maritbet girişmaritbet
İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler!

İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler!

İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu’nda konuşuldu.

Üretim maliyetlerini yüzde 3-10 arasında düşüren yığın malzeme teknolojileri sayesinde ülkemizin sahip olduğu zenginlikleri kilo başına daha değerli hale getirmek için atılması gereken adımlar Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu'nda tartışıldı

Yığın malzeme taşımacılığı alanında geniş bir üretim alt yapısına sahip olan Türkiye, ülke ekonomisinin yüzde 20'sini ilgilendiren bu sektöre rekabet üstünlüğü kazandıracak çözümleri bu yıl ilk kez düzenlenen Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu'nda tartıştı. Dökme Malzeme Yönetimi Derneği tarafından 2-3 Haziran 2016 tarihlerinde WOW Otel ve Kongre Merkezi'nde başlayan Forum, Uzak Doğulu, Avrupalı ve Türk firmaları, sivil toplum kuruluşlarını, akademisyenleri bir araya getirdi. 

İş güvenliği için son teknoloji şart

Sanayinin can damarı olarak kabul edilen yığın malzeme sektörüyle ilgili bilgi veren Yığın Malzeme Taşıma ve Depolama Forumu Organizasyon Komitesi Başkanı ve Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Bedir, yığın malzeme üreten fabrikalarda iş güvenliği için taşımacılığın son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Bedir, ağaç, buğday, çimento, kömür, maden cevherleri, yem, gübre gibi yığın malzemelerin üretildiği fabrikalarda taşımacılığın doğru yapılmaması halinde iş güvenliğini tehdit edebilecek emniyet sorunlarının, gürültü ve toz gibi sağlığı ve verimliliği etkileyebilecek problemlerin yaşanabileceğini belirtti. Bedir, işletmelerin yanlış taşımadan kaynaklı malzeme kaybı ve verimlilikte düşüşler yaşayabileceğini de vurguladı.  Bedir, bu noktada işletmelerin taşıma teknolojilerini geliştirmeleri gerektiğini ifade ederek, teknolojinin üretim maliyetlerini yaklaşık yüzde 3-10 arasında düşürürken iş güvenliğini ise yukarıya taşıdığını söyledi.

Türkiye'de standart yok

Türkiye'de hala yığın malzeme taşımacılığında bir standardın geliştirilmediğini açıklayan Prof. Dr. Bedir, “Ülkemizin oluşturduğu bir standart olmadığı gibi dünyada kabul görmüş bir standardı da henüz kabul edip uygulamaya geçirmedik” dedi. Bedir bu durumun performans ve maliyet noktasında işletmeler için rekabette dezavantaj oluşturduğunu belirtti.

Sektör sektörü tanımıyor

Yığın malzeme sektörünün sektörde çalışanlar tarafından bile yeteri kadar anlaşılmadığını ifade eden Prof. Dr. Bedir, bu konuda sektörü anlatacak bir sözlük çalışmalarının hazırlığını yaptıklarını ve sektörün tanıtarak öneminin artması için çalışmalar yapacaklarını açıkladı. Bu noktada Forum kapsamında, sektörün en prestijli eğitim programı da hayata geçirdiklerini söyleyen Bedir, Martin Engineering Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Michael Max Tenzer ve Avrupa İş Geliştirme Sorumlusu Uwe Schneider tarafından verilen eğitimlerde sektör temsilcilerine maliyet düşürücü tedbirlerin aktarıldığı belirtildi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler!
  • 02.06.2016 12:32

İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler!

İş güvenliğini artıran, maliyetleri düşüren teknolojiler Yığın Malzeme Taşıma ve ...