maritbet girişmaritbet
Irak’tan Türkiye’ye 4 milyon konutluk davet!

Irak’tan Türkiye’ye 4 milyon konutluk davet!

Türk-Arap Ekonomik Forumu'nda konuşan Irak Maliye Bakanı Rafe Al-Essawi, diğer katılımcı ülkelerden farklı olarak Irak'ın henüz Türkiye'ye yatırım yapmaya hazır hale gelmediğini söyledi

Panelde konuşan Irak Maliye Bakanı Rafe Al-Essawi, diğer katılımcı ülkelerden farklı olarak Irak'ın henüz Türkiye'ye yatırım yapmaya hazır hale gelmediğini söyledi. Ancak Irak'ın yeniden yapılanma sürecinde Türkiye'nin daha aktif rol almasını isteyen Al-Essawi, hukuki ve teknik altyapının tamamlanabilmesi için yatırımcıların acele etmesini fakat sabırlı olmasını tavsiye etti. "Bu süreç içinde Türkiye'den gelecek yatırımcılara her türlü kolaylığık sağlanacaktır" diyen Iraklı Bakan, sınır komşusu olmanın yanı sıra Türkiye ile onlarca anlaşma yapıldığını ve bu yakınlık ölçüsünde işbirliği yapmanın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Ayrıca yatırımlan kolaylaştıracak bir yasa üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Iraklı bakan Al-Essavvi, bu yasa kapsamında yabancı yatırımcılara Bağdat'ta veya diğer illerde 200-300 dönüm arazi ücretsiz arazi tahsis edileceğini duyurdu.

Özellikle inşaat sektöründe büyük açık olduğunu belirten Al-Essawi, ülkede 3-4 milyon konut ihtiyacı olduğunu ve bu rakamı ülke olarak tek başına karşılamalarının mümkün olmadığını ifade etti. Altyapı yatırımları ile birlikte toplamda 500 milyar değerinde yatırım planlaması yapıldığı bilgisini veren Al-Essavvi, Türk işadamlarına bir an önce gelmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Lübnan bankaları desteğe hazır

 Türkiye'deki faaliyetleri yabancı yatırımcı gözüyle değerlendiren Bank Audi CEO'su Samir Hanna, Türkiye'nin son on yılda yaşadığı ekonomik kalkınma ile diğer ülkelere çok güzel bir örnek olduğunu belirtti. Güçlü bir Arap-Türk birliğine ihtiyaç olduğunu savunan Hanna Ortadoğu'da ortak altyapı projelerinin yürütülebileceğini bunların Lübnan bankaları tarafından desteklenebileceğini söyledi. Delta Petroleum Genel Müdürü Mehmet Habbab ise ekonomik işbirliğinin aynı zamanda insanları bir araya getirdiğini ve daha çok etkileşime sebep olduğunu savundu. Habbab Türkiye'nin enerji taşımacılığında 2020'ye kadar dünyanın en önemli ülkesi olacağı görüşünü belirtti.

Şimsek: Bedelli geliri 2 milyar TL'nin üzerinde

MALİYE Bakanı Mehmet Simsek, Arap ülkelerine Serbest Ticaret Anlaşmaları (STA)'nın sayısını artırma çağrısında bulundu. Panel sonrası soruları yanıtlayan Simsek, bedeli askerlikten ne kadarlık bir kaynak bekledikleri sorusuna ise "Başvurular bitti. Başvuru sayısı 69 binin biraz üzerindeydi. Toplamda öngörülen gelir yaklaşık 2 milyar liranın biraz üzerinde. Onun nereye harcanacağı zaten kanunla belirlenmişti. Ünemli bir uygulama. 480 bin kişiden 69 bin kisi yararlanmış olacak" yanıtını verdi. Foruma ilişkin olarak ise Simsek "Katar Maliye Bakanı 3 milyar dolarlık bir yatırımdan bahsetti. Ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda yatırımlar daha güçtü bir şekilde akacak. Çünkü Türkiye'ni geleceği parlak potansiyeli yüksek" dedi.

Star

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Irak'ta 49 milyar dolarlık projeler durduruldu!
  • 25.08.2015 13:19

Irak'ta 49 milyar dolarlık projeler durduruldu!

Irak Planlama Bakanı Selman Cumeyli, ekonomik kriz nedeniyle maliyeti 49 milyar ...

Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı
  • 31.12.2013 10:24

Gürbağ İnşaat, Irak'ta 6 bin konutluk projeye başladı

Gürbağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Bağıban, "Duhok'ta 'Avrosi ...

1 milyon yeni konut inşa edilece Irak’tan Türk müteahhitlere çağrı: Acele edin!
  • 19.04.2013 14:44

1 milyon yeni konut inşa edilece Irak’tan Türk müteahhitlere çağrı: Acele edin!

Savaşın yaralarını sarmaya çalışan Irak'ta 1 milyon adet konut inşa edilecek. De ...

Irak’tan Türkiye’ye 4 milyon konutluk davet!
  • 01.07.2012 17:12

Irak’tan Türkiye’ye 4 milyon konutluk davet!

Türk-Arap Ekonomik Forumu'nda konuşan Irak Maliye Bakanı Rafe Al-Essawi, diğer k ...