maritbet girişmaritbet
İMKON “Müteahhitlik sektörü vakit kaybediyor”

İMKON “Müteahhitlik sektörü vakit kaybediyor”

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, sektörün içinde bulunduğu en büyük sorunu “Müteahhitlik Hizmet Yasası”nın olmayışı olarak açıklıyor

“Müteahhitlik Hizmet Yasası” 2014 yıl sonuna kadar çıkarsa, İnşaat ve Müteahhitlik sektörü, 2015 yılında Türkiye'de ve Dünya'da, büyük bir atılım yapacaktır.

2014 yılında yaşanan can ve mal kayıplarının ardından tüm dikkatler, İnşaat ve Müteahhitlik sektörüne çevrilmiştir. Yaşanan üzücü olaylar, kamuoyunda çeşitli nedenlere bağlanarak yorumlansa da, hiç kuşkusuz en doğru yorumlar, sektörün içinden gelen kesimler tarafından yapılmıştır. 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'na göre sektörün içinde bulunduğu en büyük sorun, “Müteahhitlik Hizmet Yasası”nın olmayışıdır. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce, Müteahhitlik sektöründeki bu yasal boşluğun ortadan kaldırılmasının zorunlu olduğunu belirterek, “işini iyi yapan ile yapmayanın, kanun çerçevesinde bir birinden ayrılmasın için, yasa hazırlıklarına başladık” demiştir. Bakanlığın ilgili bürokratları tarafından, yaklaşık 6 aydır üzerinde çalışılan bu taslak, artık, TBMM gündemine alınmalıdır. 

Türk Müteahhitleri kazandıkları tecrübeyle, Dünya inşaat sektörüne yön veren aktörler haline gelmiştir. Enerjiden, sulama tesislerine, elektrik santrallerinden, boru hatlarına, demiryolları, limanlar, karayolları, havalimanları ve marka projeler, Türk firmalarının eserleri olarak yükselmektedir. Başta Rusya olmak üzere Türkmenistan, Azerbaycan, Afrika'nın hemen hemen tüm ülkelerinde Müteahhitlerimiz, önemli projelere imza atmaktadır. 

Türk İnşaat ve Müteahhitlik sektörü, yeni yıla, boşluklar ve belirsizler ile girmemelidir. Çünkü, sektör, elde ettiği bu başarılardan aldığı güç ve itibar ile dünyadaki pazar payını arttırmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte, hükümetin başlatmış olduğu, kentsel dönüşüm hamlesi de, sektörün atılım yapmasında, önemli bir fırsat olmuştur. 

2015'in seçim yılı olmasına rağmen, Türkiye Ekonomisinde, olumlu büyümenin olacağını tahmin ediyoruz. Bu büyümenin gerçekleşmesi, sektörde yaşanan, can ve mal kayıplarının önlenmesi ve Müteahhitlik sektörünün, kanunla ve kurumsal bir yapıda, denetim altına alınması ile mümkün olacaktır. Bunun için, “Müteahhitlik Hizmet Yasası”nın bir an önce kanunlaşması gerekmektedir. Çünkü, taslağın yasalaşmadığı her dakika, Türkiye ekonomisi vakit kaybediyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Kurum: "İnşaat ve gayrimenkul sektörümüz ülke ekonomimizin lokomotifi olmuştur"
  • 22.12.2022 17:47

Bakan Kurum: "İnşaat ve gayrimenkul sektörümüz ülke ekonomimizin lokomotifi olmuştur"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ATO Congresium'da düz ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Ulusal Yeterlilik Belgesi hakkında merak edilenler...
  • 25.05.2016 10:00

Ulusal Yeterlilik Belgesi hakkında merak edilenler...

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Türki ...