maritbet girişmaritbet
Geleceğin binaları İstanbul'da konuşulacak!

Geleceğin binaları İstanbul'da konuşulacak!

Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi, Akıllı Metropoller temasıyla 13-15 Ekim tarihleri arasında İstanbul'a geliyor.

Bugüne kadar dünyanın farklı yerlerinde 50'den fazla ülkede düzenlenen Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi, Türkiye'de ilk defa 13-15 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinden (Türkiye İMSAD) yapılan açıklamaya göre, derneğin organizasyonuyla Swissotel The Bosphorus İstanbul'da düzenlenecek SBE16 İSTANBUL Konferansının ana teması "Akıllı Metropoller-Sürdürülebilir ve Akıllı Binalar ile Akıllı Şehirler için Entegre Çözümler" olacak.

Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, yöntemler ve tekniklerin gündeme taşınarak çözüm arayışlarının yapılacağı ve Türkiye'nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonunun konuşulacağı konferansta 100'den fazla bildiri sunulacak.

Yapı malzemesi üreticilerini, bilim insanlarını, uygulayıcıları, mimarları, mühendisleri, müteahhitleri, akademisyenleri, sanayicileri, devlet kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmeyi hedefleyen konferansta, Singapur, Japonya, İsveç, Norveç, İngiltere, Belçika ve Kanada başta olmak üzere pek çok ülkeden 22 önemli konuşmacı yer alacak.

Sürdürülebilir bir gelecek için Ar-Ge ve inovasyonun önemine vurgu yapılacak konferansta, sanayi-üniversite iş birliğinin en güzel örnekleri kamuoyu ile paylaşılacak.

Panel oturumları, bildiri sunumları, yuvarlak masa toplantıları ve çeşitli etkinliklerden oluşacak konferansın destekçileri arasında Ekonomi Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yanı sıra İTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği, Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği, Türkiye Serbest Mimarlar Derneği, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği, Türkiye Müteahhitler Birliği ve İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği gibi kurumlar da bulunuyor. 

"Pek çok ülkeden konuşmacı ve dinleyici katılacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, dernek olarak, her platformda sürdürülebilirliğe verdikleri önemi vurguladıklarını belirterek, çalışmalarıyla söylemlerini desteklediklerini bildirdi.

Bu konuda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi veren Hinginar, "Bu konferansta da Türkiye'nin iklim değişikliği kapsamındaki ulusal vizyonu masaya yatırılacak, yarının yapıları ve şehirleri konuşulacak. Sürdürülebilir bir gelecek için fikirler, çözümler, yöntemler ve teknikler tartışılacak ve sonuçlar paylaşılacak." ifadelerini kullandı.

Hinginar, son dönemde Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ve terör gibi üzücü olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelmekten çekinen 400'den fazla kurum, kuruluş ve kişilere Türkiye'deki normalleşme süreci hakkında bilgi veren bir mektup gönderdiklerini kaydederek, "Bu sayede konferansa pek çok ülkeden konuşmacı ve dinleyicinin katılımını sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Geleceğin binaları İstanbul'da konuşulacak!
  • 04.10.2016 12:08

Geleceğin binaları İstanbul'da konuşulacak!

Sürdürülebilir Yapılı Çevre Konferanslar Serisi, Akıllı Metropoller temasıyla 13 ...