maritbet girişmaritbet
İmpo İmar, 30 Bakırköy'ün planlamasını yaptı

İmpo İmar, 30 Bakırköy'ün planlamasını yaptı

İmpo İmar ekipleri, 1996 yılından bu yana şehir planlamasında önemli projelere imza atıypr.

İmpo İmar, bugüne kadar 30 Bakırköy ilçesi büyüklüğündeki alanın planlamasını gerçekleştirdi. Ekibin hazırladığı Yalova Merkez planları askıya çıktı. İmpo İmar'ın iş takvimine, Ulaştırma Bakanlığı'nın Eskihisar ve Çatalca- Yalıköy Balıkçı Barınağı Etüd Projesi ile İzmir Özdere Turizm Merkezi planları da eklendi.

Türkiye'de özellikle son 10 yılda inşaat sektörünün gösterdiği hızlı gelişime bağlı olarak daha fazla gündeme gelen kent planlamasının öncü ismi İmpo İmar A.Ş.  ekipleri, kentleri gelecek yüzyıllara taşıyacak imar planları için muhtelif kentlerdeki saha çalışmasını sürdürüyor. 

1996 yılından bu yana faaliyet gösteren ve bugüne kadar 30 Bakırköy ilçesi büyüklüğünde alanın imar planına imza atan İmpo İmar'ın Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz,1996 yılından bugüne kadar muhtelif bölgelerde büyük projelerin imar planlamasında görev aldıklarını belirterek, “Sadece yaşam alanları değil, sanayi bölgeleri, balıkçı barınakları, turizm alanları gibi kent yaşamının her noktasına ilişkin projelerde görev aldık ve almaya devam ediyoruz. Kentlerin 20-25 yıl sonrasını hayal ederek planlama yapıyoruz” diye konuştu.

Haliç'in Bugünkü Görünümü 1997 Yılında Planlandı

1997'de İstanbul'da Eyüp ilçesi ve Beyoğlu ilçesi Sütlüce Mahallesi imar planlarını hazırladıklarını hatırlatan Hüseyin Oflaz, o dönem hayata geçen planlamaların meyvelerinin şimdilerde toplandığını, Haliç'in bugün gelişen yüzüyle İstanbul'un önemli turistik noktalarından biri olduğunu anlattı.  Oflaz, “Sanayi alanı olan ve mezbahaların bulunduğu Eyüp ve Sütlüce bugün turizm ve kongre alanı oldu. Tıpkı bunun gibi şu an çalışmaları süren planlama sonuçlarını da gelecek yıllarda gururla izleyeceğiz” diye konuştu.

Yalova Merkez'in İmar Planları Askıda

İmpo İmar Ekipleri son olarak Yalova Merkez'in 1/1000 ve 1/5000 revizyon planlarını bitirdi. Askıya çıkan revizyon imar planları ile belediye 80 milyon lirayı bulan kamulaştırma bedeli ödemekten kurtulurken, vatandaşların birçok mağduriyeti gideriliyor. Samanlı bölgesinde imar hakkı eşitlendi. Çınarcık Yolu üzerinde yurt bölgesi ve ticari alan oluşturuldu. Yeni hal binası ve mezbaha şehir dışına çıkarıldı. Karatepe'de yol genişlikleri 10 metreye çıkarıldı. 

İmpo İmar Ekipleri, sanayi ve turizm alanlarında da çalışmalarını sürdürüyor. İhaleler neticesinde ilgili bakanlıklar ve belediyelerin büyük projelerinde yer alan İmpo İmar ekipleri, Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgelerinden Aliağa'nın imar sorununu çözecek planlamayı tamamladı. Turizmin önemli kalelerinden Kapadokya'ya ev sahipliği yapan Avanos'ta Çavuşin Köyü ile ilgili koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planı çalışmalarını ise sürdürüyor. Ekibin yeni işleri arasında ise İzmir Özdere Turizm merkezinin planları var.  İzmir Özdere'nin turizm kimliğini perçinleyecek planlar için Turizm Bakanlığı'ndan onay bekleniyor.

Balıkçı Barınaklarının İmar Planları da Hazırlanıyor

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı ve Şehir Plancısı Hüseyin Oflaz, kentlerin sadece konutlardan oluşmadığına dikkat çekerek, kente dair her birimin doğru planlanması gerektiğini açıkladı. Bu çerçevede ihalesini yeni kazandıkları Ulaştırma Bakanlığı'nın Eskihisar ve Çatalca- Yalıköy Balıkçı Barınağı Etüd Projesini aynı titizlikle önemsediklerini açıklayan Oflaz, “Daha iyi bir gelecek için profesyonel kadrolarımızla verdiğimiz planlama hizmeti sayesinde sürdürülebilir, yaşanabilir, modern, ulaşım sorunu olmayan kentlerin kurulmasına hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İklim krizi kentlerin planlarını değiştiriyor!
  • 25.11.2021 10:36

İklim krizi kentlerin planlarını değiştiriyor!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yeşil bina, sürdürülebilir ulaşı ...

Müberra Oflaz'dan emlaktasondakika'ya özel açıklamalar!
  • 26.10.2020 14:57

Müberra Oflaz'dan emlaktasondakika'ya özel açıklamalar!

İMPO İmar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müberra Oflaz, emlaktasondakika.com'a ...

Hüseyin Oflaz'dan ESD'ye özel açıklamalar!
  • 26.05.2017 17:29

Hüseyin Oflaz'dan ESD'ye özel açıklamalar!

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Emlaktasondakika.com'a özel açık ...

"Konut kredisine bugüne kadar 133 bin başvuru yapıldı"
  • 24.06.2020 10:11

"Konut kredisine bugüne kadar 133 bin başvuru yapıldı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, konut kredisi kampanyasına 133 bin başvu ...

İmar Barışı ile birçok yapı kredi kullanabilecek duruma gelecek
  • 16.07.2018 17:41

İmar Barışı ile birçok yapı kredi kullanabilecek duruma gelecek

İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, halen başvuru süreci devam eden ...

Türkiye'nin yeni kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!
  • 19.05.2018 11:21

Türkiye'nin yeni kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar, 24 şehirde 40 ilçenin planlamasından elde ettiği tecrübeyle Türkiye'n ...