maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü ocak ayında istihdamı artıran iki daldan  birisi oldu!

İnşaat sektörü ocak ayında istihdamı artıran iki daldan birisi oldu!

Kariyer.net’in istihdam endeksine göre yeni iş ilanları Ocak 2013’de bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8 arttı; Ocak ayında 14 bin 447 yeni iş ilanı ilanı ile yaklaşık 51 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu.

Türkiye'nin en çok tercih edilen insan kaynakları platformu Kariyer.net'in Ocak ayı istihdam endeksi verileri yayınlandı. Kariyer.net istihdam endeksine göre toplam 22 iş günü gerçekleşen Ocak 2013'te yayınlanan yeni iş ilanı sayılarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8; Aralık 2012'ye göre ise yüzde 22 oranında artış yaşandı. Ocak 2013 döneminde Kariyer.net'te toplam 14 bin 447 yeni iş ilanı yayınlanırken; bu ilanlarla yaklaşık 51 bin kişi yeni iş fırsatı yakaladı. 

Yapı ve Üretim'de rekor istihdam 
 
İstihdam Endeksi verilerini yorumlayan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, İnşaat ve Üretim sektörleri, endeksi içindeki en yüksek aylık ilan sayısına ulaşarak rekor kırdığını belirterek,   “İnşaat sektörü bir önceki aya göre % 28 artışla 1874 iş ilanı, üretim sektörü ise % 26 artışla 1215 iş ilanı seviyesine ulaştı. Sektörler, iş ilanı sayısına göre ise İnşaattan sonra Tekstil, Bilişim, Üretim, Sağlık, Turizm, Otomotiv, Gıda, Telekom ve Finans olarak sıralandı” dedi. 
 
En çok iş fırsatı İstanbul'da 
 
Kariyer.net İstihdam Endeksi'nin aylık en çok iş fırsatı sunan ilk 20 şehir listesinde, ekonomik ve ticaret potansiyeli ile İstanbul, zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. İstanbul'da Ocak 2013'te Anadolu ve Avrupa olarak toplam 10 bin 448 yeni iş ilanı yayınlandı. Aylık artış oranlarına bakıldığında ise turizm sezonuna hazırlanan şehirler olan Muğla'da % 90'lık, Antalya'da %41'lik artışlar dikkat çekiyor. Tekirdağ, Gaziantep ve Sakarya ise bir önceki aya göre düşüş sergileyen iller. 
 
Satış temsilcisi, mühendis ve muhasebe elemanı talebi artıyor
İstihdam endeksi verilerine göre Ocak ayından en çok satış temsilcisi pozisyonuna ihtiyaç duyuldu. Satış temsilcisi için toplam 2.081 yeni iş ilanı yayınlanırken; mühendis pozisyonu için 1.612, muhasebe elemanı için 646, satış müdürü için 314, çağrı merkezi uzmanı için 188, mimar için 176, insan kaynakları uzmanı 172, yazılım uzmanı için 163 ve muhasebe müdürü için 73 yeni iş ilanı yayınlandı. 
 
Kariyer.net hakkında
Kurulduğu 1999 yılından bu yana Türkiye'nin en büyük istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arama ve işe alım süreçlerinde yeni nesil teknolojilerle iş arayanlarla işverenleri internet ortamında bir araya getiriyor. Kariyer.net'in aday veritabanında 16 milyon 500 bin özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 42 binin üzerinde firma, ihtiyaç duyduğu işgücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. 
 
Bugüne kadar 950 bin kişi Kariyer.net üzerinden iş buldu. Yaygın bir hizmet ağına sahip olan Kariyer.net, İstanbul Merkez ve Yeşilköy satış ofislerinin yanı sıra Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, İzmir ve Samsun'da bulunan 14 satış ofisi ile müşterilerine ve adaylarına hizmet veriyor. Kariyer.net'in en önemli özelliği, teknolojideki her yeniliği hiç zaman kaybetmeden İK'nın kullanımına sunuyor olması. Adayla işvereni en hızlı ve en ekonomik şekilde bir araya getirebilmek için Kariyer.net her geçen gün uygulamalarına yenilerini ekliyor. Hem adayların hem de işverenlerin ihtiyaçlarını çok iyi takip edip bu ihtiyaçlara ürün ve hizmetlerle hemen yanıt veren Kariyer.net böylece yıllardır sektördeki liderliğini koruyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!
  • 17.04.2024 12:59

Kartal Muhcı, 22,5 saat süren teleferik kurtarma operasyonunu anlatıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Arama ve Kurtarma Daire Başkanı Ka ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!
  • 03.01.2024 15:09

Gaziantep'in Atalar köyünde hafif çelikten köy evleri yapılıyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kalıcı konut çalışmaları k ...

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi
  • 12.12.2023 15:22

Gaziantep'ten Ekrem Şahin'in yerinde dönüşüm hikayesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremde hasar gö ...

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:34

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!

Kilis'te inşa edilen ve Aralık ayı içerisinde teslimatı beklenen konutların örne ...

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:23

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!

Kilis'te 2 bin 340 deprem konutunun yapımı sürüyor. Aralık ayı sonuna kadar 1045 ...