maritbet girişmaritbet
Hangi inşaatçı, kaç kişiye istihdam sağlıyor?

Hangi inşaatçı, kaç kişiye istihdam sağlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısından sonra sektördeki lokomotif firmaların istihdam rakamlarını araştırdık.

Geçtiğimiz hafta TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda önemli açıklamalarda bulunan ve istihdam seferberliğini başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı tüm sektörlerden hemen yanıt buldu. Mart ayında işsizlik oranını aşağı çekmenin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, aynı toplantıda 2023'ü hedeflerini bir kez daha hatırlattı.

Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili olarak İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım "Konut satışında bu yıl yüzde 10,15'lik bir artış bekliyoruz. Bununla bağlantılı olarak 200 bin ek istihdamı aşarak 300 bine ulaşmış oluruz. Bu da yüzde 15'lik bir artış anlamına geliyor" diye konuşmuştu.

inşaat sektörü istihdam rakamları

İNTES verilerine göre son istihdam raporundaki rakamlar...

Son 15 yıllık dönemde adeta kabuğunu kıran ve dünyaya büyük bir büyüme dersi veren inşaat sektörü, ekonominin lokomotifi olma görevini layığıyla yerine getiriyor. Kendisiyle birlikte 250'ye yakın alt kola hayat veren inşaat ve gayrimenkul sektörünün dev firmaları, bünyelerinde binlerce kişiyi istihdam ediyor. Son dönemde damga vergisinin kaldırılması, yabancıya konut satışlarında vatandaşlık hakkı verilmesi ve KDV alınmaması, konut kredi faiz oranlarının gerilemesi ve vadelerin uzaması gibi birçok kampanyayla sektör adeta şahlanmıştı. Emlaktasondakika.com olarak, gayrimenkul sektörünün lokomotif firmalarının kaç kişiye istihdam sağladığını araştırdık. İşte rakamlar…

Artaş İnşaat

Avrupa Konutları markasıyla son yıllarda konut sektörüne damgasını vuran Artaş İnşaat, bugüne kadar binlerce evi çok kısa sürelerde teslim ederek adeta yatırımcıların gözdesi oldu. Son dönemde Vadistanbul, Avrupa Konutları Atakent, Atakent B ve Atakent C projeleriyle birlikte Avrupa Konutları Başakşehir projeleri bulunan ve Avrupa Konutları Yamanevler Ümraniye, Avrupa Konutları Kale 2 gibi projeleri hayata geçirecek olan firma 6 binin üzerinde kişiye istihdam sağlıyor. Planlanan projelerle birlikte rakamın 10 bin seviyesine gelmesi bekleniyor.

Torkam İnşaat

Temaşehir Konya projesiyle sektöre damga vuran ve konut alıcıları tarafından büyük bir ilgi gören Torkam İnşaat, toplamda 5 bin kişiyi istihdam ediyor. Firma, Cezayir'de 3 bin türk işçiye istihdam sağlarken Temaşehir'de 1000 kişi istihdam diyor. İstanbul'da Emlak Konut GYO'nun ıspartakule arsasında hayata geçirilecek olan Ebruli projesine ise firma, 1000 kişiyi istihdam edecek.

Kuzu Grup

Yurtiçi ve yurtdışı projeleriyle bilinen Kuzu Grup, Ataköy sahildeki Sea Pearl projesiyle adeta tüm yatırımcıların dikkatini üzerine çekti. Ankara'da Kuzu Effect ve Kumru Ankara projelerini de hızla devam ettiren Kuzu Grup bugün itibariyle 4 bin 700 kişiye istihdam sağlıyor. Spradon ve Divan projeleriyle geçmiş yıllarda sektöre damga vuran Kuzu Grup, özellikle Sea Pearl projesiyle birlikte sektöre farklı bir bakış açısı kazandırdı.

Cihan İnşaat

Bahçekent bölgesinde Emlak Konut GYO arsasında Avrupark projesini hayata geçiren ve konutların büyük bir bölümünü satan Cihan İnşaat, son olarak Hoşdere 5. Etap ihalesini kazanarak yeni projenin startını vermişti. Yatırımlarına hız kesmeden devam eden firma, bugün itibariyle 1000 kişiye istihdam sağlıyor. Cihan İnşaat'ın Hoşdere'deki yeni projesi de yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

Metal Yapı Konut

Göktürk'te hayata geçirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Metal Yapı Konut, İstanbul Tower Levent 205, Blue Lake Küçükçekmece, Kemerlife 23 gibi projeler başta olmak üzere bugün itibariyle 3 bin kişiye istihdam sağlıyor. Önümüzdeki dönemde Zekeriyaköy, Ulus ve Güneşli'de binlerce yeni konutun startını verecek olan firma, dev yatırımlarıyla öne çıkıyor.

Teknik Yapı

Gayrimenkul sektörünün lokomotif kuruluşları arasında yer alan Teknik Yapı, 3 bin 300 civarında kişiye istihdam sağlıyor. Fikirtepe'de Concord İstanbul'un ilk bölümünü tamamlayan ve ikinci etabına devam eden firma, yine aynı bölgede Uplife Kadıköy'ü inşa ediyor. Daha önce binlerce konutu tamamlayıp sahiplerine teslim eden Teknik Yapı'nın istihdam rakamları önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek yeni projelerle artabilir.

Invest İnşaat

Vadistanbul projesinde Artaş İnşaat'la birlikte ortak olan Invest İnşaat, Basın Ekspres'te Express 24, Ayazağa'da Vadi Koru projelerine devam ediyor. Küçükçekmece bölgesinde de yatırımı bulunan Invest İnşaat bugün itibariyle 3 bin 300 kişiye istihdam sağlıyor. Invest İnşaat'ın planlanan yatırımları arasında Başakport ve Veliefendi projesi de yer almakta.

Dap Yapı

İstmarina, Taksim Petek Rezidans, Adam Kule, İstmarina Ofis projelerinin inşa sürecine devam eden, Tango Kule, Burgu Kule, Vazo Kule ve Dalga Kule projesiyle Maltepe bölgesinin mimari yüzünü değiştiren Dap Yapı 3 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor. Çağlayan bölgesinde yüzlerce ofis birimini tamamlayıp sahiplerine teslim eden Dap Yapı, önümüzdeki dönemde Emlak Konut'tan ihaleyle aldığı Validebağ bölgesindeki projesini hayata geçirecek.

EgeYapı

Binlerce konutluk Batışehir projesini tamamlayan EgeYapı, Kağıthane, Çekmeköy, Yedikule, Beylerbeyi ve Beyoğlu projelerini hayata geçirecek. Bugün itibariyle 1.250 kişiye istihdam sağlayan EgeYapı, daha önce Kartal'da İzpark ve Pega Kartal projelerini de inşa etmişti.

Aşçıoğlu

Selenium markasıyla yatırımcıların dikkatini çeken Aşçıoğlu, son olarak Dubai'de inşasına başladığı projesiyle çıtayı bir kez daha yükseltti. İstanbul Ataköy'de Selenium markalı ilk projesinin tamamlayan Aşçıoğlu, aynı bölgede Selenium Retro ve Selenium Retro 9 projelerinin inşasına devam ediyor. İnşası devam eden yatırımlarla birlikte Aşçıoğlu, 1.300 kişiye istihdam sağlıyor.

Dağ Mühendislik

Tual Adalar, Tual Bahçekent gibi devam eden projeleriyle yatırımcıların dikkatini çeken Dağ Mühendislik, Doğaşehir, Floraşehir, Doğaşehir Plus, Bahçekent Flora projelerine de imza attı. Toplamda 7 bin kişiye istihdam sağlayan Dağ Mühendislik, önümüzdeki dönemde yeni projelerine tüm hızıyla devam edecek. Özellikle Tual Bahçekent projesi, konumuyla büyük bir kazanç vaat ediyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaatın etkilediği 250 sektörün istihdamı 6 milyonu geçiyor
  • 16.05.2022 11:48

İnşaatın etkilediği 250 sektörün istihdamı 6 milyonu geçiyor

İnşaatın etkilediği yan sektör sayısı 250'yi bulurken, müşavirlikten demire, bet ...

İnşaat sektöründe 8 ayda 300 bin kişiye iş kapısı açıldı
  • 25.10.2021 09:26

İnşaat sektöründe 8 ayda 300 bin kişiye iş kapısı açıldı

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği, Ek ...

İnşaat sektöründe istihdam sayısı 2 milyona yaklaştı!
  • 13.12.2020 06:00

İnşaat sektöründe istihdam sayısı 2 milyona yaklaştı!

ektörün istihdam sayısı hazirandaki kredi kampanyası sonrası stokların azalması ...

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!
  • 30.05.2017 13:20

İnşaat sektöründe istihdam azaldı!

İnşaat istihdam endeksi, bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3 ...

Hangi inşaatçı, kaç kişiye istihdam sağlıyor?
  • 14.02.2017 09:10

Hangi inşaatçı, kaç kişiye istihdam sağlıyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam çağrısından sonra sektördeki loko ...

İnşaat sektöründe çalışırken işsiz kalan sayısı 421 bin!
  • 18.06.2016 13:11

İnşaat sektöründe çalışırken işsiz kalan sayısı 421 bin!

Türkiye'de işgücüne dahil olmayan 28,5 milyon kişi arasından 11 milyonu aşkın bi ...