruz işin esası bu.

Yeni projeleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Önümüzdeki yıl itibariyle bir kaç tane projemiz gelecek. Bir tanesi büyük ölçekli olacak yani bin konutun üzerinde. Biz hiç ara vermeden darbe marbe dinlemeden, Türkiye'nin ekonomisine güvenerek yolumuza devam ediyoruz. İstihdamı artırarak, kendi katkımızı ekonomiye yansıtarak bu işi yapmak istiyoruz. Bu bizim ayrıca bir vatandaşlık borcumuz olarak düşünüyoruz. İşten çıkarma yapmıyoruz, durum ne olursa olsun projelerimize proje ekleyerek Türkiye'nin ekonomisine katkı sağlayarak yürümek istiyoruz.  

Ofton İnşaat'ın projelerinde site yönetimi nasıl yapılıyor?

Site yönetimini ilk 3 yıl kendimiz yapıyoruz. Site oturana kadar inşaat firmasının bunu yapması, orada sistemi daha iyi götürüyor. İnsanlar birbirini tanımıyorlar dolayısıyla o başlangıç sürecini biz tamamlıyoruz. Devamında oturttuktan sonra da devrediyoruz ve bütün projelerimizde de bunu yapıyoruz. Doğru yapıyoruz, insanlar bundan memnun kalıyorlar ve bizim kurduğumuz sistem üzerinden devam ediyorlar. 

Konut satın alacaklara tavsiyeniz var mı?

Bence firma çok önemli, geçmişine ve yaptıklarına bakılması lazım. Tapudan belediyeden ilgili konutu tamamen inceleyerek almaları lazım. En başta da firmayı iyi seçmeleri gerek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!
  • 10.12.2016 09:45

Elysium Soul Beyoğlu reklam filmi yayında!

Elysium Soul Beyoğlu, iki blokta 225 bağımsız bölümden oluşuyor. Projede 1+0, 1+ ...

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"
  • 03.08.2016 13:25

"Ekonomiye katkı sağlamak vatandaşlık borcumuz"

Ofton İnşaat Yönetim Kurulu Eş Başkanı İsmail Hakkı Altun, "Türkiye ekonomisine ...

Elysium Soul Beyoğlu yüksek prim getirecek
  • 10.12.2015 16:38

Elysium Soul Beyoğlu yüksek prim getirecek

Ofton İnşaat'ın tamamlandığında yüzde 30-50 arasında prim yapması beklenen proje ...

Elysium Soul Beyoğlu basın karşısına çıktı
  • 10.12.2015 16:19

Elysium Soul Beyoğlu basın karşısına çıktı

Ofton İnşaat tarafından İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından Beyoğlu Dolapder ...