maritbet girişmaritbet
Galatasaray, Florya ve Riva'dan 1,5 milyar lira bekliyor

Galatasaray, Florya ve Riva'dan 1,5 milyar lira bekliyor

Galatasaray, Emlak Konut GYO ile yaptığı anlaşma doğrultusunda Florya ve Riva arsalarından 1,5 milyar TL gelir bekliyor.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi konusunda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptıkları anlaşmadan orta vadede yaklaşık 1,5 milyar lira gelir elde edeceklerini söyledi.

Sarı-kırmızılı kulübün, Gayrettepe Dedeman Otel'de İrfan Aktar yönetiminde gerçekleştirilen ocak ayı divan kurulu toplantısına, başkan Dursun Özbek ile bazı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

dursun özbek

Toplantıda konuşan Özbek, Riva ve Florya arazilerinin değerlendirilmesi konusunda Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptıkları anlaşmayla ilgili bilgi kirliliği olduğunu dile getirerek, "Bu proje bir arsa satışı değildir. Emlak Konut, bizim arsalarımızın geliştirilmesi için projeler yapacak. Bizim Emlak Konut ile yaptığımız anlaşma bu projelerin tamama ermesiyle beraber ortaya çıkacak hasılatın karlılığının bölüşülmesine yöneliktir. Bu karlılığın yüzde 80'i Galatasaray'ın, yüzde 20'si Emlak Konut'a aittir." dedi.

Arazilerin değerlendirilmesi konusunda genel kuruldan yetki aldıklarını vurgulayan Özbek, şöyle devam etti:

"Hiç kimse bunu yanlış yorumlayarak, Galatasaray'ı ve yönetimi yıpratma çabası içinde olmasın. Zor günlerden geçtiğimiz malum. Florya ve Riva arsaları bizim son kurşunumuz. Bu son kurşunu atarken, girdiğim taahhüdün farkındayım. Bu anlaşmanın orta vadede Galatasaray'a getireceği para yaklaşık 1,5 milyar lira civarındadır. Zaman içinde değer artışlarına bağlı olarak bu miktar artabilir. Onun için yapılan yorumları esefle kınıyorum. Ayrıca bu konuya destek veren Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve Sayın Maliye Bakanına ve Emlak Konut yönetimi ile çalışanlarına teşekkürü borç biliyorum. "

Özbek, basında arsaların 508 milyon liraya satıldığına yönelik haberlerin olduğunu anlatarak, "Bu 508 milyon lira arsalarımızın ekspertiz değeridir. Bizim arsalarımızın Emlak Konut'a satış bedeli değildir. Buraların geliştirilmesiyle beraber orta vadede 1,5 milyar liraya yakın para alacağız." ifadelerini kullandı.

Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkı

Dursun Özbek, Türk Telekom Arena'nın üst kullanım hakkıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakınlığından gerekli evrakları aldıklarını dile getirerek, "Bununla ilgili işlemleri yapmak için Sarıyer Tapu Müdürlüğüne gittik. Tapu müdürü, Başbakanlık olurunun da gerektiğini söyledi. Bu konuda hazırladığımız yazı bugün itibarıyla Başbakanlığa ulaştı. Yazının bir iki gün içinde tekrar İstanbul'a gelmesi suretiyle Galatasaray, 6 yıldır beklediği üst kullanım hakkını almış olacak." diye konuştu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Türk Telekom Arena'nın yapmayı planladıkları 15 bin kişilik spor salonu projesine, en geç şubat ayında başlanacağını ifade etti.

"Kulübü borçlandırıp, gidemezsin"

Dursun Özbek, Galatasaray'da yönetim kriterleriyle ilgili bir çalışma başlattıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Galatasaray'ın mali kriterleriyle ilgili bir düzenleme yapmak ve yönetime talip olacak kişilerin buna sadık kalarak, çalışmalarını sağlamak üzere bir proje içinde olduğumuzu söylemiştim. Bunun için kurduğumuz komisyon çok verimli çalışmalar yaptı ve sonuca çok yaklaştık. Bunun bir tüzük maddesi olarak gündeme gelmesi için çalışıyoruz. Bu mali kriterlerin esası, mevcut ve gelecek yönetimlerin yapacağı çalışmalarda denk bütçe esasına uymasıdır. Kulübü borçlandırıp, denk bütçeyi saptırıp, sonunda da ortaya çıkan borcu Galatasaray'ın sırtına sarıp, gidemezsin. Sardıysan, cebinden ödersin." 

Özbek, geçmiş dönemlerle ilgili yaptıkları soruşturmanın ilk aşamasının tamamlandığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"
  • 01.08.2022 17:27

Özbek: "Arsa geliştirmelerden Galatasaray sonuna kadar istifade edecek"

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Odi ...

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"
  • 22.06.2022 10:56

Özbek: "Galatasaray Adası eskisinden daha güzel hale getirilip Galatasaraylıların emrine verilecek"

Sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Metin Öztürk, yönetim kurulu sözcüsü Rıza ...

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!
  • 18.09.2020 14:04

Düşler Vadisi Riva projesinde son durum!

Geçtiğimiz günlerde Galatasaray Bayan Basketbol Takımı'nı ağırlayan Düşler Vadis ...

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"
  • 06.12.2019 17:53

"Düşler Vadisi projesi İstanbul'a büyük değer katacaktır"

Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz Düşler Vadisi Riva projesi ile ...

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"
  • 13.09.2019 14:25

"Riva arazisini ayrı tutarak sözlü mutabakata vardık"

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Riva arazisi ile ilgili gelişmel ...

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi
  • 13.04.2018 14:19

Eşref Keleş ve Salih Atalay, Florya ihalesini ESD'ye değerlendirdi

ÖZ-ER-KA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Keleş ve Genel Müdürü Salih Atalay, ...