maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul Profesyonelleri faizi tartıştı

Gayrimenkul Profesyonelleri faizi tartıştı

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları son zamanlarda yüksek seyreden faiz oranlarının piyasaya olumsuz etki yaptığını belirterek, faiz oranlarının düşmesiyle piyasanın canlanacağının mesajını verdiler

Gayrimenkul sektörünün önde gelen firmaları son zamanlarda yüksek seyreden faiz oranlarının piyasaya olumsuz etki yaptığını belirterek, faiz oranlarının düşmesiyle piyasanın canlanacağının mesajını verdiler

Gayrimenkul sektörünün önde gelen internet sitelerinden biri olan emlaktasondakika.com'un düzenlediği ‘Gayrimenkul Profesyonelleri Zirvesi'nde bir araya gelen sektör temsilcileri faiz oranlarından yakındı. 50 firmadan yönetim kurulu üyeleri, satış ve pazarlama müdürleri ve kurumsal iletişimcilerinden oluşan yaklaşık 80 kişinin katıldığı toplantıda gayrimenkul sektörünün sorunları, alternatif çözüm önerileri ve geleceğe dönük planlar paylaşıldı.

Birçok önemli konuya dikkat çeken ve çeşitli çözüm önerilerinde bulunan temsilciler sektörün geleceği açısından faydalı olacak konular üzerinde fikir alışverişinde de bulundular. Firmaların şikayetçi oldukları genel sorun ise konut kredilerindeki faiz oranlarının yüksek seviyeleri oldu.  

Soner Keleş   Dumankaya Satış Müdürü

Yüzde 1'lerdekİ faİzler çok yüksek

Sektörün gelişiminin önünde banka faiz oranlarının durduğunu dile getiren Soner Keleş, “Bizler artık kendi finansman modellerimizden uzaklaşmalıyız. Tüketiciye banka kredisini de sunabilmeliyiz. Bu yıl tüketiciye banka kredisini öneriyoruz ancak yüzde 1'lerdeki faizler çok yüksek bu nedenle en yakın zamanda düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Ahmet Sarıcalı   Şua İnşaat Satış ve Paz. Koor.

Faİzler düşünce zam yapılmasın

Firmaların zam politikalarına dikkat çeken Ahmet Sarıcalı, talebin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde banka kredi faizlerinin arttırılmasının yanlış olduğunu da vurgulayarak, “Tüm firmalar için bir ricada bulunmak istiyorum. Kredi faizlerinde düşüş yapıldığı takdirde bu kadar kısa zamanda zamlar yaparak tüketici zor durumda bırakılmasın” dedi.

M. Erhan Değerli  Bizim Evler Satış ve Paz. Koor.

Yüksek faİzler müşteriyi zorladı

Mehmet Erhan Değerli, bankaların faiz oranlarını yüzde1'in üzerinde  tutmasının müşteriyi olumsuz etkilediğini belirterek, “Ayrıca konut sahibi olurken yüzde   25 peşinat miktarında diretilmemeli. Yüzde 15'e düşürülebilir.

Bu sayede de konut satışlarını artırabiliriz” dedi.

Varol Tezmen Avrupa Konutları Satış ve Paz. Koor.

Konut kredİlerİ desteklenmeli

Konut kredilerinin diğer kredi türlerinden ayırt edilmesi gerektiğini ifade eden Varol Tezmen,  “Konut kredisi alanlardan geri ödeme yapmayanların oranı yüzde 1'in altında kalıyor. Konut kredilerini diğer kredilerden ayırıp çok daha düşük faiz oranları belirlemek gerekir. Devletin, konut kredilerini diğer kredilerden ayırıp desteklemesi lazım. diye konuştu.

Alpay Çepni   Aydınlı Yapı Genel Md. Yard.

Faİzlerden dolayı konut almıyorlar

Vatandaşın faizlerden   dolayı konut almaktan vazgeçtiğinin altını çizen Alpay Çepni, “Faizler yüzde 0,75'e çekilsin. Ancak faiz oranları düşerse bizler fiyatları arttırmayalım.

Makul fiyatlarla satış yapalım. Herkesin alabileceği şartlarla konut satalım. Kâr yapmanın da bir sınırı var” diye konuştu.

Ümİt Türüdü Şen Emaar Türkiye Genel Md. Yard.

Yeni akademİ kurulabilir

Türkiye'de gayrimenkulün hızla geliştiğini ve pazarın çok açık olduğunu belirten Ümit Türüdü Şen ise, yeni projelerin büyük ilgi gördüğünü ve birçok yeni projenin yolda olduğuna işaret ederek, “Satış temsilcileri çok önemli. Profesyonel satış temsilcileri yetiştirmek için bir akademi kurulabilir” önerisini  dile getirdi.

Milliyet
Yavuz Karaman

Yorum Yaz