maritbet girişmaritbet
G Marin’de sosyal sorumluluğa 9 milyon lira ayrıldı

G Marin’de sosyal sorumluluğa 9 milyon lira ayrıldı

İnşaat sektöründe kısa bir zaman dilimine iddialı projeler sığdıran Mar Yapı, G Marin’de 9 milyon lirayı sosyal sorumluluğa ayırdı.

Tuzla Bayramoğlu'nda yer alan G Marin'i devraldıklarını söyleyen Mar Yapı Satış ve Pazarlama MüdürüRobert Varon, 56 tapusu olan ama yarım kalan hak sahibi ile 39 tane tapusu olmayan ve tüm haklarını kaybetmiş olmak üzere 95 kişiyi ev sahibi yaptıklarını kaydetti. 

Şu anda projenin yüzde 70'ini sattıklarını ve yılsonuna kadar da tamamına yakınını satmak istediklerinin altını çizen Varon, “G Marin sosyal sorumluluk projesi olarak devam ettiriliyor. Devralınan bir proje olduğu ve arkasında mağdurlar bulunduğu için sene sonuna kadar tamamen bitecek. 200 konutlu 1. etapta hayat başladı. 3+1 tipindeki konutların ağırlıklı yer aldığı bir etapta kullanım alanları 199 metrekare olan konutlar var. Bazı dairelerdeki 20 metrekare terasları ve balkonları olan keyifli bir yapısı var. 

Projenin geçmişi hakkında bilgi aktaran Varon, “O bölge ile ilgilendiğimizi bilen banka bize teklif etmişti. Yarım kalan bir projeydi, biz geliştirmemiştik, devralmıştık. Karmakarışık bir durumdaydı ve dram vardı. Ciddi bir sıkıntıyı ortadan kaldırarak o insanları da evlerine kavuşturduk. Bayağı bir çalışmamız oldu. Kimsenin yapmayacağı bir şeyi yaptık.Projeye değer kazandırdık ve 9 milyon liralık bir kaynağı yok saydık. Tapusu olmayanlara sadece dairelerinin içini yaptırmadık ama bedelsiz olarak evlerini teslim ettik. İkinci etabı da yılsonuna kadar bitireceğiz” diye konuştu.

Projeye değer kazandırdı, değişiklik yaptı

Projenin keyifli ve oturumluk bir konsepti olduğu için aile yaşamına uygun olduğunu ama günün ihtiyacını karşılamadığını belirten Varon, “Projede revizyon yaparak günün ihtiyaçları doğrultusunda Divan markası ile rezidans bloğu yaptık. Fiyatlar 420 bin liradan başlıyor. Bunun olabileceğini kimse düşünemiyordu. İlk kez insanlara hedeflerimizden söz ettiğimizde bize “mümkün değil” gözü ile bakıldı ama o rakamlara şimdi satış yapıyoruz. Bölgede güzel bir beyaz yakalı ihtiyacı var” dedi.

Sakin ama ulaşımın kesişiminde

Lokasyonun geleceği hakkında da bilgi aktaran Varon, “Bayramoğlu ilginç bir lokasyon. Tuzla, Şekerpınar, Çayırova, Gebze ve İzmit'e kadar bakıldığında Marmaray'a yürüme mesafesinde ve hızlı tren ile tam ortasında.İnanılmaz bir lokasyona sahip. İnsanlar Kurtköy'den de gayrimenkul alabiliyorlar. Ama burada denize girilebiliyor. Via Marina hizmete girdi, Bayramoğlu'na da bir marina yapılacak. Tuzla sahil yolu Bayramoğlu'na bağlanıyor. Marmaray ile İstanbul'un her yerine gidilebiliyor. Bunu tahmin ettiğimizden yatırım yaptık” dedi.

Divan Rezidans'ın kitlesi hazır

Çevrede sosyal hayatın pek aktif olmadığına değinen Varon, “Oradaki insanların bir kısmı sadece hafta sonları evlerine gidiyor, bölgede kaliteli bir yaşam yok. Bir yere gidemiyorlar. Sosyal yaşam için uzağa gidiyorlar. GOB, Sabancı Üniversitesi, Havaalanı, John Hopkins… gibi yatırımlar var. Konut fiyatları uygun ve tam yatırım yapılacak bir yer. Tahminim orta vadede kazandıracak. Marmaray açıldığında bu fiyatlar bir daha rakamlar artacak” diyerek sözlerini noktaladı.

Hüseyin Belibağlı/Emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!
  • 15.03.2017 14:10

Robert Varon: Wanda ile MIPIM'de Türkiye'yi temsil ediyoruz!

MIPIM Fuarı 2017'de Emlaktasondakika.com'un canlı yayınına katılan Mar Yapı İcra ...

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı
  • 26.11.2014 17:24

Robert Varon, G YOO Inspired by Starck'ı anlattı

Mar Yapı İş Geliştirme Müdürü Robert Varon, yeni satışa sundukları G - YOO Inspi ...

Robert Varon 'G Marin projesinin yüzde 65'ini sattık'
  • 23.08.2014 14:24

Robert Varon 'G Marin projesinin yüzde 65'ini sattık'

Mar Yapı'dan Robert Varon, Emlaktasondakika.com’un canlı yayınına konuk olarak A ...

Divan Grubu GPlus'ı işletecek
  • 31.03.2012 13:03

Divan Grubu GPlus'ı işletecek

Mar Yapı’nın Güneşli'deki G Plus Projesi’nin 2. Etabı'nda işletmeyi Divan Reside ...

Divan Residence at G Tower proje görselleri
  • 30.11.2016 14:34

Divan Residence at G Tower proje görselleri

Mar Yapı ve Divan Grup tarafından Basın Ekspres Yolu’nda inşa edilen 432 konutlu ...