maritbet girişmaritbet
İnşaat patronları yeni proje ve heyecanlara imza atacak!

İnşaat patronları yeni proje ve heyecanlara imza atacak!

İnşaat sektörü 2014’te hareketli ve başarılı bir grafik izlerken yeni yılda da büyük beklentilerle giriyor.

Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe 2014, kimi için hareketli geçerken, kimi de iki seçimin sağladığı dalgalanmada sağlam durmakta zorluk yaşadı.

Kaliteli ve markalı projelerin kazandığı süreçten başarıyla çıkan Ankaralı sektör temsilcileri, genel seçimlerin yapılacağı 2015'ten de oldukça umutlu.

Başkent'in yeni cazibe merkezlerinden Batıkent Karacakaya'da inşa edilen Mebuskent'i hayata geçiren AYMOR Grup'un Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, 2014'ün bir önceki yıla göre daha hareketli ve verimli bir yıl olduğunu ifade etti.

Bu yıl 25 Haziran'da açılışı yapılan ve Ankaralılar'dan büyük ilgi gören Mebuskent projesinin yıla damgasını vurduğunu belirten Ayhan, “Hem iş hacmi hem de çalışan sayısı olarak 2014'te ciddi bir büyüme kat ettik. Hedeflerimizle yeni döneme kilitlenmiş durumdayız. Önümüzdeki yıl, 2016'da teslim edeceğimiz Mebuskent projemizin detaylarıyla ilgileneceğimiz bir yıl olacak. 2015 yılında da kalite ve güvencemizden ödün vermeden, gelenekselleşen iş yaklaşımlarımız doğrultusunda yeni yatırımlarımız, faaliyetlerimiz ve 2015 yılı için bölgesel çalışmalarımız devam ediyor. Yıl içerisinde sözleşme aşamasına gelecek birkaç projeden söz edilebilir” dedi.

2015'te şehirleşmeye dikkat

İnşaat firmalarının artık dünyadaki rakipleriyle yarışır konuma geldiğini ifade eden Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, 2015 yılında da özellikle Ankara'nın modern bir başkent olmasına katkı sağlayacak firmalar sayesinde satış rakamlarının artacağına inandıklarını belirtti.

Bezci, yaklaşık 40 yıldan bu yana başarılı projeler hayata geçiren Besa Grup gibi köklü firmaların dikkat ettiği doğru şehirleşmeye her firmanın özen göstermesi gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 40 yılda 6 bin lüks konuta imza atan bir firma olarak şehirleşmenin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Ancak her firmanın bu farkındalığa sahip olması gerekiyor. Bu sayede talebe uygun konutlar hayata geçirirken, bir yandan da şehre katkı sağlayacak yapılar da ortaya çıkar. Önümüzdeki dönemlerde hayata geçirilecek yapıların mutlaka şehirleşmeye dikkat edilerek yapılması gerekiyor.”

Önümüzdeki yıl için en büyük hedeflerinin Ankara'da ayrıcalıklı iş hayatının yeni adresi Besa Kule'yi sahiplerine teslim etmek olduğunu vurgulayan Bezci, bunun yanında Haymana'da kurdukları güneş enerji santralinin kapasitesini arttırarak 5 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak hale getirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Doğru projelerle 2025'e kadar büyüme devam eder

Ankara'da konforlu ve rahat yaşamı şehir merkezine yakın konuma getiren Uransan'ın Satış ve Pazarlama Müdürü Gazi Çelik de 2014'ün firmaları için oldukça önemli başarılarla geçtiğini belirtti.

Kendi isimleriyle anılan Urankent adasında Prestij, Elit ve Mirage Bahçe Konutları'nın ardından çevre özelliği ile öne çıkan Royal Plus projesini tamamladıklarını vurgulayan Gazi Çelik, “Yeni yıl yine doğru projelerin kazandığı bir yıl olacak. Doğru planlama yaptıkça sektör büyümeye devam eder. İnşaat sektöründeki büyümenin en az 2025'e kadar devam etmesi beklendiği için doğru atılan hamleler her zaman için olumlu sonuçlar verecektir. Biz de hem doğru projeler hem de doğru lokasyonda ilerlediğimiz için önceki yıllarda olduğu gibi bu yılı da umutla karşılıyoruz. Yeni ve iddialı projemiz Queen Park'a şuana kadar gelen talepler de 2015'in Uransan için parlak bir yıl olarak geçeceğine işaret ediyor” diye konuştu.

Yeni yıl yeni projelerle geliyor

Firma olarak 2014'ün oldukça verimli geçtiğini bildiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, Ankara'nın gözde yerleşim bölgelerinden Beytepe'de hayata geçirdikleri Elit Royal Residence projesini sahiplerine teslim ettiklerini anımsattı.

Aynı zamanda Ankara'nın önemli semtlerinden Gaziosmanpaşa'da yine bir butik residence projesine ve Bodrum'un Gündoğan beldesinde denize sıfır villalara da 2014 yılında hayat verdiklerini bildiren Yıldızhan, 2015'in ilk aylarında uzun zamandır hazırlığını sürdürdükleri yeni projeye başlamak istediklerini ifade etti.

Yıldızhan, şöyle devam etti:

“Elit Yapı, 2014 yılında hem devam eden projelerini tamamladı hem de önümüzdeki 3 yıllık projelerini ve yol haritasını belirledi. Bu yıl da 119 daireden oluşan toplam 40 bin metrekare büyüklüğündeki yeni projemize başlayacağız. 2+1, 4+1 ve 5+1 daire tiplerinden oluşan projemiz, dikey ve yatay mimariden oluşacak. Eşsiz Ankara manzarasına sahip olacak yeni projemizle Beytepe'de ikinci projemizi yapmanın mutluluğu ile 2015 bizim için heyecanlı ve yine üretimle dolu bir yıl olacak.”

Ofis reformu 2015'te

Tamamlandığında Ankara'nın en yüksek iş merkezi projesi olacak 150 metrelik Regnum Sky Tower projesini 2014'te inşa etmeye başlayan Uzaltaş İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Pala, aynı zamanda Başkent'in ilk çevreci konut kulesi Paladyum Beytepe'nin de aynı yıl tamamlandığına dikkati çekti.

Yeni yılın ilk aylarında Paladyum Beytepe projesini sahiplerine teslim edeceklerini bildiren Pala, “Daha önce yapılmamış bir konsept uyguladığımız Regnum Sky Tower projesiyle Ankara'da ofis reformu başlatıyoruz. 2015 yılı projemizin yükseldiği ve Başkent'in yepyeni bir ofis anlayışıyla tanıştığı yıl olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz