maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul satışları yüzde 20 arttı!

Gayrimenkul satışları yüzde 20 arttı!

Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, gayrimenkul satışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve dünya ekonomisinin en önemli lokomotiflerinden inşaat sektörü, son 10 yılda ülkemize büyük kazanımlar sağladı. Özellikle istihdam ve ekonomik canlanmaya önemli etkileri olan inşaat, sürdürülebilir büyüme için önemli bir sektör. 2013 yılında sektörde artan kamu yatırımlarının da etkisiyle 7,1 oranında büyüme yaşandı.  2014 yılının ise yüzde 5'in üzerinde bir büyüme ile kapanması öngörülüyor. Projelerin lokasyonu ve prim potansiyeline göre değişkenlik göstermekle birlikte 2014'te gayrimenkul satışları ortalama olarak en az yüzde 20 artış gösterdi.

Nitelikli projeler önem kazanmaya devam edecek

Dinamik yapısıyla fırsatları içinde barındıran inşaat sektörünün 2014 yılındaki durumunu değerlendiren Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, “Her yıl ekonominin üzerinde büyüme gerçekleştirerek ekonomimizin gücüne güç katan inşaat sektöründeki trendler değişti. Artık yalnızca belirli standartlara sahip bir bina inşa etmek değil, çevreyle dost, sosyal yaşama ve toplumsal yapıya uygun projeler hayata geçirmek önemli. Sektörde artık tüm ihtiyaçlara cevap verebilen projeler üretiliyor. Nitelikli projelerin oluşması bakımından 2014 önemli bir yıldı. Hem kaliteli konut yapımı hem de konut satışı açısından iyi sonuçlar aldık. 2015 yılında nitelikli yapılar daha da artacak.” şeklinde konuştu.

2020 yılına kadar 250 bin ile 300 bin konut yenilenecek

Kentsel dönüşümün sürdürülebilir şehirler açısından önemine dikkat çeken Cafer Kara, “Dönüşümle birlikte ilk beş yıl içerisinde yıllık ortalama 250 bin ile 300 bin konutun yenilenmesi bekleniyor. Kentsel dönüşüm ışığında yaşanan yenilenme girişimleri, inşaat sektöründeki canlılığı ve bölgelerin yatırım değerlerini artırdı. Gayrimenkul sektörünün 2015'te de yükseliş trendine devam ederek Türkiye'nin gücünü artıracağını bekliyoruz. Bu hem konut üreticileri hem de ülke ekonomimiz açısından büyük bir fırsat.” açıklamasında bulundu.

Yeni projelere odaklandık

İnşaat sektörü açısından oldukça haraketli geçen 2014 yılının Çukurova Kent Yapı için de verimli geçtiğini belirten Çukurova Kent Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, “İstanbul Kartal'da 36 katlı bir rezidans projesi olarak Çukurova Tower'ı hayata geçirdik ve Ağustos ayının sonunda sahiplerine teslim etmeye başladık. Merkezi lokasyonu, doğaya saygılı konsepti, deniz ve adalar manzarası ile öne çıkan Çukurova Tower'da, şehir yaşantısının ihtiyaçlarına cevap verecek 1+1, 2+1 ve 3+1 özelliklerinde, dokuz farklı tipte 253 konut bulunuyor. 

2014 yılında çalışmalarına başladığımız kentsel dönüşüm projelerine 2015 yılında ağırlık vermek istiyoruz. Bağdat Caddesi gibi bölgelerde renovasyon projelerinde yer alma planımız var. Bu kapsamda Bağdat Caddesi'nde Çukurova Kent Yapı Proje Atölyesi'ni kurduk. Deneyimli kadromuzla, zemin etüdünden projelendirmeye, malzeme kalitesinden yapım faaliyetine kadar mühendislik çalışmaları yapıyoruz. Maliyetten önce dayanıklılığa ve kaliteye odaklanıyoruz. Projelerimizi sürdürülebilirlik, Ar-Ge ve inovasyon çerçevesinde ele alıyoruz.” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul satışlarını mercek altına aldı!
  • 27.05.2022 13:29

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul satışlarını mercek altına aldı!

Gelir İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda 81 ilde vergi dairesi başkanları da em ...

Cafer Kara, Çukurova Tower’ı Hüseyin Belibağlı’ya anlattı!
  • 06.09.2012 14:15

Cafer Kara, Çukurova Tower’ı Hüseyin Belibağlı’ya anlattı!

Çukurova Gayrimenkul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kara, Çukurova Tower’ı em ...

Siemens 10 kg kapasiteli çamaşır makinelerinde tasarruf zamanı!
  • 25.11.2020 11:00

Siemens 10 kg kapasiteli çamaşır makinelerinde tasarruf zamanı!

Siemens'in 10 kilogram kapasiteli iQ300 ve iQ500 modelli çamaşır makinelerinde t ...

Gayrimenkul vergilendirmesine yeni model
  • 28.10.2020 10:48

Gayrimenkul vergilendirmesine yeni model

Gayrimenkullerin vergilendirilmesinde esas alınan alım satım değerinin belirlenm ...

Panora AVYM, Ankara'nın en iyisi oldu!
  • 08.09.2020 07:00

Panora AVYM, Ankara'nın en iyisi oldu!

Ankara'daki Panora AVYM, kamu kurumları tarafından yapılan denetlemelerden başar ...

Gayrimenkul satışlarında ibre yükselişi gösteriyor
  • 05.05.2017 10:37

Gayrimenkul satışlarında ibre yükselişi gösteriyor

Gayrimenkul sektörünün yükselişi sürüyor. Konut satışlarında 2016 Mart ayına gör ...