maritbet girişmaritbet
İnşaat sektörü hedeflenen başarıya ulaştı!

İnşaat sektörü hedeflenen başarıya ulaştı!

Geçtiğimiz yıl 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle durgunluk yaşayan inşaat sektörü hızlı toparlandı.

Seçimlerin etkisinden Eylül itibariyle sıyrılarak sezona güçlü başlayan inşaat sektöründe, 2014'ün son çeyreği ve 2015'in ilk yarısı hedeflenen başarıya ulaşıldığı bildirildi.

Sektörün Ankaralı temsilcileri, bu sezonun marka projelerin öne çıktığı, tüketicinin de kaliteli projelere yöneldiği bir dönem olduğunu ifade ederek, Başkent projelerinin ülke çapında ‘yıldızının parladığını' kaydetti.

Başkent Ankara'nın yeni gözde yerleşim merkezlerinden Beytepe'de Parktepe Evleri'ne imza atan, LEMA Grup ve FERTAŞ AŞ işbirliğiyle kurulan Şahika Grup Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, bu sezonun sektörde Ankara'nın hem konut hem de plaza anlamında öne çıktığı bir dönem olduğunu kaydetti.

Sadece marka projelerin inşa edilmesiyle silüeti değişen Ankara'nın değil, ülke çapında modern yaşam için dönüşüme ihtiyacı olduğunu kaydeden Altuntaş, “Hem iş merkezleri hem de konutta yaşanan bu değişim önümüzdeki dönemde de devam edecek. Ancak tüketici, bu dönüşüm içinde yüksek bedeller ödeme endişesiyle temkinli davranıyor. Bu sezon doğru lokasyonda, kaliteli iç detayların doğru projeyle birleşmesinin önemi daha iyi anlaşıldı. Konut alıcıları, firmaların marka değerleri ve daha önce hayata geçirdikleri projeleri araştırarak, en iyisini seçmeye başladı” dedi.

Altuntaş, Başkent Ankara'da geleceği parlak Beytepe bölgesinin de özellikle riske girmeden, birikimini doğru şekilde değerlendirmek ve gayrimenkul yatırımlarından kısa sürede kar etmek isteyenlerin dikkatini çektiğinin altını çizdi.

Reklam sektörünün gözdesi Ankara 

Yaklaşık 28 yıldan bu yana Ankara'da kaliteli ve konforlu yaşama imza atan Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan da Başkent konut sektörünün değerini arttıran ve gelişime açık yapısı ile ülke çapında dikkati çektiğini anımsattı.

Ulusal televizyon reklamlarında Ankara'daki projelerin geniş yer aldığını hatta bazen İstanbul'un bile önüne geçtiğini bildiren Yıldızhan, şunları söyledi:

“Tüketiciler birkaç yıl önce her projeyle ilgileniyordu. Çünkü konut kültürü henüz oturmamıştı. Ancak özellikle bu sezon, tercihlerin proje konutlar üzerine yoğunlaştığını söylemek mümkün. Sektör temsilcileri de talebi karşılamak adına birbiri ardına üretim yapıyor. Sayı çoğalınca konut alıcısının aklına da ‘risk' geliyor, temkinli davranıyor. Burada da devreye alıcıya güven veren firmaların hayata geçirdiği projeler geliyor. Söz konusu projelerin satış başarıları da tespitimizin doğru olduğunu gösteriyor. Eylül ayında sahiplerine teslim ettiğimiz Elit Royal Residence gibi, yeni projemiz Elit Manzara ile de sektördeki yerimizi sağlamlaştırıyoruz. Sektörün çok da içinde olmayan firmaların önümüzdeki süreçte gündemden düşeceğini söyleyebiliriz.”

Sirkülasyon devam eder

2014-2015 inşaat sezonunun iş merkezleri açısından da ‘altın aylar' olduğunu ifade eden BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, üretimin yanı sıra satışta da büyük başarı yakalandığını ifade etti.

Bezci, plazalardaki avantajların iş dünyasını cezbettiğini, bu nedenle de sektör temsilcilerinin yatırımlarını iş merkezlerine kaydırdığını bildirerek, “Sektörlerin bir araya gelmesini sağlayan iş merkezleri, seçkin marka karmalarının da elde edilmesini sağladı. Ankara'nın bu yenilenmeye ihtiyacı vardı. Daha 10 yıl bu sirkülasyonun yaşanacağını, modern iş merkezlerine talebin süreceğini bu sezon daha yakından gördük” dedi.

Marka projelerin, verdiği kalite ve konforlu yaşam detayları nedeniyle doğal olarak yüksek fiyatlarda satıldığını kaydeden Bezci, “Alım gücü bu projelere yetmeyen ancak kaliteden de vazgeçmeyenler için 800 konutlu ‘Kent İncek' projesini hazırlandık. Ankara'da marka olan inşaat firmalarının üst segmentin hemen altında alıcıya uygun konut üretmesi gerekiyor.  Çünkü bilinçlenen konut alıcılarının özellikle bu yıl ısrarla marka projelerden konut almaya kendilerini zorladıklarını gözlemledik” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Beytepe'nin yıldızı parlamaya devam ediyor
  • 13.06.2016 11:46

Beytepe'nin yıldızı parlamaya devam ediyor

Ankara’nın en hızlı gelişen bölgelerinden olan Beytepe’nin yıldızı, ev sahipliği ...

Yeni nesil projeler işsizlik sorununa katkı sağlıyor
  • 16.05.2016 13:00

Yeni nesil projeler işsizlik sorununa katkı sağlıyor

Türk ekonomisinin omurgası inşaat sektörü, son yıllarda adeta altın çağını yaşıy ...

Suriye'nin yeniden inşası 150 milyar dolar kazandırabilir
  • 29.04.2016 11:32

Suriye'nin yeniden inşası 150 milyar dolar kazandırabilir

Şahika Grup Yapı YKB İç Mimar Murat Altuntaş, "Suriye’nin yeniden inşası ile Tür ...

'Sektör Başkanlık Sistemi ile büyümesini sürdürecek'
  • 09.03.2016 12:52

'Sektör Başkanlık Sistemi ile büyümesini sürdürecek'

Şahika Grup Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Altuntaş, Başkanlık Sistemi'nin ge ...

Alman ekolü Parktepe Evleri'ne taşındı
  • 27.11.2015 09:34

Alman ekolü Parktepe Evleri'ne taşındı

Başkent Ankara’nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe’de inşa edilen Parktepe Evl ...

İnşaat sektörü hedeflenen başarıya ulaştı!
  • 13.05.2015 10:49

İnşaat sektörü hedeflenen başarıya ulaştı!

Geçtiğimiz yıl 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi ned ...