maritbet girişmaritbet
İnşaat dünyasında topuk tıkırtıları yükseliyor

İnşaat dünyasında topuk tıkırtıları yükseliyor

İş dünyasında yerlerini her geçen gün sağlamlaştıran kadın yöneticiler, erkek egemen inşaat sektöründe de yükselişlerini sürdürüyorlar.

Bu zamana kadar erkek sözünün geçtiği inşaat dünyasında kadınların topuk tıkırtıları artık daha yakından hissediliyor. Şirketlerin yönetiminde emeğiyle önemli pozisyonlara gelen hanım yöneticiler, kadın bakışının önem kazandığı yerlerde daha başarılı oluyor. Dairelerin iç palanlamasından dekorasyonuna, ıslak zemin planlamasından satışına ve pazarlamasına kadar önemli kararlara hanımlar imza atıyor.

Yuvayı dişi kuş yapar

Bu başarılı yöneticilerden birisi olan Özyurtlar İnşaat Satış ve Pazarlama KoordinötörüEbru Özyurt, hanım yöneticilerin daha çok kendi alanında boy göstermesini istiyor. Hanımların bakışının erkeklerden çok farklı olduğuna değinen Özyurt, “Evi kullanan, planlayan hanımdır. Onun eğilimleri ve alışkanlıkları önemlidir. Tasarım aşamasında kadınların fikrinin şekillendirdiği evler, satışta daha iyi netice veriyor. Çünkü evi aldıran da hanımlar oluyor. Her ikisi de ayrı dili konuşuyor. Dolayısıyla hanımların inşaat ve konut dünyasındaki pozisyonları, projelerin satışını yakından ilgilendiriyor” dedi.

Örnek daireler hanımlara göre planlanıyor

Buna kendi hayatından örnekler veren Özyurt, “10 yıldan beri inşaat dünyasının içindeyim. Sevdiğim bir sektör. Kendi işim olan ayakkabıcılığı bırakarak buraya geldim. Bence satış ve pazarlamada hanımlar çalışmalı. Projeye hanım ruhu değmeli. Hanımların taleplerini bilerek ona göre seçim yapıyoruz. Örnek daireler bile ona göre tasarlanıyor. Ayrıntılı ve farklı oluyorlar. Projeyi daha çok sahipleniyorlar” diye konuştu. 

Yabancıların konutları hanımlara özel tasarlandı

Bizzat müşteri ile ilgilendiklerini ve işin içinde olduklarını kaydeden Özyurt, “Örneğin yabancıya uygun olarak geliştirilen 1Coastal City'nin planlanmasında ihtiyaçlarla beraber hanımların kullanımına dikkat edildi. Daire planları, geniş yaşam alanları, ebeveyn banyoları, bay ve bayanların ayrı ayrı sosyal donatı alanları gibi konularda kadınlar esas alındı. Sosyal olanak onlara ayrıca yapıldı. Butik ama ince detaylandırılmış bir proje geliştirildi” diye konuştu.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor
  • 23.03.2022 11:26

Özyurtlar&Bahaş, Meydan Ispartakule'nin lansmanına hazırlanıyor

Özyurtlar-Bahaş Ortak Girişimi, yeni projeleri 'Meydan Ispartakule'nin lansmanı ...

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!
  • 17.01.2015 11:28

Konutta hiçbir şekilde stok ve balon yok!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 3. İnşaat ve Konut Konfera ...

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!
  • 14.09.2013 14:51

Özyurtlar İnşaat Basın Lansmanı!

Özyurtlar İnşaat, NCity, NCadde ve N5 suites projelerinin basın lansmanını gerçe ...

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!
  • 31.07.2012 12:56

Tamer Özyurt, Ntowers projesi hakkında bilgi veriyor!

Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Ntowers projesinin tüm det ...

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!
  • 17.10.2020 10:36

Fettah Can ailesiyle Arnavutköy'de!

Fettah Can, eşi Cansu Kurtçu ve ikizleri Vera ile Oğul'la Arnavutköy’de bulunan ...