maritbet girişmaritbet
'Hangi projeyi üretirsem satarım' mantığı geride kaldı!

'Hangi projeyi üretirsem satarım' mantığı geride kaldı!

Artı Deneyim kurucu ortaklarından Ufuk Kayador ve Sevgi Güngör Uyanık, konut pazarı ve konutta değişen tüketici beklentileri hakkında bilgiler verdi.

Gayrimenkul pazarı için birçok çözüm önerileri sunan Artı Deneyim, konutta değişen beklentilerle ilgili önemli konulara dikkat çekiyor. Gayrimenkul sektöründe uzun yıllar yönetici olarak görev yaptıktan sonra hizmet verdikleri müşterilerinin proje ve yatırım konusunda ihtiyaçlarına ilk elden çözüm sunan Artı Deneyim kurucu ortaklarından Ufuk Kayador ve Sevgi Güngör Uyanık, tüketici beklentilerinin konut pazarını yeniden şekillendirdiğini ve önümüzdeki dönemde tüketici beklentilerine doğru cevap veremeyen firmaların başarı şanslarının düşük olacağını söyledi.

Konutta değişen tüketici beklentilerinin pazarı yeniden şekillendirdiğini ifade eden Artı Deneyim kurucu ortağı Kayador, hayata geçirilen projenin niteliği, donatıları ve sunduğu imkânları ile yaşam kalitesini doğrudan etkilediğini ve bu sebeple tüketici beklentilerinin üst seviyelere taşındığını; konutta beklentinin çoktan “başımızı sokacak bir dam”ın ötesine geçmiş durumda olduğunu belirtti. Kayador sözlerine şöyle devam etti: “ Günümüz markaları için "Satıcı Pazarı" koşulları artık sona erdi, "Alıcı Pazarı" koşulları hükmünü sürdürüyor diyebiliriz. Tüketicinin beklenti çıtası iyice yükseldi, konut üreticilerinin "Hangi Projeyi Üretirsem Satarım" mantığı çok gerilerde kaldı. Bu konuda son sözü artık tüketiciler söylüyor. Tüketiciler, sahip olacakları konutların geleceğe taşınabilecek, insana önem veren, çevreye duyarlı, yenilikçi ve kalıcı mekânlar olarak hayata geçirilmesini arzu ediyor.”

MÜŞTERİ ODAKLI PAZARLAMA TEKNİKLERİ GELİŞTİRİLMELİ

“Bu amaçla, çeşitli tehditler ve fırsatlar içinde bulunan sektöre bakıldığında, müşteri odaklı pazarlama teknikleri geliştirilmeli ve satış arttırıcı çabalara ulaşabilmek için öncelikli olarak pazarlama stratejileri uygulanmalıdır. İşletmeler ellerindeki tüm kaynakları farklı müşterilerin farklı ihtiyaçlarını anlamaya yönlendirmeli; bu kaynakları farklı müşterilerin farklı ihtiyaçlarına göre ürün veya hizmet üretim süreç ve teknolojilerine ayırmalıdır” dedi.  

Lokasyonun belirlenmesi ve arsanın alımı ile başlayan, lansman dönemi  ve tüm satış operasyonunu da içine alan süreçte, bilimsel, sistematik ve analitik çalışmalar uygulayan firmaların başarılı olma şansının yüksek olduğuna inandıklarını belirten Artı Deneyim ortaklarından Sevgi Güngör Uyanık, artık bu felsefeyle hareket etmenin o proje için kaçınılmaz başarıyı da beraberinde getireceği, düşüncesinde olduklarının altını çizdi. 

İyi bir satış öncesi proje geliştirme sürecini, aynen güzel ve lezzetli bir yemeğin hazırlanması ve sunulmasına benzeten Uyanık, “Nasıl ki; leziz bir yemek hazırlanırken içine katılan tüm malzemeler, bu malzemelerin dengeli bir şekilde kullanılması ve bu süreçte yemeğin hazırlanmasına verilen emek ve çaba çok büyük bir önem taşımaktaysa, iyi ve doğru bir proje geliştirme süreci de bundan çok farklı bir şey değildir, aslında. Bu sürece verilen önem, projenin satış sürecindeki başarısını direkt olarak etkileyen bir faktör olacaktır. Bu alanda profesyonel şekilde çalışan firmalardan hizmet alan gayrimenkul firmalarının sektörde bir adım öne geçtikleri görülmektedir. 

Artı Deneyim olarak, bu önemli aşamanın gerçekleştirilmesi sürecinde yatırımcı firmaların bu konuda uzman olan danışmanlık firmalarıyla birebir çalışmalarının kendilerine yararlar sağlayacağına inanıyoruz” dedi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Artı Deneyim, hizmetlerini Ankara'ya da taşıyor
  • 16.03.2017 12:23

Artı Deneyim, hizmetlerini Ankara'ya da taşıyor

Ufuk Kayador ve Sevgi Güngör Uyanık tarafından kurulan Artı Deneyim Gayrimenkul ...

İşte konut sektöründe pazarlama trendleri!
  • 13.12.2016 11:50

İşte konut sektöründe pazarlama trendleri!

Artı Deneyim pazarlama yöneticisi Ufuk Kayador, yeni dönem konut pazarlama trend ...

'Hangi projeyi üretirsem satarım' mantığı geride kaldı!
  • 22.10.2016 11:37

'Hangi projeyi üretirsem satarım' mantığı geride kaldı!

Artı Deneyim kurucu ortaklarından Ufuk Kayador ve Sevgi Güngör Uyanık, konut paz ...

Konut sektöründe pazarı tüketiciler belirliyor
  • 21.02.2014 17:14

Konut sektöründe pazarı tüketiciler belirliyor

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar büyük fedakarlıklar yaparak maliyet ...

Ufuk Kayador ‘İstanbul, dünya marka şehir ligine hızla yükseliyor’
  • 30.12.2013 12:49

Ufuk Kayador ‘İstanbul, dünya marka şehir ligine hızla yükseliyor’

Son yıllarda Dünya genelinde kentleşme değeri sürekli yükselen İstanbul, yaşanan ...

"YENİ ADRES"LERE YOĞUN İLGİ!
  • 26.12.2011 14:12

"YENİ ADRES"LERE YOĞUN İLGİ!

Dumankaya İnşaat, Anadolu Yakası’nın en hızlı gelişmekte olan Tuzla-Aydınlı bölg ...