maritbet girişmaritbet
Hatay, MIPIM'de Rusya ile el sıkıştı

Hatay, MIPIM'de Rusya ile el sıkıştı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kentin gelişimi için yaptığı özverili çalışmalarının sonucunu almaya başladı.

Bu yıl 15-18 Mart tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleşen; MIPIM Fuarında Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör yatırımcılarının yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediyesi de projeleri ile yer aldı.

27. si düzenlenen fuara ilk kez katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş;
“Kentin gelişmesi ve stratejik konumunun doğru değerlendirilmesi için çok çalıştık, tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay'ın gelişmesine katkı sağlayıp; sağlık, spor ve tarih turizmi için öncelikle tercih edilen bir şehir olmasını istiyoruz. 4 büyük projemiz için kaynak bulmak adına ilk kez MIPIM'e geldik.  Umduğumuzdan daha büyük bir ilgi ile karşılandık. Pek çok ciddi anlaşma için el sıkıştık. Ama bizi asıl sevindiren konu; Moskova Belediye'sinin en büyük iş ortaklarından, raylı sistem üreticisi olan Rus firmanın bizimle ilgilenmesi oldu. Özellikle aramızdaki olumsuz havaya rağmen dostane bir yaklaşımla el sıkıştığımız Rus firması ile olan bu sıcak işbirliğinin ülkemiz adına da devam etmesini umuyoruz. Hatay'a gelecek bu yeni sistemin dışında, Rusya ile olan olumlu ilişki de bizi çok mutlu etti. Bu sene kentimize gönül veren 19 işadamı ile geldik, ama seneye daha büyük bir MIPIM çıkartması yapmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en büyük Gayrimenkul Yatırım ve Emlak Fuarı olan MIPIM'de Hatay'ı tanıtan ve projelerine yatırımcı bulan Başkan Savaş ve beraberindeki 19 iş adamı, fuarda dikkat çekmeyi başardı.

HATAY'I MIPIM'DE 4 DEV PROJE İLE TANITTI

90 ülkeden 20 bin katılımcıyı ağırlayan  MIPIM'de, Hatay'ı 4 dev proje ile tanıtan Başkan Savaş, projelerini desteklemek için pek çok yabancı yatırımcıyla el sıkışarak çalışmalarının karşılığını almaya başladı. Uluslararası yatırımcıları ve fonları Hatay'a çekmek için kentin ekonomik dinamizmini tüm dünya ile paylaşan Başkan Savaş; gerek kentin kültürel mirası gerekse ekonomik gelişimine katkı sağlayacak; Müze otel, Arkeopark teleferik projesi, kentsel dönüşüm ve büyük yaşam merkezi projelerine bulduğu desteklerin yanı sıra raylı sistem için de prensipte anlaştı.

Moskova Belediyesi'nin de çözüm ortağı olan Rusya'nın en büyük raylı sistem firması ile gerçekleşecek olan işbirliği Hatay'ın gelişimine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca; Ortadoğu ve Rusya ile oluşan olumsuz havayı da dağıtacak bu işbirlikleri şimdiden Başkan Savaş ve beraberindeki heyetin yüzünü güldürdü.

Kültürel mirasa da sahip çıkan Başkan Savaş'ın en büyük destekçilerinden olan oyuncu  Hakan Türkşen ve yapımcı – senarist Nur Türkşen fuar boyunca başkanı yalnız bırakmadılar. Türkşen çifti; kültürel mirasa sahip çıkacak yepyeni projelerle, kentini çok seven Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın destekçileri olarak heyette yer alıyorlar.  

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, ilk kez katıldığı MIPIM Fuarında, kentin gelişmesi için hazırladığı projelere bulduğu uluslararası desteklerle çalışmalarının haklı gururunu yaşıyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı
  • 22.03.2022 15:48

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi MIPIM'de En İyi Sağlık Kompleksi Ödülü’nü aldı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Uluslararası Gayrimenkul Fuarı (MIPIM) ...

Lütfü Savaş, MIPIM'de Hatay projelerini anlattı
  • 16.03.2017 19:28

Lütfü Savaş, MIPIM'de Hatay projelerini anlattı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, MIPIM Fuarı'nda Emlaktas ...

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı
  • 16.03.2017 19:03

Mehmet Urcu, MIPIM'de ekibimize Antalya projelerini tanıttı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Urcu, MIPIM Fuarı'nda Emla ...

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı
  • 16.03.2017 18:34

Serdar Serdaroğlu MIPIM'de Kepez projesini anlattı

Sampaş Kentsel Dönüşüm Direktü Serdar Serdaroğlu, MIPIM Fuarı'nda Emlaktasondaki ...

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı
  • 16.03.2017 16:18

3. Havalimanı maketi MIPIM'de göz aldı

İstanbul'un dev projelerinin yer aldığı MIPIM Fuarı'ndaki İstanbul Çadırı'nda, 3 ...