maritbet girişmaritbet
İnşaat ustalarına 'Mesleki' eğitim

İnşaat ustalarına 'Mesleki' eğitim

Adana'da inşaat sektöründeki ustalara 'Geliştirme ve Uyum Kursu' düzenleniyor.

Adana'da inşaat sektöründeki ustalara 'Geliştirme ve Uyum Kursu' düzenleniyor.

 Yaklaşık bin 500 ustanın katıldığı kurslar kapsamında işçi sağlığı ve iş güvenliği eğitimi verilerek, sektördeki iş kazalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İsmet İnönü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından da desteklenen; 'İnşaat Sektöründe Mesleki Uyuma Geçişte Adana Örneği Projesi' çerçevesinde başlatılan çalışmalar devam ediyor. 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan ve zorunlu hale getirilen; 'Ustalık Yetki Belgesi' alımına yönelik olarak düzenlenen; 'Geliştirme ve Uyum Kursları' düzenleniyor. İnşaat sektöründe çalışan bin 500 ustanın katılımıyla gerçekleştirilen kursların, 'ücretsiz' olarak organize edildiği ve 35 saatlik bir süreci kapsadığı vurgulandı. Nadim Duğan ve Garip Köroğlu'nun proje koordinatörlüğü görevini üstlenmiş olduğu projeyle birlikte yürütülen mesleki eğitimlerle birlikte inşaat ustalarına işçi sağlığı ve iş güvenliği konularında eğitimler veriliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Adana Grup Başkanlığı bünyesinde görevli uzmanlar tarafından yürütülen eğitim çalışmalarıyla da ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan inşaatlarda çalışan ustaların bilinçlendirilerek, sektörde meydana gelen iş kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kursu başarıyla tamamlayacak olan ustalara da Mesleki Gelişim ve Uyum Kursu Sertifikası verileceği bildirildi.

İstanbul Gazetesi

Yorum Yaz