maritbet girişmaritbet
Four Winds'in iskanı mahkeme tarafından durduruldu!

Four Winds'in iskanı mahkeme tarafından durduruldu!

Taşyapı'nın Kadıköy'de hayata geçirdiği Four Winds projesinin iskanı mahkeme tarafından durduruldu.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki Meteoroloji arsasına ayrıcalıklı imar hakkı kullanarak Four Winds projesini inşa etti. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskanın, bugün mahkeme kararıyla durdurulduğu açıklandı.

Kadıköylülerin tüm itirazlarına rağmen Meteoroloji arsası olarak bilinen araziye 45 katlı 4 gökdelen yapan Taşyapı ayrıca ruhsata aykırı toplam dokuz bin metrekare inşaat yaptı. Kadıköy Belediyesi ekipleri tarafından tespit edilen kaçak inşaatla ilgili işlem yapılarak bu kusurların giderilmesi istendi. Taşyapı 9 bin metrekare kaçak inşaat ile ilgili herhangi bir işlem yapmadığı gibi Kadıköy Belediyesi'nden iskan istedi. İlgili firmaya binanın iskana aykırı bölümleri ilgili eksiklikler giderildikten sonra izin belgesi işlemlerine devam edilebileceği bildirilmesine rağmen eksiklikler yine giderilmedi. Kadıköy Belediyesi'nden kaçak inşaatına iskan alamayan firma Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvurarak iskan ruhsatı aldı. Bakanlıktan alınan iskan ruhsatına itiraz eden Kadıköy Belediyesi konuyu yargıya taşıdı.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi'nde görülen davada mahkeme Kadıköy Belediyesi'nin haklılığına hükmederek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mahkemenin 24/10/2016 tarihli kararında şu ifadeler yer verildi. “ dava konusu taşınmaza ilişkin olarak kural olarak ruhsat verme yetkisi bulunan davacı belediye tarafından taşınmaz üzerinde yapılan denetimlerde ruhsata aykırılıkların tespit edildiği ve yapı tatil tutanakların tanzim edildiği, bu doğrultuda para cezaları ve yıkım kararlarının verildiği, bu işlemlere karşı açılan davalarının reddedildiği açık olup, yapı ruhsatının Çevre Bakanlığı birimlerince düzenlenebilmesi için talebin yönetmelik hükmü gereği mevzuata uygun koşulların gerçekleşmesi durumunda mümkün iken, davacı belediye tarafından tespit edilen eksiklikler giderilmemesine karşın davalı Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca verilen davaya konu tadilat ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesinde yasal isabet görülmemiştir”

“KAÇAK İNŞAATI ENGELLEMEK NE ZAMANDIR SUÇ?”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 4. Dava Dairesi'nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne açtığı tazminat davasını kazanmasının bir hukuk garabeti olduğunu belirterek şunları söyledi :”Çevre Bakanlığı nedenini anlayamadığımız bir şekilde yaklaşık 9 bin metrekare kaçak inşaatı bulunan bu yapılara iskan izini verdi. Biz de bu karara itiraz ettik. Ve idare mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararı söz konusu firmanın tazminat davası açtığı mahkeme sunduk ama bu itiraz dikkate alınmadı. Bunun akıl ve izanla, hukukla açıklanacak bir yanı yok. Kamu olarak kaçak inşaata karşı çıkmak bizim görevimiz. Bizler bu görevde kamunun çıkar ve geleceğini korumak için bulunuyoruz. Kaçak inşaata dair işlem yapmak ne zamandan beri suç oldu?

Kamuyu, kamu çıkarlarını savunmanın bir bedeli olacaksa biz bu bedeli ödemeye her zaman hazırız ama bu ceza benim şahsıma ya da Kadıköy Belediyesine verilmiş bir ceza değildir. Tüm Kadıköylülere hatta tüm İstanbullulara verilen bir cezadır. Bu yöntemle kamunun yetki ve görevlerini sınırlamaya, kamuyu baskı altına almaya, kamu çalışanlarına ve halka gözdağı vermeye çalışıyorlar. Biz buna izin vermeyecek, hukuki tüm süreci işletecek ve mücadele ver edeceğiz.”

KADIKÖYLÜLERDEN TEPKİ

Kadıköy Belediyesi'ne bilirkişi raporu ile verilen tazminat cezası Kadıköylüler tarafından tepki ile karşılandı. Kadıköylüler ayrıcalıklı firmanın Kadıköy'ün yeşil alanlarından sonra bütçesine de göz dikmesine tepkisini dile getiriyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Koşuyolu Koru Evleri reklam filmi yayında!
  • 03.11.2016 12:27

Koşuyolu Koru Evleri reklam filmi yayında!

Altunizade'de Taşyapı ile Selçuklu Turizm İnşaat ortaklığında hayata geçirilen K ...

Taşyapı Four Winds projesinin inşaatı ne durumda?
  • 28.02.2013 13:55

Taşyapı Four Winds projesinin inşaatı ne durumda?

Taşyapı imzası taşıyan Four Winds projesinda çalışmalar sürüyor. Projenin en son ...

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!
  • 27.08.2012 16:51

Four Winds projesinin ayrıntılarını Emrullah Turanlı anlatıyor!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, Four Winds projesinin ayrıntıla ...

Four Winds Residence görücüye çıktı!
  • 08.06.2012 19:04

Four Winds Residence görücüye çıktı!

Taşyapı tarafından Kadıköy'de gerçekleştirilen Four Winds Residence projesinin t ...

Four Winds havadan görüntüsü
  • 07.03.2012 18:16

Four Winds havadan görüntüsü

44 dönüm arsa üzerine kurulan Four Winds Residence, İstanbul’un kalbi Bağdat Cad ...

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ
  • 15.12.2011 09:43

EMRULLAH TURANLI RÖPORTAJ

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile söyleşi... ...