maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!

Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, MIPIM'deki gayrimenkul teknoloji girişimini kaleme aldı.

1990 yılından beri Fransa'nın Cannes kentinde her yıl düzenlenen MIPIM Fuarı bu yıl 14 - 17 Mart tarihleri arasında 24.200 katılımcı ve 3.100'e yakın şirketin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Toplam 4 gün süren gayrimenkul fuarının 2. günü gayrimenkul teknoloji girişimlerine ayrılarak özel temalı paneller ve girişim yarışması düzenlendi. 

MIPIM ilk kez 2016 yılında “Uluslararası Gayrimenkul Girişimleri Yarışmasını” başlatarak, kentsel sorunları ele alan dünyanın en önemli ve inovatif girişimlerine ulaşmayı hedeflemişti. Bu sene ise New York merkezli dünyanın ilk ve tek kuluçka ve hızlandırma merkezi Metaprop NYC partnerliğiyle “Gayrimenkul Teknoloji Girişimi Yarışması” düzenlenerek, teknoloji alanına odaklanıldı.

Cannes'da ilk kez düzenlenen ve gayrimenkul sektörünün birçok kalemine bina, kentler ve işlem kategorileri altında değinen bu yarışmanın; gayrimenkul teknoloji girişimlerinin merkezleri olarak kabul edilen New York, Londra ve Hong Kong'da da düzenlenmesi planlanıyor.

Yarışmada ilk kategori olarak belirlenen bina kategorisi; tesis yönetimi, hizmetler, tasarım, mimari, kullanım, enerji verimliliği ve bina malzemeleri ile ilgili girişimleri kapsarken, ikinci kategori olarak belirlenen kentler kategorisi; ulaşım, enerji, inşaat, şehir planlama ve mimari gibi kentlerin önemli sorunlarını ele alıyor. Son kategori olan işlem kategorisi ise kitle fonlama, yatırım yönetimi ve gayrimenkul pazar yerleri ile ilgili girişimleri kapsıyor. Ödül için belirlenen kriterlerde ise gerçek bir ihtiyacın ele alınması, teknik inovasyonun kalitesi & ölçeklendirilebilmesi ve son olarak küresel anlamda karlı olma kabiliyeti dikkate alınıyor.

Bina kategorisinde ödül alan girişim mekanik bina ekipman takibi, bakım, yönetim ve tedarik platformu Ravti, kent kategorisinde ise imar durumunu görselleştiren uygulaması ile Envelope oldu. Bu iki girişim de New York finalisti olarak MIPIM 2017'de kendilerini tanıtma imkanı buldular. İşlem kategorisinde ise Londra finalisti olan kısa dönemli perakende alanı arama platformu Storefront ödül aldı.

Gayrimenkul teknolojisi girişimleri konusunda güçlü bir partneri yanına alan MIPIM, Avrupa'nın önde gelen bankalarından BNP Paribas'ı da bu yarışmaya sponsor alarak jürisini önemli isimlerden oluşturdu. 
Oldukça yoğun ilgi gören bu yarışma önemli bir gelişmenin de göstergesi niteliğinde. Birkaç yıldır çok konuşulan gayrimenkul teknoloji girişimleri hızla gelişmeye devam ederken sayıları da gün geçtikçe artıyor. Böylelikle hem geleneksel gayrimenkul sektörü hem de gayrimenkul teknoloji girişimcileri daha sık bir araya gelmeye başlıyor. 

Bu etkinlikler gayrimenkul teknoloji girişimlerinin artık hayal olmaktan çıkıp geleneksel gayrimenkul sektöründe hızlıca yerini almaya başladığını ve çok yakın zamanda köklü değişimlere yol açacağını da gösteriyor.
Bu bağlamda ister istemez Mapic fuarı akla geliyor. 

Cannes'te her yıl düzenlenen Mapic fuarı gayrimenkulün perakende sektörüne yönelik fuarı olarak, Mipim fuarından doğmuştu ve halen 8.000'den fazla katılımcı ile 1995 yılından beri başarıyla devam ediyor. Darısı gayrimenkul teknolojisinin başına...

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Gayrimenkul teknolojisi girişimleri 3 milyar doları aşacak'
  • 20.09.2017 11:17

'Gayrimenkul teknolojisi girişimleri 3 milyar doları aşacak'

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, 2017 yılında izlenmesi gereken ...

Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!
  • 05.04.2017 12:17

Gayrimenkul teknoloji girişimi MIPIM'de rüzgar gibi esti!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden, MIPIM'deki gayrimenkul teknolo ...

Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!
  • 18.10.2016 13:09

Expo Real 2016'dan geriye kalan izlenimler!

Cushman & Wakefield'in yönetici ortağı Tuğra Gönden, Almanya'nın Münih kentinde ...

Kentsel dönüşüm 2. el konut fiyatlarını uçurdu
  • 27.06.2016 14:46

Kentsel dönüşüm 2. el konut fiyatlarını uçurdu

Son yıllarda konut sektöründe dile getirilmeye başlanan ‘fiyat balonu oluştu mu’ ...