maritbet girişmaritbet
'İnşaat sektörü yeni bir ivme kazanacak'

'İnşaat sektörü yeni bir ivme kazanacak'

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, konut kredi faiz oranlarının düşmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararına ve konut satışlarındaki düşüşe dair açıklamalarda bulundu. Tellioğlu, “Geçici olan bu azalma konut faiz oranlarının düşme eğiliminin bir beklentisiydi. Daha sonraki aylarda bu azalma 2 ya da 3 kat artarak konut kredileri faiz oranlarının düşmesiyle desteklenmiştir. Bu oran önümüzdeki aylarda değişime uğrayacaktır” dedi.

KONUT SATIŞLARINDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Konut kredisindeki faiz indirimi taleplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle gerçekleştiğinin altını çizen Tellioğlu, sektör temsilcileri olarak Sayın Cumhurbaşkanına teşekkürlerini iletti. Konut sektöründeki kredi faiz oranlarının 1'in altına çekilmesinin ardından konut satışlarında hareketliliğin yeniden kendini göstermeye başladığını belirten Tellioğlu, yeni desteklerle birlikte ekonominin daha da hareketleneceğini söyledi.

Konut kredilerindeki faiz oranlarının düşürülmesinin tüketiciyi ev almaya teşvik ettiğini de dile getiren Tellioğlu, “Faizlerin düşmesi satışların durma noktasına geldiği konut sektörünü hareketlendirdi” dedi.

ALICILARIN TALEBİNE GÖRE YENİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ

Tellioğlu, konut kredilerindeki söz konusu faiz indiriminin son 10 gündür ciddi anlamda kendini gösterdiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

“İndirimle birlikte konut sektöründe hareketlenmeler başladı. Dolayısıyla ülkemizin zor günlerden geçtiği bugünlerde hep birlikte yaşadığımız bu gemiye sahip çıkma anlamında elimizden geleni fazlasıyla yapmalıyız. Ekonomiye daha güçlü bir zihniyetle sahip çıkmalıyız. Bu manada bankalar üzerine düşen sorumluluğu kısmen de olsa yerine getirdi, sıra bizde…

Biz de inşaat müteahhitleri olarak ekstra bir kısım ödeme kolaylıkları sağlayıp gerek değişik kampanyalarla destekleyerek, gerekse yurtiçindeki ve yurtdışındaki konut alıcılarının taleplerine göre yeni konsept projeler geliştireceğiz. Türkiye ekonomisini bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da inşaat sektörü olarak lokomotif sektör olma özelliğine devam etmesini sağlayacağız.”

İNŞAAT SEKTÖRÜ 250 ALT SEKTÖRÜN TAŞIYICI LOKOMOTİF SEKTÖRÜDÜR

Türkiye'ye karşı son günlerde küresel ve yerli işbirliği ihanetine karşı verilebilecek en ciddi ve en anlamlı cevabın daha fazla üreterek, çalışarak ve ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayarak olacağını söyleyen Tellioğlu, “İnşaat sektörü, beraberinde 250 sektöre hayat veriyor. O yüzden inşaat sektöründeki hareketlilik veya durgunluk ülke ekonomimizin tamamına olumlu veya olumsuz, katlanarak daha fazla yansıma sağlıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!
  • 09.09.2022 12:05

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!

Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azalt ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!
  • 09.10.2017 17:23

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara projesinin lansmanında önemli açı ...