maritbet girişmaritbet
Fuzul Grup'tan Suudi Arabistan'a know-how ihracı

Fuzul Grup'tan Suudi Arabistan'a know-how ihracı

Türkiye’de imza attığı birbirinden başarılı gayrimenkul projeleriyle adından sıkça söz ettiren Fuzul Grup, yurt dışında da yatırım için kolları sıvadı

Türkiye'deki gayrimenkul sektörü, yerli yatırımcı kadar getiri potansiyeli ve sunduğu fırsatlarla yabancı yatırımcılardan da büyük ilgi görüyor. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap yatırımcılar, Türkiye'de gayrimenkul yatırımları yaparken Türk firmalarının bilgi birikiminden yararlanıp, kendi ülkelerinde ortak projelere de imza atıyor. 

1992 yılından bu yana gayrimenkul sektöründe imza attığı başarılı projelerle on binlerce kişiyi hayallerindeki eve kavuşturan Fuzul Grup, bu ortaklıklardan birine imza atıyor. 

Bugüne kadar 4 bin konut üreten Fuzul Grup, Nevita markasıyla yurt dışına açıldı. Fuzul Grup, Suudi Arabistan'ın iki büyük inşaat şirketiyle birlikte Riyad'da konut ve villadan oluşan büyük bir projede yer alacak. Yıllık 2.5 milyar lira ciroya sahip Alayuni Group ve yılık 1.5 milyar lira ciroya sahip Alhabib Real Estate şirketleriyle 3'lü konsorsiyum kuran Fuzul Grup, 400 milyon liralık yatırımda know-how verecek.

Başakşehir ilham verdi

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ın kuzey bölgesinde bu yıl sonunda yapımına başlanacak proje, 70 dönüm arazi üzerine inşa edilecek. Proje, geleneksel Arap mimarisi ile Türk tipi site uygulamalarını birleştirecek. Türkiye'de son dönemde inşa edilen projelerde olduğu gibi sosyal tesisler de bulunacak. Apartman ve villalardan oluşacak projenin 2.5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Projenin inşaatının başlamasının ardından bu yıl içerisinde yüzde 30'unun satılması öngörülüyor.

Yatırım hakkında bilgi veren Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal, Fuzul Grup'un yurt dışı markası Nevita ile uzun süredir yurt dışına açılma planlarının olduğunu kaydetti. Riyad'la çok yakın temas halinde olduklarını dile getiren Akbal, “Konsorsiyumda yer alan ortaklarımız daha önce bizim Başakşehir'deki projelerimize yatırım yapmışlardı. Tanışıklığımız ve güven ilişkimiz o döneme dayanıyor. Burada kendileri farklı büyük inşaat grupları ile de görüştüler. Ama hem geçmişe dayanan güven ilişkisi hem de yurt dışına açılma heyecanımız ortaklarımızı etkiledi” diye konuştu.

Riyad pilot proje olacak

Ortaklıktaki konumlarını aktaran Faruk Akbal, Riyad'daki projeye know-how desteği sunacaklarını ifade etti. Akbal, şunları söyledi: “Projelendirip, tasarımını, mimarisini tecrübemizle ortaklarımıza sunacağız. Ortaklarımız da Riyad'da projenin inşaatını gerçekleştirecek. Bu işbirliği başlangıç olacak. Zira, proje başarılı olduğu takdirde daha büyük projelere bu kez resmi ortaklık edeceğiz. Riyad projesi, Nevita markamızla ilk pilot çalışmamız olacak. Bu projeden kâr beklentimiz yok, bizi bölgeye açacak bir yatırım olacak.”

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"
  • 27.11.2021 14:08

"Dövizdeki köpüğün adresi lüks konut olacak"

Nevita Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, “Dövizdeki manipülatif hareket sebebi ...

Başakşehir'de kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı
  • 26.02.2021 14:12

Başakşehir'de kentsel dönüşüm kapsamında 10 bina yıkıldı

Başakşehir Belediyesi tarafından Kayabaşı'nda hayata geçirilecek sosyal konut pr ...

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarını sürdürecek
  • 01.02.2021 11:33

Fuzul Grup, 2021'de de yatırımlarını sürdürecek

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, "Fuzul Grup'un 2020 cirosu öncek ...

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"
  • 25.12.2020 11:38

"Türkiye'de her 2 yabancıdan 1'i kendi evinde oturuyor"

Nevita'nın araştırmasına göre, Türkiye'den ikamet alan 1,5 milyonu aşkın yabancı ...