maritbet girişmaritbet
Gayrimenkul, en güvenilir araç olmaya devam ediyor!

Gayrimenkul, en güvenilir araç olmaya devam ediyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, Kasım ayı sonuçlarına göre gayrimenkulün en güvenilir yatırım aracı olmaya devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ekonomik büyümesine ve istihdamına olumlu katkıda bulunan gayrimenkul sektörü, yatırımcının en güvenilir yatırım aracı olmaya devam ediyor. ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, gayrimenkul sektörünün referans bilgi kaynağı REIDIN'in “Konut Fiyat Endeksleri: 2014 Kasım Ayı Sonuçları” endeksi verilerini değerlendirdi.

Gayrimenkul kazandırıyor

REIDIN'in Kasım 2014 verilerinden de görüldüğü üzere gayrimenkulün her dönemde en güvenilir yatırım aracı olduğuna dikkat çeken ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Yatırım araçları içinde konut fiyatlarının açık ara önde gitmekte olduğunu görüyoruz. REIDIN'in verilerine göre konut satış fiyatları endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.15, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17.10 oranında artış gösterdi. Doların getirisi 10.42 olurken Euro'nun getirisi 2.06, külçe altının ise 1.84 oldu. İkinci el ve yeni konutlara yönelik yapılan çalışmada, bir önceki ay gayrimenkul yerine Dolar, Euro ya da altına yatırım yapan yatırımcıların aylık performanslarının eksi değerlerde olduğu görülüyor. Bu da, gayrimenkule yatırım yapan ve güvenen bir kişinin, diğer yatırım araçlarına göre daha fazla kazandığını gösteriyor.” dedi.

İkinci el satın alımlar önem kazanıyor

İçinde bulunduğumuz ortamın ikinci el konut lehine gelişmekte olduğunu ileten Baygan, satın alma kararını ikinci elden yana kullanacaklar için gayrimenkul danışmanlığının bu noktada büyük önem kazandığını iletti.

Baygan, “Gayrimenkul sektörüne duyulan güven doğrultusunda nitelikli ve yetişmiş gayrimenkul danışmanlığına fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Hangi bölgelerin değerinde artış yaşanacağı ve o bölgelerin gelecek dönem projeksiyonu ile ilgili uzman görüşüne başvurarak hareket etmek  gerekiyor. ERA Türkiye olarak sektörün verilerini  dikkatle takip ediyor ve yorumluyoruz.  Bu bilgi ve donanımı ofislerimizin ve yatırımcıların gayrimenkul seçimi gibi önemli bir konuda uzmanlaşmasına ve kaliteli hizmet vermesine aktaracak şekilde değerlendirmeye devam edeceğiz.” diye belirtti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye için kazanç vakti!
  • 28.08.2018 18:00

Türkiye için kazanç vakti!

Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimleri Türkiye İçin Kazanç Vakti kampanyasın ...

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor
  • 03.06.2016 16:14

Mustafa Baygan: Kartal çok gelişiyor

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ‘Kartal'a Yatırım Geleceğe Yatırım' tem ...

Konut satışları 2016'da artacak!
  • 20.01.2016 15:32

Konut satışları 2016'da artacak!

ERA Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, Türk halkı ve Ortadoğulu ülke vat ...

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'
  • 02.03.2015 15:09

Mustafa Baygan 'İstanbul, dönüşümde bir numara'

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, kentsel dönüşümde başta Fikirtepe olmak ...

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!
  • 16.02.2015 10:27

Mustafa Baygan, ikinci el konut sektörünü anlatıyor!

ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, ikinci el konut satışlarının, sıfırdan ...

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'
  • 12.09.2014 15:34

Mustafa Baygan 'Yabancı ağırlık bir fuar oluyor'

Era Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, CNR Emlak Fuarı 2014'te mikrofonumuza f ...