maritbet girişmaritbet
Gül İnşaat, Perla Vista'da alışveriş keyfini sokağa taşımış

Gül İnşaat, Perla Vista'da alışveriş keyfini sokağa taşımış

Beylikdüzü'nde 4 bine yakın konuta imza atan ve semtin gelişiminde büyük rol oynayan Gül İnşaat, Perla Vista AVM ile de bölgenin alışveriş alışkanlıklarını değiştiriyor

 

Kaynak: Bülent YOLDAŞ / Sabah

Proje Gezi-Yorum geçtiğimiz haftalardan farklı olarak bu hafta alışveriş merkezi ve rezidansı aynı çatı altında buluşturan bir projeye konuk oldu. Gelecekte İstanbul'un batı yakasının başkenti olmaya aday Beylikdüzü'nde Gül İnşaat tarafından inşa edilen ve 8 Ekim'de açılan Perla Vista AVM ile Perla Vista Residence'ı Gül İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Gül ile birlikte gezdim.

Perla Vista'ta AVM'nin girişindeki Pelit Cafe- Resteurant'da buluştuğumuz Çetin Bey, Beylikdüzü'nde 5-6 yıl öncesine kadar kooperatifler tarafından yapılan sınırlı sayıda konut bulunduğunu hatırlatarak, bugünkü Beylikdüzü'nün ise sağlıklı alt yapısıyla, sosyal alanları olan nitelikli konutlara ev sahipliği yaptığını anlattı.

Beylikdüzü'nün gelişmesinde Gül İnşaat'ın önemli bir payı bulunuyor. Bölgede 4 bin civarında konut inşa eden Gül İnşaat'ın projeleri arasında Vista Siteleri, Hilal Konakları, Alto Casa Residence, Perla Vista AVM-Residence gibi projeler yer alıyor. Çetin Bey'le Perla Vista AVM'yi gezerken alışveriş merkezinin Genel Müdürü Ayhan Cesur'da bize eşlik ediyor. Perla Vista AVM, iç mimarisi ve tasarımıyla adeta İstanbul'un tarihi semti Pera'yı anımsatıyor. Alışveriş merkezinin içi sokak şeklinde tasarlanmış. Sokak kenarlarında banklarda insanlar alışveriş yorgunluğunu atıyor.

Merkezin ortasındaki meydanda yer alan saat kulesi ve havuz da bu sokak atmosferini güçlendiriyor. Alışveriş keyfini sokağa taşıyan Perla Vista AVM'de cadde mağazaları da dikkat çekiyor. Çetin Bey, iç maimari ve dekorasyon da IPD Mimarlık'ın imzasının bulununduğunu söylüyor. Toplam 35 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip olan Perla Vista'da toplam 100 mağaza bulunuyor.

ZENGİN MAĞAZA KARMASI
5 bin metrekare ile 3M Migros ve Emporio Junior mağazasının yanı sıra Perla Vİsta'da Wall Street Dil Okulu, spor mağazası Intersport, 9 Salonlu, bin 300 koltuk kapasiteli Cinama Pink, 12 bantlı Bowling Salonu da yer alıyor. LCW, Koton, Kiğılı, YKM, Defacto, Teknosa, Flo, Polaris, Deichman, Adidas, Tifafany, Dagi, Panço mağazaları da Perla Vista'da yer alıyor.

Çocukların keyfine diyecek yok
ALIŞVERİŞ merkezinin en alt katı çocuklara ayrılmış. Mağazaların büyük çoğunluğu, bebek ve çocuk giyimi, oyuncakçı gibi mağazalardan oluşuyor. Çocukları büyüleyen ve kalbini çalan alan ise bin 800 metrekarelik alanda kurulu olan Star Park Lunapark.

Beğendim
Bir AVM için en önemli öğelerden biri otopark. Burada 50 bin metrekarelik kapalı otopark var.
Residence'ta daireler natamam teslim ediliyor. Ev sahibi dilediği gibi evini tasarlıyor.

Beğenmedim
Yolların kesişme noktasında, trafik biraz yoğun.
Beylikdüzü'yle ilgili şehre uzaklık, fazla AVM bulunması giibi olumsuz algılar var. Bu algıların düzeltilmesi için çaba gerekiyor.

Kendi daireni kendin tasarla

PERLA Vista AVM'nin iki yanında 19'ar katlı rezidans kuleleri yükseliyor. Perla Vista Residence'ta 73 ile 120 metrekare arasında toplam 293 daire yer alıyor. Çetin Bey'le residence kulesindeki daireleri geziyoruz. Residence'ta daireler tüm tesisat altyapısı hazır halde ev sahibine teslim ediliyor. Ev sahibi dairesini istediği şekilde tasarlayıp, oda büyüklüklerine karar veriyor. Gezdiğim örnek dairede geniş bir salon, tek bir duvarla ayrılmış açık mutfak yer alıyor. Ayrıca küçük bir yatak odası tasarlanmış ve lavobo ile banyoya hem holden hem de yatak odasından giriş verilmiş. Daire fiyatlarının 150 bin TL ile 300 bin TL arasında değiştiği Perla Vista Residence'de yüzme havuzu, fitness center ve spor alanları da yer alıyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz