maritbet girişmaritbet
İşçi mühendislerden kadro isteği!

İşçi mühendislerden kadro isteği!

Kamuda memuriyete geçiş işlemlerinden, belediyelere bağlı idarelerde geçici işçi statüsünde çalışan mimar, mühendis, avukat ve teknikerler de sözleşmeli teknik personel gibi yararlanmak istiyor

Kamuda memuriyete geçiş işlemlerinden, belediyelere bağlı idarelerde geçici işçi statüsünde çalışan mimar, mühendis, avukat ve teknikerler de sözleşmeli teknik personel gibi yararlanmak istiyor. İnternette oluşturdukları platformda bir araya geldiklerini, ancak seslerini duyuramadıklarını dile getiren geçici işçi mühendisler, Yeni Şafak'ı mail yağmuruna tuttu. İşçi mühendis olmalarına karşın, son 10 yıldır 12 ay süre ile görev yaptıklarını dile getiren bu personel grubu, aynı kurumda geçici işçi olarak çalışan üniversite mezunu mühendisler gibi memur olamadıklarını, geçici işçi olarak kalmaya devam ettiğini kaydediyor.

MALİYETİ DEĞİL KAZANCI OLACAK

Kamuda kendileriyle aynı işi yapan sözleşmeli mühendislerin memuriyete alındığına işaret eden işçi mühendisler, yerel yönetimlerde 8-10 yıldır kurumların yükünü çektiklerini, sözleşmeli mühendisleri dahi yetiştirdiklerine dikkat çekiyorlar. Bu kesim, belediyelerde ve bağlı kurumlarda çalışan sözleşmeli personele yönelik kadro düzenlemesi çalışmasına kendilerinin de dahil edilmelerini istiyorlar. İşçi mühendislerin memuriyete geçirilmesiyle devlete hem kadro, hem de mali yönden ekstra bir yük getirmeyeceğini belirten bu kesim, devletin personel giderinin aşağı çekileceğini de öne sürüyorlar.

Avukatlar da yükü hafifletebilir

İşçi statüsünde çalışan mühendisin kamuya maliyeti şu anda 5 bin TL iken, memuriyete geçmesiyle 4 bin 680 TL'ye düşecek. Devletin kazancı kişi başına aylık 320.17 TL'yi bulacak. Yine kamuda işçi statüsünde çalışan avukatın maliyeti 4 bin 533 TL iken memuriyete alınmasıyla mali yükü 3 bin 602 TL olacak. Böylece kişi başına devlet 931 TL'de avukatlardan elde edecek.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İşçi mühendislerden kadro isteği!
  • 07.05.2012 10:27

İşçi mühendislerden kadro isteği!

Kamuda memuriyete geçiş işlemlerinden, belediyelere bağlı idarelerde geçici işçi ...