maritbet girişmaritbet
Folkart'ın Basmane projesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ayrı bina!

Folkart'ın Basmane projesinde Büyükşehir Belediyesi'ne ayrı bina!

Folkart Yapı imzasıyla Basmane Çukuru üzerinde hayata geçirilecek projede İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne özel olarak bağımsız bir bina inşa edilecek.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 'utanç çukuru' olarak da bilinen Basmane projesinde yüzde 30'luk belediye hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının bağımsız inşa edilmesini istedi, Folkart Başkanı Sancak da bu isteği kabul etti 

Yaklaşık 19 yıldır İzmir'in kalbi Basmane'de 'Utanç çukuru' olarak anılan bölgeye yapılacak karma projede değişikliğe gidildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüştüklerini ve belediyenin arsadaki yüzde 30'lık hissesine karşılık olarak yapılacak hizmet binasının belediyenin talebiyle kulelerden bağımsız inşa edeceklerini söyledi. Sancak, "Projeyi baştan tekrar ele alıyoruz, belki 3-5 aylık bir uzama söz konusu olacak ama önemli olan tüm tarafların içine sinen bir simge yapıyı ortaya koymak" dedi. 

GECİKME SORUN DEĞİL 

Toplam 80 milyon dolara arsayı TMSF'den satın alan Folkart'ın buraya yapacağı ikiz kulelerin altında kalacak Belediye Hizmet Binası'na İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu itiraz etti. Folkart İzmir projesindeki hizmet binasının kulelerin altında yer almamasını isteyen Kocaoğlu'nun bu isteği üzerine projede değişikliğe gidildi. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Yaptığımız görüşmelerde hizmet binasının kulelerden ayrı olması yönünde talep geldi. Biz de bu istek doğrultusunda projeyi re vize etme kararı aldık. Aslında proje baştan değişecek" dedi. Çukur'da yaşamın başlamasının bir kaç ay gecikeceğini söyleyen Sancak, "Projede 3-5 aylık bir zaman kaybımız olacak ama önemli olan tüm tarafların ve İzmirli'nin içine sinen bir simge yapının kente kazandırılmasıdır" dedi. Büyükşehir Belediyesi ile aralarında hiç bir sorun bulunmadığını vurgulayan Sancak, "Mimarlarımız projeyi buna uygun olarak tekrar ele alacak, çizimler yapılacak. 3-5 aylık bir sarkma böyle bir simge değer için önemli değil" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı
  • 15.12.2021 09:41

Folkart, yurt dışındaki ilk ofisini Dubai Citywalk’ta açtı

Almanya’da Berlin ve Köln’de ofis açmak üzere çalışmalarını sürdüren Folkart, yu ...

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!
  • 28.10.2021 15:30

Folkart Nefes İstanbul reklam filmi yayında!

Folkart'ın İstanbul Büyükçekmece'de hayata geçirdiği Folkart Nefes İstanbul proj ...

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!
  • 15.07.2021 07:45

Folkart, İzmirli 7 futbol takımına sponsor oldu!

Folkart, “İzmir’in renkleri tek yürek” adını verdiği destek projesiyle İzmir’dek ...

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"
  • 15.10.2018 14:31

"Folkart'ın iş geliştirme prensibinde kalite ve insan öne çıkıyor"

Folkart'ın iş geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımıcısı Maşallah Mutlu, şirk ...

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor
  • 13.10.2018 15:13

Mesut Sancak Folkart Vega'yı anlatıyor

Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de gerçekleştirdikleri yeni p ...