maritbet girişmaritbet
İş GYO Varyap’tan aldığı arsa için proje hazırlatıyor!

İş GYO Varyap’tan aldığı arsa için proje hazırlatıyor!

İstanbul Finans Merkezi'nde proje geliştirecek firmalar arasında yerini alan İş GYO, bölgenin tasarım planına uygun olarak mimari projelerini hazırlatıyor

 

Mevcut ve planlanan projeler hakkında da bilgi veren Aydan Ormancı, İzmir Projesi'nin önümüzdeki aylarda satışa sunulmasının planlandığını söyledi. İzmir'in Konak Belediyesi sınırları içindeki arsa üzerinde gerçekleştirilecek karma proje 18 bin 392 metrekare arsa üzerinde konumlanacak. Yaklaşık 27 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak yarı kapalı alışveriş merkezi ve yaklaşık 28 bin metrekarelik satış alanına sahip olacak konut bloklarında fiyatlar bölge rayiçlerine göre belirlenecek.
 
İstanbul Finans Merkezine bugüne kadar bölgede verilen en yüksek metrekare bedelini ödeyerek proje yapacak firmalar arasına adını yazdıran İş GYO, bölgenin tasarım planına uygun olarak mimari projelerini hazırlatmaya başladı. Kısa bir süre önce 10 bin metrekarelik arsayı Varyap'tan 93 milyon 220 bin 338 lira + KDV'ye satın alan İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, araziye ofis ve ticari üniteler inşa edecek. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Aydan Ormancı, İstanbul Finans Merkezi Projesi'nin ilgili otoriteler tarafından belirlenen iş planı çerçevesinde hayata geçirilecek geniş kapsamlı bir proje olduğuna dikkat çekerek, "Projede yer alacak tüm kurumların gerçekleştirecekleri inşaatlarda mimari bütünlüğün sağlanması adına hazırlanmış bir tasarım el kitabı mevcut. Kurumlar ve şirketler söz konusu kitapta belirlenmiş esaslar doğrultusunda mimari projelerini hazırlamakta" dedi.
 
2013 baharında inşaatlar hızlanacak
 
Kamu kurumları da dahil olmak üzere bölgede projesi bulunan tüm kurumların daha önceden belirlenen süreler içinde inşaata dair mimari projelerini hazırlatacaklarını kaydeden Ormana, "Biz de mimari projelerimizi çizdirmeye başladık. Projelerin mimari çizimleri belirlenen süre içerisinde tamamlandıktan sonra onaya sunulacak. Onay sürecinin sonrasındaki birkaç aylık ihale süreci sonrasında da önümüzdeki sene bahar aylarında inşaatların başlaması planlanıyor. İnşaatların başlamasına eş zamanlı olarak pazarlama ve kiralama faaliyetlerine de başlanması öngörülmekte" bilgisini verdi.
 
Ofis ve ticari üniteler olacak
 
Şirket İstanbul Finans Merkezi'nde gerçekleştireceği projede ofis ve ticari ünitelerden oluşacak karma inşaat yapacak. Ofislerin ve ticari ünitelerin bir bölümü satışa sunulacak. Bir bölümünün ise kiralanması planlanıyor. Projenin gerçekleştirileceği lokasyon ve kamusal yapıların yoğunlukta olduğu bir bölgede tek özel finansal kurum olma niteliği itibarıyla büyük bir yatırım değerine sahip olacağı düşünülüyor.
 
Emine Açar/Bugün

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!
  • 10.12.2016 12:53

Varyap'tan dövizini bozdurana yüzde 10 avantaj!

Türk Lirası kullanma çağrısına uyan Varyap, tüm projelerinde dövizini bozdurup g ...

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!
  • 13.01.2012 16:48

Metropol İstanbul Finans Merkezi'nde yükseliyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin ilk projesi Metropol İstanbul’u hayata geçiriyor. ...

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI
  • 13.01.2012 09:41

METROPOL İSTANBUL BASIN TOPLANTISI

Varyap, GAP İnşaat , Emlak Konut ve TOKİ ortak girişimi ile hayata geçirilen Met ...

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor
  • 05.01.2012 17:24

Varyap Plaza projesinin detayları anlatılıyor

Varyap tarafından Pendik'te hayata geçirilen Varyap Plaza projesinin detayları a ...

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında
  • 21.12.2011 18:21

Varyap Plaza lansmanından kareler yayında

Pendik'te inşa edilen Varyap Plaza'nın basın lansmanı yoğun ilgi gördü ...

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler
  • 04.08.2014 10:49

Bodrum Yalıkavak'da Varyap'dan malikhaneler

24 adet ultra lüks malikaneden oluşan Varyap Elements projesi Bodrum Yalıkavak'd ...