maritbet girişmaritbet
İnşaat makineleri sektöründe istikrar!

İnşaat makineleri sektöründe istikrar!

İnşaat makineleri sektörünün 5 yıldır düşüş yaşamayarak istikrarını koruduğu belirtildi.

İMDER Başkanı Halil Tamer Öztoygar, Türkiye'de büyümenin en önemli unsurlarından biri inşaat sektörü olduğu için iş ve inşaat makineleri sektörünün de her zaman büyümeye devam edeceğini öngördüklerini belirtti. Yaklaşık son 5 senedir stabil giden ve düşüş yaşamayan bir sektör. 2014 yılının inişli çıkışlı bir yıl olduğunu ifade eden Halil Tamer Öztoygar, "Sene içinde çok fazla gelişme yaşadık. Dünya iş ve inşaat makineleri sektöründe ise en büyük paya Çin sahip oldu. Çin'i Amerika ve Avrupa ülkeleri takip ediyor" diye konuştu.

DEVLET YATIRIMLARI PAZARI BÜYÜTÜYOR

2015 yılını değerlendiren Öztoygar, sözlerine şöyle devam etti: "2015 yılı. 2014"e benzer bir yıl olacak. Devlet yatırımlarının artması bu pazarı büyüten bir unsur. Yedi aylık satış rakamlarına da baktığımızda 2014 yılındaki veriler 5 bin 673 civarında iken 2015 yılının ilk yedi ayında bu rakamın 6 bin 865 adede yükseldiği, sektörde yüzde 21" lik bir büyüme olduğu görülüyor."

HEDEF 10 MİLYAR DOLAR

Vizyon 2023 hedeflerinin yeniden revize edilmesi gerektiğini belirten Öztoygar, "Tüm makine sektöründe hedeflenen 100 milyar dolarlık ihracatın 10 milyar dolarının iş ve inşaat makineleri sektörünce gerçekleştireceği tahmin ediliyor. Bu hedef için iş ve inşaat makineleri sektörüne en az 8 milyar TL değerinde yeni yatırım yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat makineleri sektöründe istikrar!
  • 04.09.2015 13:47

İnşaat makineleri sektöründe istikrar!

İnşaat makineleri sektörünün 5 yıldır düşüş yaşamayarak istikrarını koruduğu bel ...

 İş makinelerinde yerlinin payı yüzde 35 oldu!
  • 30.06.2012 12:41

İş makinelerinde yerlinin payı yüzde 35 oldu!

İş makinelerinin sektördeki yerlerinin dahada büyüdüğünü belirten Ferit Barış Pa ...