maritbet girişmaritbet
Halk GYO'nun İFM'deki binasını YDA İnşaat yapacak!

Halk GYO'nun İFM'deki binasını YDA İnşaat yapacak!

Halk GYO, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde yer alan binasının inşaatını YDA İnşaat üslendi.

Halk GYO'nun İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi kapsamında yer alan 46 ve 34 katlı iki ofis kulesi, 8'er katlı podyum binaları ve ilave otopark inşası için ana yüklenici ihale süreci tamamlandı. 

Halk GYO Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda "Anahtar Teslimi Götürü Bedel" usulüne göre 751,5 milyon TL (KDV Hariç)  ile en uygun (düşük) teklifi veren YDA İnşaat ile ana yüklenici hizmet sözleşmesi imzalandı.

İstanbul'un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olması vizyonu ile geliştirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (IUFM) projesi kapsamında inşa edilecek olan Halk GYO'nun 46 ve 34 katlı kuleleri için ana yüklenici seçimi ihale sürecini tamamlandı. İhalede 751,5 milyon TL ile en uygun (düşük) “Anahtar Teslimi Götürü Bedel” teklifini veren YDA İnşaat San. Ve Tic. A.Ş. ; Halk GYO ile  ana yüklenici hizmet sözleşmesini imzaladı.

halk gyo yda inşaat

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nde (İUFM) Ekim ayında Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla temelleri atılan ilk proje olan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Binası ve iş merkezi YDA Prime Projesini de hayata geçireceklerini hatırlatan YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan;
“Yaklaşık 3,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip olacak Finans Merkezi Projesi kapsamında inşa edilecek BDDK Binası ve YDA Prime iş merkezinin ardından bugün sözleşmesini imzaladığımız Halk GYO Ofis Kuleleri projesini de hayata geçirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu projeler; günün 24 saati yaşayan bir kampüs olma özelliğinde olan ve 25 bin kişiye istihdam yaratacak dev ölçekteki Finans Merkezinin kalbi olacaktır. Grubumuza, Halk GYO'ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “ dedi.

halk gyo ifm binası
Halk GYO İstanbul Finans Merkezi Binası

IUFM projesinin; ülke ekonomisi için taşıdığı önem yanında, Ülkemiz ve İstanbul için son derece prestijli, saygınlık kazandıracak bir proje olacağının altını çizen Halk GYO Genel Müdürü Dr. Feyzullah Yetgin;
“İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olarak, A sınıfı ofis standartlarında dizayn edeceğimiz, 46 ve 34 katlı iki kule ve 8'er katlı üç podyum binamız ile İstanbul'un dünya standartlarında yüksek kalitede ofis ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz. İstanbul, ülke ekonomisine katkısı, sahip olduğu iş ve ticaret büyüklüğü ile nitelikli işgücü açısından önemli bir potansiyele sahiptir. İstanbul'un öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi olması vizyonu ile geliştirilecek olan Finans Merkezi Projesi hayata geçirildiğinde, ülkemizde yeni istihdam olanakları yaratılmasına ve ekonomik büyümeye oldukça katkı sağlayacaktır. Şirketimizin gözbebeği olan projenin, finansmanının bir kısmını özkaynaklarımızdan, bir kısmını da kredi kullanmak suretiyle dış kaynaklardan sağlamayı planladık, bu sebeple bugüne kadar bilançomuzu dış finansman yükü olmaksızın taşıdık” dedi.

Halk GYO İstanbul Finans Merkezi BinasıHalk GYO İstanbul Finans Merkezi Binası

Finans dünyasının kalbinin atacağı İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Anadolu yakasında doğuda Tem otoyolu, güneyde E5 bağlantı yolu olmak üzere iki ana arterin kesişim noktasında yer alan bir bölgede inşa edilecek.  Genel olarak; konut, rekreasyon, sosyal donatı, kültür ve eğlence alanları ile çevrelenen bölgede konumlu IUFM projesinin tamamlanması ile birlikte, ofis, ticaret, kongre ve kültür merkezi, otel, konut, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan cami, polis ve itfaiye merkezi gibi fonksiyonlar da bölgede yaratılmış olacak. Tem otoyoluna 400 metre, Boğaziçi Köprüsü'ne 7,5 km, FSM Köprüsü'ne 10,5 km, Atatürk Havalimanına 25 km, Sabiha Gökçen Havalimanına ise 20 km mesafede konumlanan projenin içerisinde ayrıca, Kadıköy-Kartal, Üsküdar-Çekmeköy metro hatlarını birbirine bağlayan güzergah üzerinde yer alıyor olması dolayısıyla, metro ulaşımı da bulunacak.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!
  • 22.12.2022 10:09

İstanbul Finans Merkezi’nin suyu, Ekomaxi güvencesinde!

Su depolama sektörünün öncü markası Ekomaxi, suyu; doğal yapısını bozmadan, güve ...

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...