maritbet girişmaritbet
İnşaat sektöründe kadın ustalar yetişiyor!

İnşaat sektöründe kadın ustalar yetişiyor!

Dr. (h.c.) İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV), 'İlk İşim Okullarda Değişim' projesi kapsamında bir ilki gerçekleştirerek Ankara'da açtığı meslek kursunu işsiz kadınlara düzenledi

 

Seramik Yer ve Duvar Karosu Kaplamacılığı Meslek Edindirme Kursu'nu başarı ile bitiren kadınlar aldıkları sertifikalar ile seramik ustalığını kadınların da yapabileceğini kanıtlamış oldu. 
 
Mehmet Akif Ersoy Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, iş ve meslek edindirmeye yönelik eğitimlerin önemine dikkat çekerek, inşaat sektöründe atılacak en büyük adımın eğitimli, diplomalı ve sertifikalı işçiler yetiştirmek olduğunu söyledi. Kurstan başarıyla mezun olan 25 kadın kursiyerin aldıkları eğitimi, ekonomiye katkı sağlayan bir hale dönüştürmeleri gerektiğini vurgulayan Akşit, kadınların söz konusu eğitimle sektörde başarılı olacaklarını ifade etti. Akşit, inşaat sektöründe, yeterli eğitimi olmayan birçok kişinin çalıştığını, bu durumun sorunları da beraberinde getirdiğini kaydederek, inşaat sektörüne yönelik eğitim projeleriyle yaşanan sorunların azalabileceğini söyledi. Kadınların yer ve duvar karosu kaplama işini çok iyi yapacaklarına inancını dile getiren Akşit, "Kadınlar, çok özenlidir, dikkatlidir ve zevklidir. Kadınlar bir seramiği yerine koyarken, dantel işler gibi özen gösterir ve emek verir. Ben evimde böyle bir işi yaptıracak olsam kadın seramik ustasını tercih ederim. Fırsat verildiği ve yol gösterildiği zaman kadınların önünde hiçbir şey duramaz. KSV kadınlara istihdam yaratmak ve hayatın zor şartlarına uyum sağlamak konusunda çok güzel bir projeye imza attı" ifadelerini kullandı. 
 
Kale Grubu Kurumsal iletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü Hande Sarantopoulos, 2009 yılında başlattıkları "İlk İşim Okullarda Değişim" projesi ile bugüne kadar 254 mezun verdiklerini belirterek, "Bugün burada daha önce 50 kadın ustamızın izinden giden 25 tane kadın kursiyerimizi bu eğitimin sonunda sektörümüze fiili olarak dâhil ediyoruz. Hepsinin yüzlerinde bunun mutluluğunu ve gururunu görüyorum. 
 
Sektörümüz bildiğiniz üzere erkek ustaların yoğun çalıştığı, emeklerini beğenimize sundukları bir sektör. Şimdi 25 kadınımız tüm erkek ustalarımız içinden sıyrılarak, emeklerini estetikle birleştirip yaptıkları işlerde bir sanat eseri çıkaracaklar. Bundan şüphem yok. Zaten erkek kursiyerlerimize göre aldıkları notların yüksekliği de bunun bir göstergesi" dedi. Törende Meslek Kursu'nu başarı ile bitiren kadın kursiyerlere sertifikalarının yanı sıra ustalık yaparken kullanmaları için tüm araç ve gereçlerin içinde bulunduğu bir takım çantası ile seramik kesme makinesi hediye edildi.
 
Dünya İnşaat

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!
  • 26.08.2022 09:49

İnşaat sektörü güven endeksi yükselmeye devam ediyor!

Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve&nb ...

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor
  • 05.07.2022 11:45

Hilti, inşaat süreçlerini optimize ederek üretkenliği artırıyor

Karmaşık ve kolay olmayan birçok süreci içeren inşaat projelerinde üretken olmak ...

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!
  • 15.04.2022 17:23

İnşaat sektöründe yeni sezon hareketli başladı!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ni ...

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?
  • 18.03.2022 16:15

Savaş, inşaat sektörünü nasıl etkiliyor?

Türkiye İMSAD’ın geleneksel hale gelen ‘Gündem Buluşmaları’nın 49’uncusu, '2021 ...

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!
  • 29.12.2021 09:36

Döviz kurundaki düşüş inşaat sektöründe yüzleri güldürdü!

Döviz kurundaki artış sonrası oluşan fahiş fiyatlarla mücadele eden inşaat sektö ...