maritbet girişmaritbet
İmar affı yasası için flaş karar!

İmar affı yasası için flaş karar!

İmar Affı yasasının süresinin uzatılması talebiyle İstanbul ve İzmir'den 51 mahallenin Ankara'ya yaptığı çıkarma sonuç verdi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında tapu verme vaadiyle yürürlüğe konan 2981 sayılı İmar Affı yasasının süresinin uzatılması talebiyle İstanbul ve İzmir'den 51 mahallenin Ankara'ya yaptığı çıkarma sonuç verdi. 3 yıl uzatılan yasa, 15 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

2012 yılında yürürlüğe giren 6306 sayılı 'Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkındaki kanunun 23. Maddesi, gecekondulara imar affının yolunu açan '2981 sayılı İmar ve Gecekondu Mevzuatı'nın Mayıs ayı itibariyle yürürlükten kaldırılmasını öngörüyordu. Yıllardır tapularına kavuşamayan mahallelerin bir araya gelerek oluşturduğu Mahalleler Birliği, bu maddenin iptali ya da imar affı yasasının uzatılması teklifi ile 9-10 Mart tarihinde Ankara'ya gitmiş, hazırladıkları kanun teklifini TBMM'de grubu bulunan bütün partilere sunmuştu. Mahallelilerin kanun süresinin uzatılmasına ilişkin talebi kabul edildi.

15 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren "Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması" hakkındaki kanunun 38. Madde'sinde "16/5/2012 tarihli ve 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 24 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "üç yıl" ibaresi "altı yıl" olarak değiştirilmiştir" yer aldı. 

İşte riskli alan ilan edilen o mahalleler;

GAZİOSMANPAŞA Sarıgöl Mahallesi, Karayolları Mahallesi,Pazariçi, Yenidoğan, Bağlarbaşı, Barbaros Hayrettin, Kazım Karabekir, Mevlana, Yenimahalle, Yıldıztabya ve Merkez Mahallesi
SARIYERDerbent, Kazım Karabekir, Hisarüstü, Emirgan, Pınar, Reşitpaşa, Ferahevler, Çamlıtepe, Fatih Sultan Mehmet, Çayırbaşı, Kocataş ve PTT Evleri. 
BEYOĞLUİstiklal, Örnektepe, Fetihtepe, Kaptanpaşa, Keçecipiri, Hacıhüsrev,  Piripaşa ve Piyalepaşa Mah.
EYÜPKaradolap Mah.
BAYRAMPAŞAVatan Mah.
BEŞİKTAŞEtiler Rumelihisarı
ESENLERAtışalan Havalanı, Çiftehavuzlar, Oruçreis 1, Oruçreis 2, Tuna mahalleleri
GÜNGÖRENTozkoparan Mah.
KADIKÖY Fikirtepe Mah. Dumlupınar, Eğitim ve Merdivenköy 
KARTALYukarı, Kordonboyu, Yunus Mah.
KÜÇÜKÇEKMECEFatih, Kanarya Mah.
PENDİKBatı, Dumlupınar Mah.
SULTANGAZİ Cumhuriyet
TUZLA İçmeler
ÜSKÜDARBurhaniye
ZEYTİNBURNUSümer Mah.
BAĞCILARDemirkapı Mah. Evren, Göztepe ve Kemalpaşa Mah

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İmar affı yasası için flaş karar!
  • 18.04.2015 13:01

İmar affı yasası için flaş karar!

İmar Affı yasasının süresinin uzatılması talebiyle İstanbul ve İzmir'den 51 maha ...