maritbet girişmaritbet
Halk GYO'dan 2016'da 107,7 milyon TL net kar!

Halk GYO'dan 2016'da 107,7 milyon TL net kar!

Halk GYO, 2016 yılında da istikrarlı büyümesini sürdürerek, dönemi 1,9 milyar TL’ye yaklaşan aktif büyüklük ve 107,7 milyon TL net kar ile tamamladı.

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesi dahilinde inşa edeceği 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı üç binanın ana yüklenici seçim sürecini tamamlayan ve projenin inşaat sürecini başlatan Halk GYO,büyüklük ve karlılık açısından daha üst sıraları hedefliyor.

İnşa edeceği ofis kulelerinin ihtiyaç dahilindeki kısmının ana ortak Türkiye Halk Bankası A.Ş.'ne kiralanması yönünde iyi niyet sözleşmeleri olduğunu belirten Halk GYO A.Ş. Genel Müdürü Dr. Feyzullah YETGİN “2017 yılında projemizin hızla yükselişini görmek en büyük önceliğimiz olacaktır. Ülkemizin önde gelen finans kurumlarını bir araya getirecek ve 24 saat yaşayan canlı bir çekim merkezi olacak proje, ülkemizde yeni istihdam olanakları sağlamasına ve ekonomik büyümeye destek olacak, Ülkemiz finans piyasalarının derinliğinin ve uluslararası yaygınlığının artmasına katkı sağlayacaktır. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi projesinin en büyük paydaşlarından biri olarak, Halk GYO Ofis Kuleleri projesini hayata geçirecek olmaktan gurur ve mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Gayrimenkul portföy büyüklüğü 1,9 milyar TL'ye yaklaşan Şirket, yıl içerisinde yeni projelere de imza attı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki Er Konut A.Ş. ile ortaklığa giden ve Erzurum Yakutiye bölgesinde konut projesine başlayan Halk GYO, İstanbul dışındaki ikinci, toplamda ise dördüncü konut projesini de hayata geçirmiş oldu. “Şehrin Gözdesi” sloganıyla yükselen Şehristan Konutları projesinde 620 konut ve 13 ticari ünite bulunuyor.

2015 yılında Vakıf GYO işbirliği ile İstanbul Sancaktepe'de hayata geçirilen Bizimtepe Aydos projesinde ise satışların yıl boyunca planlanan seviyelerin üzerinde devam ettiği ve satış ile inşaat faaliyetlerinin eş zamanlı yürüdüğü her iki projede teslimlerin 2018 yılında başlayacağı belirtiliyor.

Şirketin ilk konut projeleri olan, yaşamın başladığı Eskişehir merkezli Panorama Plus ve İstanbul merkezli Referans Bakırköy projelerinde ise sınırlı sayıda kalan bağımsız bölümlerin satışlarının 2017 yılında tamamlanması öngörülürken, daha öncesinde İstanbul merkezli Park Dedeman Levent Otel binasını Dedeman Group International'a kiralamış olan Halk GYO, portföyüne ikinci bir otel projesi eklemek üzere, ofis ve banka şubesi olarak kullanılan Salıpazarı Binasının da otele dönüşüm süreci için harekete geçmiş bulunuyor.
Dr. Feyzullah YETGİN, “Ülkemiz ekonomisine fayda sağlamak ve ekonomik, çevresel, sosyal refah düzeyinin daha yukarıya taşınmasına hizmet etmek amacıyla belirledikleri “doğru lokasyonda, doğru proje” stratejisiyle, 2017'de de yatırımlarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı
  • 10.11.2021 11:12

Halk GYO, aktif büyüklüğünü 3,9 milyar TL’ye taşıdı

İstikrarlı büyüme performansını sürdüren Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ...

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!
  • 10.08.2021 10:37

Halk GYO, 3,7 milyar TL aktif büyüklüğe ulaştı!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., yılın ilk yarısında aktif büyüklüğünü g ...

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!
  • 26.09.2018 12:54

Evora İzmir tanıtım filmi yayında!

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Evora İzmir basına tanıtıldı
  • 25.09.2018 15:38

Evora İzmir basına tanıtıldı

Emlak Konut GYO bünyesinde Teknik Yapı ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen E ...

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor
  • 25.09.2018 13:32

Umut Durbakayım ve Feyzullah Yetkin Evora İzmir'i anlatıyor

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım ve Halk GYO Genel M ...

Feyzullah Yetgin, 16. Gayrimenkul Zirvesi'nde!
  • 17.04.2018 17:24

Feyzullah Yetgin, 16. Gayrimenkul Zirvesi'nde!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Yetgin, DNA temalı 16. Gayrimenkul Zirve ...