maritbet girişmaritbet
Geleceğin akıllı şehirleri İstanbul'da buluşacak!

Geleceğin akıllı şehirleri İstanbul'da buluşacak!

15-18 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek World Cities Expo, Barcelona'da tanıtıldı.

100'ü aşkın küresel ve yerel firmanın yer alacağı etkinliğe, 10 bini aşkın profesyonel ziyaretçi bekleniyor. 

Yakın geleceğin kent modeline yön verecek 'Akıllı Şehirler' tüm boyutlarıyla İstanbul'da gözler önüne serilecek. 15-18 Mayıs'ta İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak World Cities Expo'da 100'ü aşkın küresel ve yerel firma yer alacak, 10'a yakın pavilyon kurulacak. 3 bini aşkın iş adamının yer alacağı World Cities Expo İstanbul'un 10 bini aşkın profesyonel tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, İspanya'nın Barcelona kentinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresinde (MWC 2017), 15-18 Mayıs'ta İstanbul'un ev sahipliğinde yapılacak World Cities Expo'yu tanıttı. Lansmanda Barselona Başkonsolosu Güçlü Kalafat ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı da yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde İkincisi Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek etkinliğin tanıtımında konuşan Baraçlı, İstanbul'a daha fazla akıllı şehir uygulamaları kazandırma çalışmalarını genç ve çalışkan bir ekiple yürüttüklerini belirtti. Yaptıkları uygulamalarla İstanbulluların hayatlarını kolaylaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Baraçlı, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 Türkiye vizyonunda ortaya koyduğu teknolojik atılımla ve yerleşme boyutu çerçevesinde bizler de yerel yönetimler olarak akıllı teknolojileri hangi boyutta uygulayabileceğimizin ve bunlarla vatandaşımızın hayatlarım nasıl kolaylaştırabileceğimizin peşindeyiz" diye konuştu. 

Slogan; 'Big Smart İstanbul' 

Baraçlı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu zamanda akıllı teknolojilerin uygulanmaya başlandığım anımsatarak, "Akıllı şehir uygulamalarını hem toplu ulaşımda hem trafik sinyalizasyon sistemlerinde hem de çevre teknolojilerinde kullanıyorduk. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da çizdiği vizyonla belediye çalışanları olarak Big Smart İstanbul sloganıyla Akıllı Şehir Projesi'nin önemli sacayaklarından birini 15-18 Mayıs arasında İstanbul'da World Cities Expo adıyla yapma kararı aldık" bilgisini verdi. Baraçlı, tanıtım toplantısının Barcelona'da yapılması sebebine ilişkin de "Birincisi kültürü, mimarisi ve çağdaş kent çözümleriyle bir dünya kenti olan Barcelona'nın İstanbul'un kardeş şehri olması. İkincisi ise iki dünya kenti arasında gerçekleşen bu bağ ile geleceğin akıllı şehirlerine vurgu yaparak, tüm dünya kentlerine önemli bir çağrıda bulunmaktır" görüşünü paylaştı. 

22 trilyon $ tasarruf edilecek 

Nüfus hareketlerinin tüm dünyada büyük oranlarla ve hızlı şekilde değiştiğini vurgulayan Baraçlı, kentlerin de her geçen gün göç aldığını, 2030'da büyük hareketler sonucu dünya nüfusunun yüzde 60'ının şehirlerde yaşamaya başlayacağını, mega şehirlerin sayısının artmasının öngörüldüğünü ifade etti. Baraçlı, mega şehirlerdeki insan, araç, bina ve altyapı gibi kenti oluşturan bileşenlerin de hızla büyüdüğünü, çoğaldığını ve karmaşıklaştığını belirterek, şunları kaydetti: "Yaşanan bu gelişmelerin ortaya çıkardığı akıllı şehirler konsepti, kurumsal örgütlenmeden yapılanmaya, ulaşımdan enerjiye, güvenlikten sosyal hizmetlere ve çevreciliğe kadar çok geniş bir alanı kapsıyor. Bugünkü verilere göre dünya şehirlerinin akıllı şehirler olma yolunda 2021 yılına kadar 1.5 trilyon dolar kaynak ayırması bekleniyor. Ayrıca, akıllı şehirlerde toplu taşıma sistemleri, enerji tasarrufu sağlayan binalar gibi uygulamalarla 2050 yılma kadar tüm dünyada 22 trilyon dolar düzeyinde bir tasarruf sağlanması bekleniyor. Bu uygulamaların tarafları olarak hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Bu sorumlulukların başında ülkeler ve şehirler arasında bilgi ve tecrübenin paylaşılması ve kent insanları arasında farkındalık oluşturulması geliyor. Dünyamızın geleceği ve elde edilecek tasarrufun büyüklüğü düşünüldüğünde akıllı şehir uygulamalarının yaygınlaştırılması daha da önem kazanıyor." 

Toplantıda verilen bilgiye göre, World Cities Expo İstanbul'da, yakın geleceğin kent modeline yön verecek 'Akıllı Şehirler' tüm boyutlarıyla gözler önüne serilecek. Etkinlikte girişimcilik ve ekonomik gelişim, yenilikçilik ve teknoloji, büyük veri ve kent yönetimi, enerji, ulaşım ve akıllı toplum konulan akıllı kentler çerçevesinde mercek altına alınacak. Organizasyonda 100'ü aşkın global ve yerel firma yer alacak, 10'a yakın pavilyon kurulacak. 3 bini aşkın iş adamı ve 300'den fazla küresel ve yerel basın mensubunun yer alacağı World Cities Expo İstanbul'un 10 bini aşkın profesyonel tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Barselonalı mimarlar bu ofislerde çalışıyorlar!
  • 26.02.2018 16:48

Barselonalı mimarlar bu ofislerde çalışıyorlar!

Barselona ile ilgili geniş çalışmaları bulunan fotoğrafçı Marc Goodwin, şehirdek ...

Nef, Barselona ile olan sponsorluk anlaşmasını açıklıyor!
  • 26.04.2017 15:17

Nef, Barselona ile olan sponsorluk anlaşmasını açıklıyor!

Geçtiğimiz yıl Galatasaray’ın ana sponsoru olan Nef, şimdi de Avrupa’nın en önde ...

Geleceğin akıllı şehirleri İstanbul'da buluşacak!
  • 03.03.2017 08:15

Geleceğin akıllı şehirleri İstanbul'da buluşacak!

15-18 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek World Cities Expo, Barcelona'da tanıtıld ...

İstanbul’da ilk çeyrekte fiyatlar Barselona'dan hızlı arttı
  • 22.07.2016 15:36

İstanbul’da ilk çeyrekte fiyatlar Barselona'dan hızlı arttı

Geçtiğimiz günlerde konut satışları ile ilgili iki ayrı önemli rapor açıklandı. ...

İspanyolları konut kredileri yaktı!
  • 30.06.2015 10:33

İspanyolları konut kredileri yaktı!

Ekonomik krizden en çok etkilenen ülke olan İspanya'da, konut kredilerini ödeyem ...