maritbet girişmaritbet
İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"

İdris Güllüce, "Gayrimenkulde pastayı büyütmeliyiz"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sektörün pastayı daha da büyütmesi için yurtdışına açılmanın gerekliliğini vurguladı

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün çok ciddi bir potansiyele ulaştığını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, sektörün pastayı daha da büyütmesi için yurtdışına açılmasını istedi.

“Sonuçta Türkiye'nin alanı, kapasitesi belli, imkanları belli. O zaman pastayı büyütmenin yolu dışarıya açılmaktır” diyen Güllüce, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe oldukça iyi bir noktaya geldiğini vurgulayarak, sektör paydaşlarının artık yurtdışına açılmanın yollarını araması gerektiğini söyledi.

14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konferans aracılığıyla katılan Güllüce, Türkiye'nin gayrimenkul sektöründe dünyanın en iddialı ülkelerinden biri haline geldiğini, bu sektörde yakalanan zenginliğin ihraç edilmesi gereken bir değer olduğunu kaydetti.

Sektör mensuplarına “yurtdışında neler yapılabiliri araştırın” önerisinde bulunan Güllüce, “Gayrimenkul sektörüyle uğraşan arkadaşların proje tecrübeleri, imalat tecrübeleri fazla oldu. Çok sayıda işçi bu alanlarda bir nevi okulu okudular. Türkiye burada çok ciddi bir potansiyele ulaştı. Pastayı da istediğiniz kadar büyütemiyorsunuz. Sonuçta Türkiye'nin alanı, kapasitesi belli, imkanları belli. O zaman pastayı büyütmenin yolu dışarıya açılmaktır” dedi. İdris Güllüce, gayrimenkul sektörünün sahip olduğu tüm tecrübeyle yurt dışına ihracatını artırabileceğini belirterek, hükümetin gayrimenkul sektörünün dışarıya açılması için gereken katkıyı sağlayacağını ifade etti.

“Zayıf karnımız olan öz sermaye ile güçlendirmeliyiz”

Zirvede konuşan Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun, sektörün sermaye piyasası araçlarını kullanması gerektiğine işaret ederek, “Zayıf karnımız olan öz sermaye yapısını güçlendirmek için, halka arz, yabancı fonlar ve sermaye ile işbirliği, kira sertifikası, gayrimenkul sertifikası, tahvil gibi uzun vadeli sermaye piyasası araçlarını kullanarak gelecekteki bir yol kazasına engel olmalıyız” dedi. Sektörün inşaat olarak değil, gayrimenkul sektörü olarak anılması gerektiğine işaret eden Aziz Torun, 3. köprü ve havalimanının da menkul olarak kabul edilemese de, gayrimenkul altyatırımı olarak saymanın mümkün olduğunu ifade etti.

Tüketici Yasası'nda kantarın topuzu kaçırıldı

Yeni çıkan tüketici yasası ve ilgili yönetmelikleri de son kamburları olarak değerlendiren Torun, göreve geldiklerinde tüketici haklarının korunması gerektiğini savunduklarını, bu kapsamda çıkan yasada içinde bulunan maddelerle kantarın topuzunun kaçırıldığı yorumunda bulundu.

“Ayağımızı frenden çekme şansımız var”

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, orta gelir tuzağına düşmemek için Türkiye'nin ciddi bir mücadele vermesi gerektiğini ifade ederek,, “Hem faiz ayağında hem de makro ihtiyati önlemler ayağında biraz ayağımızı frenden çekme şansımız var. Çünkü enerji fiyatları düşüyor, çevredeki büyüme çok zayıf… Dolayısıyla biraz ekonomiye şöyle bir itiş vermek, bizi bölge ülkelerinin üzerine çıkarmak için sanıyorum güzel bir fırsat var” dedi.

Mülk sahipleri Londra yerine İstanbul'a sığınıyor

“Hükümetin ilan ettiği büyük alt yapı projeleri, 3. havalimanı, yeni otoyol, demiryolu projeleri, inşaat sektörünün büyümesine önemli katkıda bulunduğunu söyleyen Türkmedya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, “Bu coğrafyalarda, karmaşaların yaratacağı tehlikelerden özellikle mülk sahiplerinin sığınacağı yer eskiden Londra'ydı, şimdi İstanbul olacak. Nereden bakarsanız bakın gelecek İstanbul ve Anadolu'dadır. Kentleşirsek demokrasimiz muazzam olur, sanayimiz gelişir, çekim merkezi haline geliriz” dedi. Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ise Türkiye'nin gayrimenkul sektörünün markalaşmak için çalıştığını belirterek, yaşama sevinci artan, gelir düzeyi yükselen aynı zamanda orta gelir düzeyinde bulunan insanların için de buraların mutluluk vahaları haline geldiğini söyledi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özcan Tahincioğlu, yeni projelerini anlattı
  • 05.12.2014 09:10

Özcan Tahincioğlu, yeni projelerini anlattı

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, GYODER'in düze ...

Vahdettin Ertaş, Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 14:44

Vahdettin Ertaş, Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, GYODER'in düzenlediği 14. G ...

Ethem Sancak, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde neler söyledi?
  • 04.12.2014 14:24

Ethem Sancak, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde neler söyledi?

Türkmedya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, 14. Gayrimenkul Zirve ...

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!
  • 04.12.2014 13:27

İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'nde konuştu!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 14. Gayrimenkul Zirvesi'ne video konfe ...

Aziz Torun'dan 14. Gayrimenkul Zirvesi açılış konuşması!
  • 04.12.2014 13:24

Aziz Torun'dan 14. Gayrimenkul Zirvesi açılış konuşması!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), tarafından 2000 y ...

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi
  • 25.10.2015 10:28

'Yeni tip imar yönetmeliği' ertelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ‘yeni tip imar yönetmeliği’ uygulamas ...