maritbet girişmaritbet
Hakan Erilkun: 2013'un ilk çeyreğinde ikinci el piyasasında hareketlilik bekleniyor!

Hakan Erilkun: 2013'un ilk çeyreğinde ikinci el piyasasında hareketlilik bekleniyor!

Geride bıraktığımız yıl içinde emlak sektöründe oluşan gelişmelerin ardından, 2013 yılına dair yansımaların ne olacağı merakla bekleniyor

 

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, 2013'ün ilk çeyreğinde ikinci el piyasalarda hareketlilik yaşanacağını belirterek, en çok talebin İstanbul Anadolu Yakası'nda Ataşehir ve Çekmeköy, Avrupa Yakası'nda ise Bahçeşehir ve Esenyurt'ta olacağını söyledi.
 
2013'de emlak sektörünün büyüme hızı yüzde 4
 
Hakan Erilkun; 2012 yılında sektörü etkileyecek nitelikte birçok yasal düzenlemenin olduğu bir yıl geçirdiklerini söyledi. Bunların başında ilk olarak, orman vasfını yitirmiş arazilerin yani kısaca halk arasında “2B” olarak tanınan alanların, satışının yasallaşması olduğunu söyledi. Bunu takiben, uluslararası gayrimenkul yatırımcılarına koşulsuz olarak satış kapılarını açan “mütekabiliyet yasasının” kaldırılması ve 6306 sayılı; afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi kapsamında çıkarılan kanunun, yıl içinde sektör açısından bir mihenk taşı olduğunu vurguladı. Hakan Erilkun; yapılan yasal düzenlemelerin olumlu etkilerinin, 2013 yılında da gerek inşaat, gerekse emlak sektörüne hızla yansıyacağını belirtti. Ekonomide yaşanan gelişmelerin, diğer sektörlerde olduğu gibi emlak sektöründe de önemli rol oynadığını ve buna bağlı olarak, büyüme hızının, 2013 yılında yüzde 4 civarında olacağını ifade etti.
 
KDV oranının yükselmesi satış sıkıntısı yaratacak
 
Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun; 2013 yılında olumsuz olabilecek yansımalara da değindi. Birinci el konutlarda KDV oranının, metrekare sınırına bakılmaksızın yüzde 18'e çıkarılmasının, birinci el piyasasında yaşanacak olan canlılığın önüne konan, en büyük engel olduğunu söyledi. Hakan Erilkun 100 bin TL'lik bir daire için daha önce yüzde 1 olan KDV oranının, yeni düzenlemeyle, tüketiciye 17 bin TL'lik ek maliyet yansıtıldığını hatırlatarak, düzenlemenin, en çok talep gören 1+1 ve 2+1 daireler için satış sıkıntısı yaratacağını bildirdi. Erilkun, bu yüzden, 2013'ün ilk çeyreğinde ikinci el piyasalarında hareketlilik yaşanacağını vurguladı. Hakan Erilkun, düzenlenecek, yeni kampanyalarla, KDV sorununun bertaraf edilebileceğini ve böylece birinci el konut satışlarında da canlanma olabileceğini belirtti. 2013 yılı genelinde yüzde 12 oranında büyüme olacağını ifade eden Hakan Erilkun; en çok talebin yaşanacağı bölgeler olarak, İstanbul Anadolu Yakası için Ataşehir ve Çekmeköy ile Avrupa Yakası için Bahçeşehir ve Esenyurt olacağını söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti
  • 11.01.2022 11:47

Altın Emlak, dijital dönüşümünü DDTech'e emanet etti

Altın Emlak, çağın ihtiyaçları doğrultusunda dijital dönüşümünü gerçekleştirmek ...

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!
  • 16.05.2017 13:44

Hakan Erilkun, TGM Trend Gayrimenkul'ü anlattı!

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, firmanın kurumsal yapısını ve ...

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!
  • 29.08.2016 15:33

Araplar gözünü Karadeniz'e dikti!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, İstanbul'da emlak piyasasının sürekli ha ...

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!
  • 25.08.2016 11:33

Suriyeliler şirket kurma yöntemiyle Türkiye'den ev alıyor!

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, emlaktasondakika.com'un sorularını yanıt ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!
  • 08.07.2021 16:11

Arzum Okka Grandio Duo'ya "Sehr Gut" notu!

Arzum Okka Grandio Duo, Haus & Garten testinde "çok iyi" notu aldı. ...