maritbet girişmaritbet
İş ve İnşaat Kazaları temalı kısa film festivali Eskişehir’de yapılacak!

İş ve İnşaat Kazaları temalı kısa film festivali Eskişehir’de yapılacak!

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu’nun jüri üyeliğini yapacağı “İş ve İnşaat Kazaları” temalı Uluslararası Kısa Film Festivali ödül töreni 22 Mayıs’ta yapılacak

İş ve inşaat kazalarına bu kez sanatsal duyarlılıkla “dikkat” çekecekler…

“İş ve İnşaat Kazaları” temalı Uluslararası Kısa Film Festivali Eskişehir'de başlıyor…

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu'nun jüri üyeliğini yapacağı “İş ve İnşaat Kazaları” temalı Uluslararası Kısa Film Festivali ödül töreni 22 Mayıs'ta yapılacak…

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), her kazanın ardından Türkiye gündemine gelen inşaat kazalarına bu kez “sanatsal” duyarlılıkla dikkat çekecek. İNTES, 22-23 Mayıs tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenecek olan “İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği” konulu kısa film festivaline proje ortağı olarak destek verecek. Festival boyunca,  “İş ve İnşaat Kazaları” temalı “kısa filmler” gösterilecek. Festivalin onur konuğu olan İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu, aynı zamanda kısa film yarışmasında “jüri üyesi” olarak da yer alacak.

Başta inşaat sektörü olmak üzere çalışma hayatının tüm alanlarındaki iş güvenliği ve iş kazalarına dikkat çekmek isteyen festival,  akademisyenleri, iş dünyası ve sanatçıları bir araya getiriyor. Avrupa Birliği destekli ve İNTES'in de ortaklığıyla yapılan festivale Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Proje kapsamında yapılacak etkinliklerin adresi Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü olacak.

Festivalin onur konuğu Koçoğlu

Festivalin açılış konuşmasını “onur konuğu” İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu ve festival direktörü Anadolu Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Arslan yapacak. Açılış töreninden sonra yarışmaya katılan tüm kısa filmler katılımcılara izlettirilecek, aynı gün yarışma sonucunda dereceye giren kısa filmler için bir de ödül töreni yapılacak. Yarışmada birinci gelen esere 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye de ben TL ödül verilecek, altı esere ise mansiyon ödülü olarak 500 TL verilecek. Polonya'dan Varşova Teknik Üniversitesi, Portekiz'den Minho Üniversitesi'nin de destek verdiği festival kapsamında, 23 Mayıs'ta da 2. İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı da gerçekleştirilecek. 

Filmler şantiye yolcusu

Festival kapsamındaki sergilenen “kısa filmler”, şantiyelerdeki çalışanlara da ulaşacak. Festival sonrasında katılımcıların kısa filmleri, projeye teknik destek verecek olan inşaat firmalarının şantiyelerinde, iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde kullanılacak. Böylece Türkiye genelinde ilk sayılabilecek bir uygulama ile inşaat işçileri teorik eğitimin yanı sıra “animasyonlu eğitimle” iş kazalarına karşı eğitim görecek.

İNTES Başkanı M.Şükrü Koçoğlu da, 22-23 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan “İnşaat Sektöründe İş Kazaları ve İşçi Güvenliği” konulu uluslararası festivalle ilgili bir açıklama yaptı. Koçoğlu'nun açıklaması şöyle:

“Bu festival, diğerlerinden farklı olarak; sanatçı duyarlılığıyla iş kazalarına dikkat çeken filmleri sadece sinema salonlarıyla sınırlamıyor; bu kazalarda birincil derecede risk grubunda olan inşaat işçileriyle de buluşturuyor. Festival sonrasında, söz konusu filmlerimizin şantiyelerde iş güvenliği eğitimlerinde kullanılması benim çok önemsediğim bir adım. Bu filmler sayesinde daha çok insanımıza, daha çok çalışanımıza ulaşmak ve bu tatsız konuyu gündemimizden düşürebilmek en büyük temennim. Festivalin de, bu amaca hizmet edeceği inancıyla, herkesi festivalimize davet ediyorum.”  

 

“İş ve İnşaat Kazaları” temalı  Uluslararası Kısa Film Festivali

2.ULUSLARARASI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞTAYI PROGRAMI

Yer: Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Öğrenci Merkezi-Salon 2009  

PROGRAM

22 Mayıs 2012

10:00 - 18:00              Karikatür Sergisi 

14:00               Açılış Konuşması

                        Şükrü KOÇOĞLU -Türkiye İnşaat Sanayiciler İşveren Sendikası Başkanı

15:00               Kısa Film Ödül Töreni

15:45 - 16:00  Çay-Kahve Arası

16:00               İş Güvenliği Paneli

•          Şükrü KOÇOĞLU

Türkiye İnşaat Sanayiciler İşveren Sendikası Başkanı

Prof.Dr. Ergun TÜRKCAN

Prof. Dr. Korkut BORATAV

Doç. Dr. Gökhan ARSLAN

19:00 - 24:00      Gala Yemeği (Yelken Masa)

….

23 Mayıs 2012

 10:00 - 12:00        Panel (Kısa Film, Animasyon, Drama, Tekrar)

 

 

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İş ve İnşaat Kazaları temalı kısa film festivali Eskişehir’de yapılacak!
  • 21.05.2012 09:07

İş ve İnşaat Kazaları temalı kısa film festivali Eskişehir’de yapılacak!

İNTES Başkanı Şükrü Koçoğlu’nun jüri üyeliğini yapacağı “İş ve İnşaat Kazaları” ...