maritbet girişmaritbet
İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor

İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor

İnşaat firmaları, sinema filmleri, dizi sponsorluklarından sonra spor sponsorluğu ile de ön plana çıkmaya başladı.

Türkiye'de son zamanlarda birçok sektörün ilgisini çeken spor sponsorluğu inşaat firmalarının da markajına girdi. 

Global ekonominin içinde marka imajlarını güçlendirmek, adını geniş bir kitleye duyurmak ve dünyaya açılmak isteyen şirketler spor sponsorlukları ile iletişim stratejilerine yenilerini ekliyor. Spor endüstrisi içinde geniş bir paya sahip olan ‘sponsorluk' inşaat firmaları için de büyük bir avantaj sağlıyor. 

Sporcuya ücret ödemekten, malzeme temin etmeye, medya desteğinden sağlık desteğine kadar birçok farklı alanı kaplayan spor sponsorluğu, inşaatçıları da bu alanda çalışmalar yapmaya teşvik ediyor. 

İnşaat firmalarının iletişim stratejilerini değiştiren spor sponsorluğu, inşaat patronlarının artık mesailerini sadece kule dikmeye ayırmadığını, spora ve sporcuya da destek verdiğini gösteriyor. 

Peki hangi inşaat firması hangi spor kulübüne sponsorluk desteği veriyor? 

Sinpaş Denizli Basket Spor Kulübü

Denizli'de AquaCity Denizli projesine imza atan Sinpaş Yapı, şehrin marka değerini sadece konut projesiyle yükseltmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde Denizli'yi temsil eden Denizli Basket'in de ana sponsorluğunu yürütüyor. 

Asaf  - Başakşehir Futbol Kulübü 

Geçtiğimiz günlerde Başakşehir Futbol Kulübü ile anlaşma yapan Alzamil Gayrimenkul, Fuzul Yapı, Seha Yapı, ve Adese tarafından oluşturulan ASAF İş Ortaklığı, ilk projesi 3. İSTANBUL ile Başakşehir Futbol Kulübü'ne forma ve stadyum sponsoru oldu.

Demir İnşaat – Küçükçekmece

Demir İnşaat, 2015 – 2016 yılı Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi. Bu yıl inşaat sektöründe yaptıkları çalışmaların yanı sıra, Demir İnşaat'ın adı sadece şantiyelerde değil, basketbol sahalarında ve spor salonlarında da sıkça duyulacak.

 

Suat Altın İnşaat – Erciyesspor 

Kayseri'nin bu sezon Süper Lig'deki tek takımı olan Erciyesspor, 2014 yılında isim hakkını Kayserili bir inşaat firmasına verdi ve adını değiştirdi. Kayseri Erciyesspor, Suat Altın İnşaat ile isim hakkı konusunda anlaşmaya vardı. Erciyesspor'un da adı "Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor" oldu. 

Vartaş Elazığspor

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri de dahil birçok dev inşaat projesine imza atan VARTAŞ Grup, Elazığspor'la sponsorluk anlaşması imzaladı.

Bursaspor şort sponsoru - BTG İnşaat 

Bursaspor'da 2016-2017 sezonunda A takımın şort sponsoru olarak BTG inşaat ile anlaşıldı. Bursaspor şort için sponsor buldu. Yeşil beyazlı kulüp, 2016-2017 sezonunda A takımın şort sponsoru olarak BTG inşaat ile anlaşmaya vardı. 

Folkart – Altay Spor Kulübü 

Altay yönetimi, önümüzdeki sezonun forma reklamı için şimdiden Folkart'la anlaştı. Siyah-Beyazlıların bu sezon Reo Mühendislik ile anlaştığı için Folkart'ın reklamını 2016-17 sezonunda taşıyacağı açıklandı.

Fi Yapı – Vodafone (Beşiktaş stadı) 

Beşiktaş Kulübü, İnönü Stadı'na isim sponsoru yaptığı Fiyapı ile daha önce vardığı anlaşmada 2012 yılında resmi imzayı attı. 

2013 yılında ise Türkiye'nin spor alanındaki en büyük sponsorluk anlaşmasında Vodaofone, Beşiktaş ile 15 yıllık anlaşma imzaladı. Beşiktaş'ın giyeceği formalarda 5 yıl boyunca göğüs reklamı bulunacak olan Vodafone, ayrıca yenilenen İnönü stadı yerine yapılacak stada da ismini 15 yıl boyunca verecek. Yani stadın adı Vodafone Arena olacak. Vodafone Arena, Vodafone tarafından teknolojik altyapısı ile geliştirilecek ve dünyanın en akıllı stadı olacak.

Beşiktaş - Alperen İnşaat

Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı, Alperen İnşaat ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı. Anlaşmaya göre, siyah-beyazlı takım, 125 bin dolar karşılığında sırt reklamı aldı.

Nef – Galatasaray 

Yenilikçi konseptleriyle gayrimenkul sektörüne farklı bir soluk getiren Nef, Galatasaray Futbol Takımı ana sponsoru oldu. Toplam tutarı 52,5 Milyon TL'yi bulan 2+1 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla güçlerini birleştiren Türkiye'nin iki büyük markası, Nef, dünyada en çok bilinen Türk spor markası olan Galatasaray ile güçlerini yurtdışında da birleştirdi. 

2+1 yıllık anlaşma imzalayan Nef, sarı kırmızılı takımın Türkiye Süper Ligi'nde ana sponsoru oldu.

Süper Lig'in 4 yıldızlı tek takımı Galatasaray'ın, Türkiye Süper Lig ve Türkiye Kupası maçlarındaki göğüs sponsoru Ekim 2015'te ise Dumankaya ile sponsorluk anlaşması imzalamıştı. Dumankaya İnşaat Grubu'na ‘Paralel Yapı' Operasyonu kapsamında soruşturma açılması, sarı kırmızılı yönetimin bu yönde bir tasarrufta bulunmasına neden oldu. Galatasaray Yönetim Kurulu'nun 26 Nisan'da yaptığı toplantıda Dumankaya firmasının durumu konuşuldu ve sözleşme iptali gündeme geldi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor
  • 19.09.2016 16:06

İnşaat firmaları sponsorluklarla sporu destekliyor

İnşaat firmaları, sinema filmleri, dizi sponsorluklarından sonra spor sponsorluğ ...