maritbet girişmaritbet
GazetePARC Diyalog Uğur Dumankaya'yı Konuk Etti

GazetePARC Diyalog Uğur Dumankaya'yı Konuk Etti

Türkiye'nin Gayrimenkul Yayını GazetePARC.com bünyesinde gerçekleşen GazetePARC Diyalog etkinlik serisinin üçüncüsü 21 Aralık'ta yapıldı.

Türkiye'nin Gayrimenkul Yayını GazetePARC.com bünyesinde gerçekleşen GazetePARC Diyalog etkinlik serisinin üçüncüsü 21 Aralık'ta yapıldı. GazetePARC Diyalog, gayrimenkul sektöründe her biri kendi alanında öncü isimleri ile sektörün takipçilerinin dünyanın neresinde olursa olsun bir araya gelebileceği bir platform olma özelliği taşıyor.

İnternet üzerinde gerçekleşen GazetePARC Diyalog etkinliğine katılan sektörün takipçileri, Twitter'dan sektörün öncü isimlerine merak ettikleri soruları yönelterek bunlara yanıt alma fırsatı yakalıyorlar. Yaratılan bu sanal ortam, özgür bir tartışma alanı yaratırken sektör için de güçlü bir beyin fırtınasına imkan sağlıyor. GazetePARC Diyalog'a katılımcı olmak için twitter.com/gazeteparc adresinden soru sormak gerekiyor.

Belirli periyotlar halinde Salı günleri 17:00 - 19:00 saatleri arasında gerçekleşen GazetePARC Diyalog etkinliklerinin 21 Aralık'taki konuğu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya oldu.

İşveren mimar ilişkilerinden, alt yapı sorunlarına kadar pek çok farklı alanda sorular sorulan GazetePARC Diyalog etkinliğinde Dumankaya, Dumankaya İnşaat'ın gayrimenkul kuruluşları arasında mimarlarla çalışmaya özen gösteren nadir şirketlerden biri olduğunu vurgulayarak "Kente Kimlik Katan Yaşam Alanları Kazandırma misyonu ile yolumuza devam ediyoruz. Bu misyon bize büyük sorumluluklar yüklüyor. Değişimi ve gelişimi doğru yönetebilmek için farklı bakış açılarına ihtiyaç var. Biz Dumankaya olarak bu gereksinimden hareketle her işin profesyoneli ile çalışılmasını benimsiyoruz ve mimari çözüm ortaklarımızın çalışmaları projelerimize artı değer katıyor," dedi. Dumankaya İnşaat'ın marka değerleri arasında yenilikçiliğin ön sıralarda yer alıdığının altını çizen Dumankaya, "Kurum kültürümüzün bir gereği olarak teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz. Hem kendi işlerimizi hem de müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri kolaylaştıracak ve fayda sağlayacak uygulamaları hayata geçirmeye asgaride özen gösteriyoruz," dedi.

Mimar-işveren ilişkisi nasıl olmalı sorusuna "Öncelikle empatik yaklaşım her iki taraf için de en geçerli konu. Mimar ile geliştirici firmanın bu anlamda birbirini anlaması kilit rol oynuyor. Neticede işin mimari boyutunun yanı sıra ortaya çıkarılacak eserin ticari boyutu da çok önemli. Proje geliştiriciliğe hem mimari hem de geliştirici olarak bakılmasını sağlayacak yaklaşımlar o projenin başarısını oluşturur. Bu yüzden mimarların işin geliştiricilik kısmını düşünerek hareket etmeleri, geliştiricilerin de işin mimari boyutunu daha fazla önemsediği ortak bir paydada buluşmak en doğrusu olacaktır," şeklinde yanıt verdi.

İstanbul'daki altyapı problemlerinin çözümünün ne olabileceğiyle ilgili bir soruya "Bunun tek çıkışı kentsel dönüşümün bir an önce hayata geçirilmesinden geçiyor. Altyapı çok büyük bir sorun ancak altyapıya gelene kadar İstanbul'un bir de deprem gerçeği var. Bu sebeple çok geç kalınmadan uygulamaya alınacak kentsel dönüşüm programı ile başta can güvenliğimize ve ticari yaşantıya yönelik riskleri azaltmış oluruz. Kentsel dönüşüme yönelik henüz çok net adımlar atılmış değil. Belediye, mimarlar odası ve özel sektör gibi konunun muhatabı birçok tarafı aynı platformda ortak karar almaya yönlendirecek yeni yapılanmalara ihtiyaç var. Mesela bir Kentsel Dönüşüm Ajansı kurulabilir ve tüm tararafların ortaklaşa aldığı kararlarla dönüşüm hız kazanabilir. Bununla birlikte hem alt yapı konuları hem de şehrin görselliği gibi diğer önemli konular da kentsel dönüşüm ile bir çözüme kavuşturulmuş olur." dedi.

"18 Aralık Cumartesi günü hayatını kaybeden mimar Tatsuya Yamamoto için bir kaç kelime söylemek ister misiniz?" sorusunu ise "Tatsuya Yamamoto ülkemiz için çok önemli bir değerdi. Bizim de önemli birçok projemizde kendisinin imzası var. Ama iş ilişkilerinin haricinde herşeyden öte çok önemli bir dosttu bizler için, onun aramızdan ayrılması bizleri çok üzdü. Tüm ailesine, dostlarına ve çalışma arkadaşlarına buradan tekrar başsağlığı diliyorum," diyerek yanıtladı.

GazetePARC Diyalog'a önümüzdeki günlerde konuk olacak sektörün diğer öncü isimleri ve katılım tarihleri ise şöyle sıralanıyor:

 

11 Ocak 2011 Salı GYODER Başkanı Turgay Tanes

01 Şubat 2011 Salı Krea Grup İcra Kurulu Başkanı Hakan Kodal

22 Şubat 2011 Salı ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur

15 Mart 2011 Salı Galata AŞ Yönetici Ortağı Sarp Tiryakioğlu

05 Nisan 2011 Salı Aareal Bank Genel Müdürü Şenay Azak Matt

 

Uğur Dumankaya Hakkında

Uğur Dumankaya 1970 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden 1994 yılında mezun olan Dumankaya, İstanbul Üniversitesi İşletme Enstitüsü'nde MBA programını tamamladı. Uğur Dumankaya 1994 yılından beri Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu üyesidir.

  • Etiketler:

Yorum Yaz